ΠΑΟΚ

Πιο κοντά στον Κλάους ο Μπίσεσβαρ, καλύτερος στην επίθεση ο ΠΑΟΚ

Πιο κοντά στον Κλάους ο Μπίσεσβαρ, καλύτερος στην επίθεση ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βλάνταν Ίβιτς βλέπει στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ τον άνθρωπο που θα δώσει στον ΠΑΟΚ τις λύσεις που ψάχνει κόντρα στις κλειστές άμυνες και στο φιλικό με την Παρτιζάν τον δοκίμασε με επιτυχία στον νέο του ρόλο. ΤοSport24.grέχει το ρεπορτάζ.

Οι δύο διαδοχικές λευκές ισοπαλίες με την Ξάνθη και τη Βέροια προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ και οδήγησαν τον Βλάνταν Ίβιτς και τους συνεργάτες του σε αναλύσεις για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα τους κόντρα στις κλειστές άμυνες.

Το βασικό συμπέρασμα όλων ήταν πως πρέπει να ενισχυθεί το παιχνίδι από τον άξονα, καθώς από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε μάθει να επιτίθεται με επιτυχία μόνο από τα άκρα. Για να συμβεί αυτό, το πλέον κομβικό πρόσωπο, με βάση έχουν φανεί από τις προπονήσεις και τα πολλά φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ θεωρείται ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Ο Σουριναμέζος έδειξε ότι διαθέτει και την απαραίτητη τεχνική και την καλή κάθετη πάσα, ωστόσο, μέχρι σήμερα, έχει βοηθήσει σε στιγμές μόνο κάποιων αγώνων και όχι σε διάρκεια. Με βάση τα όσα εκτιμούν τα μέλη του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ, αυτό συνέβαινε κυρίως γιατί ο Μπίσεσβαρ ήταν πίσω από πλευράς δυνάμεων. Ήταν από τους πλέον ανέτοιμους παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στην Τούμπα, γι' αυτό και χρειάστηκε διαχείριση από πλευράς Ίβιτς για να πάρει ό,τι μπορούσε καλύτερο αυτό το διάστημα.

Πλέον, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έχει βρει τα πατήματά του και είναι αρκετά fitγια να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να στηριχθεί ο ΠΑΟΚ πάνω του επιθετικά.

Και οργανωτής και κρυφός επιθετικός

Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό. Ο Βλάνταν Ίβιτς, μετά από αρκετές συζητήσεις με τους συνεργάτες του, θεωρεί ότι πρέπει να δώσει ένα επιπλέον στήριγμα στον Αθανασιάδη γι' αυτό και σκέφτεται να αναπροσαρμόσει τον ρόλο του Μπίσεσβαρ. Δεν τον θέλει απλά οργανωτή στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, αλλά και κρυφό επιθετικό. Να πατά πολύ περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, έτσι ώστε να υπάρχει και ένας δεύτερος παίκτης πλην του Κλάους σε θέση βολής αρκετά συχνά.

Αυτή τη σκέψη δοκίμασε με επιτυχία στο φιλικό με την Παρτιζάν ο Σέρβος τεχνικός. Η εντολή στον Μπίσεσβαρ ήταν να κινείται πιο κοντά στον Στέφανο Αθανασιάδη και αποτέλεσμα αυτής της συνύπαρξης ήταν και τα δύο γκολ που σημείωσε ο Σουριναμέζος με στρώσιμο της μπάλας από τον Κλάους.

Φυσικά, η Παρτιζάν δεν έπαιζε κλειστή άμυνα στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό ήταν το απόλυτο τεστ, ωστόσο είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής.

Σε αρκετά παιχνίδια, όπως αυτό με τον Ηρακλή που θα γίνει την Κυριακή, ο Μπίσεσβαρ αναμένεται να αγωνιστεί έχοντας την ίδια εντολή από τον Ίβιτς που ευελπιστεί να δει την ομάδα του να πετυχαίνει και άλλα γκολ από τον άξονα. Θυμίζουμε ότι παρόμοιο με τα τέρματα στο Βελιγράδι ήταν και αυτό που είχε πετύχει ο Μπίσεσβαρ (μοναδικό σε επίσημο ματς μέχρι σήμερα) κόντρα στον Παναιτωλικό, μόνο που τότε το στρώσιμο της μπάλας το είχε κάνει, από λάθος του, ο στόπερ της ομάδας του Αγρινίου, Γιώργος Μύγας.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ