ΠΑΟΚ

Πήραν τα πάνω τους με Ίβιτς

Πήραν τα πάνω τους με Ίβιτς
Αθανασιάδης Κάτσε Λέοβατς Κοροβέσης Τζιόλης

Ο ΠΑΟΚ κάνει επανεκκίνηση με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του και στο Sport24.gr κάνει focus στους παίκτες που ανέβασαν απότομα στροφές με την παρουσία του Σέρβου τεχνικού στο τιμόνι του Δικέφαλου.

Προβλήθηκε αρκετά το 6-0 του ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδι (με Παναιτωλικό και Καλλονή) που ο Βλάνταν Ίβιτς έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Όχι άδικα, αφού ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια του, με ενέργεια και διάθεση όπως επεσήμανε και ο-θεατής λόγω τραυματισμού αυτή την περίοδο-Δημήτρης Χατζηισαΐας με δηλώσεις του.

Σίγουρα η αλλαγή του 3-5-2 σε 4-3-3 έπαιξε το ρόλο της στο να ανακτήσει ο ΠΑΟΚ την ισορροπία του, ωστόσο, δεν ήταν αυτό το καθοριστικό στοιχείο. Υπάρχει κάτι πολύ πιο εμφανές και είναι η αλλαγή στην ατομική απόδοση συγκεκριμένων παικτών. Στα δύο τελευταία παιχνίδια του ο Δικέφαλος είχε παίκτες που έμοιαζαν να επανέρχονται στο προσκήνιο μετά από... εξαφάνιση. Το Sport24.gr εστιάζει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών που επί Τούντορ έμοιαζαν είτε βραχυκυκλωμένοι, είτε είχαν εξαφανιστεί από το προσκήνιο:

Στέφανος Αθανασιάδης

Η πιο "ηχηρή' απ' όλες τις περιπτώσεις. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο Κλάους δεν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής επί Τούντορ. Είχε 30 συμμετοχές και είχε πετύχει 9 γκολ συνολικά, ωστόσο ήταν εμφανέστατο ότι το επιθετικό πλάνο του ΠΑΟΚ δεν ήταν προσαρμοσμένο πάνω του. Απόδειξη ότι σε 19 ματς στο πρωτάθλημα είχε μόλις 22 τελικές και μόνο σε 2 επί Ίβιτς έκανε 7. Αυτό ακριβώς είναι που εννοεί και ο Ίβιτς όταν λέει "πρέπει να παίζεις για να φαίνεσαι". Ο 27χρονος φορ είναι πλέον κομβικός στην επιθετική ανάπτυξη του Δικεφάλου.

Αλέξανδρος Τζιόλης

Ο 31χρονος μέσος είναι από τους παίκτες που ο Ίγκορ Τούντορ εκθείασε δημόσια για τον επαγγελματισμό τους και στην προσφορά τους στην ομάδα. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του ΠΑΟΚ τον είχε βάλει σε δεύτερο πλάνο και του είχε πάρει τη φανέλα του βασικού. Ο Ίβιτς με το 4-3-3 του έδωσε ξανά ρόλο πρωταγωνιστή και δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στο Αγρίνιο, όσο και με την Καλλονή στην Τούμπα ήταν πρώτος σε πάσες (12 και 28 αντίστοιχα), ενώ έκανε και συνολικά 10 κλεψίματα στα δύο ματς.

Έργκους Κάτσε

Ο Αλβανός μέσος πάει πακέτο με τον Τζιόλη επί Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός φρόντισε να του 'αναγνωρίσει" δημόσια με το καλημέρα ότι αποτελεί μία από τις βασικές μονάδες του ΠΑΟΚ και ο 23χρονος χαφ ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του κάτι που είναι εμφανές στον τρόπο που αγωνίζεται. Συνολικά 8 κλεψίματα στα δύο ματς, πολλά χιλιόμετρα και συμμετοχή όχι μόνο στο ανασταλτικό, αλλά και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Μαρίν Λέοβατς

Για τον 28χρονο Κροάτη η αλλαγή στο αγωνιστικό πρόσωπο που βγάζει αρχίζει από την αλλαγή διάταξης. Όπως αποδεικνύεται ως κλασικός αριστερός οπισθοφύλακας λειτουργεί αποτελεσματικά, αφού αυτό είναι που έχει μάθει να παίζει, σε αντίθεση με τον ρόλο του παίκτη που έπαιρνε όλη την αριστερή πλευρά στο 3-5-2 επί Τούντορ. έχει περιορίσει τα λάθη που έκανε και στο ματς με την Καλλονή σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κλάους... θυμίζοντας Λίνο και Ρατς. Προφανώς παίζει τον ρόλο του ότι μοιάζει και σωματικά πολύ καλά γιατί ένα από τα λάθη του Τούντορ είναι ότι τον έβαζε να παίξει ενώ ήταν ανέτοιμος και είχε προβλήματα με θλάσεις.

Νίκος Κοροβέσης

'Επαιξε 33 λεπτά με τον Παναιτωλικό και σκόραρε, ένα παραπάνω με την Καλλονή ερχόμενος και πάλι από τον πάγκο και βρήκε ξανά δίχτυα. Ο 24χρονος αριστερός ακραίος παίζοντας στη θέση που πραγματικά του ταιριάζει, ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Ο Ίβιτς δείχνει να τον πιστεύει και εκείνος που είχε αναγκάσει ακόμη και τον Τούντορ-που του είχε πει ότι θα ήταν καλύτερα να πάει δανεικός και αρνήθηκε-φροντίζει να αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Ο ΠΑΟΚ κερδίζει έναν παίκτη που για πολλούς είχε θεωρηθεί... περιττός πριν καν δοκιμαστεί.

Δεν είναι μόνο οι τέσσερις

Οι περιπτώσεις που αναλύσαμε είναι οι πιο χαρακτηριστικές σε ό,τι έχει να κάνει με την αλλαγή προσώπου που δείχνουν επί Ίβιτς. Δεν είναι, όμως, οι μόνοι παίκτες που έχουν βελτίωση. Ακόμη και ο Μιγκέλ Βίτορ που ο Τούντορ τον θεωρούσε βασικό και αναντικατάστατο εμφανίζεται πολύ καλύτερος (στο Αγρίνιο μάλιστα έδωσε και δύο ασίστ για γκολ).

Τα νούμερα του Γιώργου Τζαβέλλα, ούτως ή άλλως εκ των κορυφαίων της σεζόν, είναι εξαιρετικά (6 επεμβάσεις με Παναιτωλικό, 25 πάσες, 6 επεμβάσεις, 6 κλεψίματα με Καλλονή), ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την πολύ θετική παρουσία του Γιάννη Μυστακίδη, ο οποίος πριν τραυματιστεί είχε ασίστ στο Αγρίνιο και γκολ, μαζί με τον τίτλο του MVP στο ματς με την Καλλονή.

Photo Credits: Action images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ