ΠΑΟΚ

Πέρασε το τεστ ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Ντε Γκράαφσαπ σε ένα σκληρό παιχνίδι

Πέρασε το τεστ ο ΠΑΟΚ, 2-1 την Ντε Γκράαφσαπ σε ένα σκληρό παιχνίδι
EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Ντε Γκράαφσαπ με 2-1 σε ένα φιλικό παιχνίδι μόνο στον χαρακτήρα καθώς είχε όλα τα στοιχεία ενός κανονικού αγώνα με ένταση, πάθος και σκληρά μαρκαρίσματα αποτελώντας πρόβα τζενεράλε ενόψει των αγώνων με την Βασιλεία. (VIDEO)

Αν ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα παιχνίδι για να τεστάρει τις δυνατότητες του ενόψει των αγώνων με τη Βασιλεία σε συνθήκες κανονικού παιχνιδιού τότε το τεστ με την Ντε Γκράαφσαπ ήταν το ιδανικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Και μάλιστα οι παίκτες του Λουτσέσκου πέρασαν το τεστ νικώντας τους Ολλανδούς με 2-1 και παράλληλα ο ΠΑΟΚ αντεπεξήλθε στο σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων του αλλά και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς και την κούραση αφού ήταν το τελευταίο φιλικό ματς με την ομάδα να επιστρέφει την Δευτέρα το βράδυ στην συμπρωτεύουσα.

Ο Λουτσέσκου έδωσε ένα ενενηντάλεπτο στους βασικούς ποδοσφαιριστές του με μοναδικές εξαιρέσεις τους Βαρέλα και Πέλκα και είδε την ομάδα του να βγάζει αρκετά από τα πράγματα που έχει δουλέψει. Όμορφη ανάπτυξη, γκολ από στημένο και ωραίες και γρήγορες αντεπιθέσεις.

Βέβαια δεν απέφυγε τα λάθη από τα οποία δέχθηκε και το γκολ ενώ το αρνητικό είναι ο τραυματισμός του Βαρέλα που έγινε αλλαγή και θα μείνει εκτός για 2-3 μέρες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 6' είχε δοκάρι με τον Βιεϊρίνια να κατεβαίνει από το κέντρο, έπιασε το σουτ με τον Ελ Ντε Μέντι να βρίσκει με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα που στη συνέχεια πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου αναπτύχθηκαν όμορφα και στο 19' από τα δεξιά με τον Πρίγιοβιτς να δίνει στον Λημνιό αυτός έκοψε παράλληλα προς τον Μπίσεσβαρ ο Αμπένα απομάκρυνε και ο επερχόμενος Πρίγιοβιτς έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε φάτσα με το γκολ. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ένα φάουλ, ο γκολκίπερ των Ολλανδών με τον ώμο έδιωξε αρχικά και ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε να πλασάρει αλλά και πάλι ο Ελ Ντε Μαντί απομάκρυνε και εν συνεχεία μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 30' της αναμέτρησης λίγο έλειψε ο Βαρέλα να βάλει ένα πανέμορφο τέρμα. Αρχικά βγήκε μπροστά από τον αντίπαλο του και έκοψε στο χώρο του κέντρου και εν συνεχεία με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Ελ Ντε Μαντί.

Οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν το πρώτο λάθος στην άμυνα καθώς στο 33' έκλεψαν τη μπάλα ο Χαμνταουί άνοιξε αριστερά προς τον Τόμασεντ ο οποίος πλάσαρε κάτω από τον Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ για τη Ντε Γκράφσαπ.

Το προβάδισμα της ολλανδικής ομάδας δεν κράτησε αρκετή ώρα. Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε μετά από κόρνερ του Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι και τον Μάτος να έρχεται και με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην ανάπαυλα όντας μπροστά στο σκορ καθώς στο 44' ο Πέλκας έκανε πανέμορφη ενέργεια στον άξονα, είδε τη κίνηση του Πρίγιοβιτς του πέρασε τη μπάλα με τον Σέρβο να περνάει και τον γκολκίπερ και να πλασάρει για το 2-1 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά στο 55' υπήρξαν αντεγκλήσεις ύστερα από ένα σκληρό μαρκάρισμα και ο Λουτσέσκου πέρασε στον πάγκο τον εκνευρισμένο Πέλκα ρίχνοντας στη θέση του τον Ουάρντα που είχε παίξει και τη Κυριακή.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Παρά μόνο στο 74' όταν ο Μπίσεσβαρ έκανε ωραία κίνηση και άνοιξε στα δεξιά με τον Ουάρντα να πιάνει το πλασέ αλλά έσωσε ο γκολκίπερ των Ολλανδών.

Οι Ολλανδοί κέρδισαν πέναλτι στο 89' όταν ο Μάτος ανέτρεψε τον αντίπαλο επιθετικό. Ο Φαν Ντε Χουρτ ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη που είχε πέσει προς τη σωστή γωνία.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (43' Μιχόγεβιτς), Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (59' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Ντε Γκράαφσαπ (Χενκ Ντε Γιονκ): Ελ Ντε Μαντί, Φαν Ντε Πάβερτ, Λ. Νιούπορτ, Τόμασεντ, Μιέχεμ, Αμπένα, Φετ, Σεράρενς, Σ. Νιούπορτ, Χαμνταουί.

Γκολ: 35' Μάτος, 44' Πρίγιοβιτς/33' Τόμασεντ.

*** Το Stoiximan.gr, Μεγάλος Χορηγός του ΠΑΟΚ, προσφέρει σε 2 τυχερούς αναγνώστες του Sport24.gr από μια διπλή πρόσκληση για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Βασιλεία για τον β' προκριματικό του Champions League (24/7, 20:30.). Πάρε μέρος στον διαγωνισμό στο instagram του Sport24.gr

Το @stoiximan.gr, Μεγάλος Χορηγός του ΠΑΟΚ, προσφέρει σε 2 τυχερούς αναγνώστες του Sport24.gr από μια διπλή πρόσκληση για τον αγώνα ΠΑΟΚ - Βασιλεία για τον β' προκριματικό του Champions League (24/7, 20:30) Για να πάρεις μέρος στην κλήρωση θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα Follow το @stoiximan.gr και το @sport24 Comment και tag έναν φίλο σου Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να ακολουθήσεις όλα τα βήματα. Ο διαγωνισμός λήγει Πέμπτη 19/7 και οι νικητές θα ανακοινωθούν με σχόλιο στο ίδιο post την ίδια ημέρα.

A post shared by SPORT 24 (@sport24) on

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ