ΠΑΟΚ

Πέντρο Ενρίκε: Βραζιλιάνος με γερμανική νοοτροπία

Πέντρο Ενρίκε: Βραζιλιάνος με γερμανική νοοτροπία

Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τον 26χρονο Βραζιλιάνο, Πέντρο Ενρίκε, που αποκτά ο ΠΑΟΚ. Τα δυνατά σημεία και τα ερωτηματικά στην καριέρα του, ο θαυμασμός για τον Ρονάλντο, η προσήλωση στην οικογένεια και το όνειρό του. Το Sport24.gr αναλύει.

Ο Πέντρο Ενρίκε θα γίνει ο 17ος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Έχει το δύσκολο ρόλο να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Γκάρι Ροντρίγκες και η αλήθεια είναι ότι το βιογραφικό του δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες.

Ποιος ακριβώς είναι ο 26χρονος εξτρέμ που αφήνει τη γαλλική League 1 για να έρθει στην Ελλάδα σας παρουσιάζει το Sport24.gr μέσα από δέκα σημεία που αποκαλύπτουν τα μικρά και μεγάλα μυστικά της ζωής και της καριέρας του:

Πέντρο Ενρίκε: Βραζιλιάνος με γερμανική νοοτροπία

1. Το πλήρες όνομά του είναι Pedro Henrique Konzen Medina da Silva, γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1990 στην πόλη Νόβο Αμπούργκο και όταν ήταν μόλις δύο ημερών η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στη Σάντα Κρουζ. Μεγάλωσε σε μία περιοχή της νότιας Βραζιλίας στην οποία υπάρχουν πολλοί Γερμανοί μετανάστες. Το επίθετό του Κονζέν έχει γερμανικές ρίζες.

2. Άρχισε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 13 ετών. Πέρασε από τις Ακαδημίες της Σάντα Κρουζ, της Αβάι και της Γκρέμιο, πριν αρχίσει σε ηλικία 20 ετών στην Αβενίδα την επαγγελματική καριέρα του παίζοντας στο πρωτάθλημα Γκαούτσο. Γρήγορα μεταπήδησε στην Καχίας, με την οποία έκανε 24 ματς και 3 γκολ στην τρίτη κατηγορία της Βραζιλίας.

Πέντρο Ενρίκε: Βραζιλιάνος με γερμανική νοοτροπία

3. Τον Ιανουάριο του 2012 έκανε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Ζυρίχη. Στην πρώτη του μισή σεζόν έκανε 15 συμμετοχές και μάλιστα πέτυχε το πρώτο γκολ του κόντρα στην Τουν τον Φεβρουάριο του 2012. Η επόμενη σεζόν άρχισε με έναν τραυματισμό που τον άφησε τρεις μήνες εκτός δράσης και τελικά την περίοδο 2012-2013 "έγραψε" 17 συμμετοχές. Η επόμενη σεζόν του ήταν η καλύτερη στην Ελβετία με 39 παιχνίδια και 9 γκολ. Εκείνη τη σεζόν η Ζυρίχη πήρε και το Κύπελλο, ο Ενρίκε βοήθησε πολύ στην πορεία, όμως, έχασε τον τελικό λόγω αποβολής.

4. Όταν αγωνιζόταν στη Ζυρίχη είχε διχάσει τους οπαδούς με την αγωνιστική συμπεριφορά του. Η τεχνική και η ταχύτητά του δεν κρυβόταν, το ίδιο όμως και η αδυναμία να προσαρμόζεται στο 3-5-2 που επέλεγε πολλές φορές ο προπονητής του. Στην ελβετική ομάδα έπαιζε αρκετά και ως ελεύθερος πίσω από τον φορ (φορώντας μάλιστα τη φανέλα με το 10).

Πέντρο Ενρίκε: Βραζιλιάνος με γερμανική νοοτροπία

5. Στη Ρεν πήγε με συμβουλή του βετεράνου Ανγκολέζου επιθετικού Σαμπανί Νοντά (αγωνίστηκε επίσης σε Ρεν και Ζυρίχη παρέα με τον ατζέντη του Ενρίκε), υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2014. Ο Βραζιλιάνος μέτρησε ακόμη τη γνώμη των Λουίς Φαμπιάνο και Αλεξάντερ Φρέι (πέρασαν από τη Ρεν) πριν πάει στη Βρετάνη. Γι' αυτό και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της γαλλικής ομάδας, αφού είχε και πρόταση από ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

6. Στη γαλλική ομάδα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο όσο προπονητής ήταν ο Φιλίπ Μοντανιέ (ο Ρολάνο Κoυρμπίς που τον διαδέχθηκε για λίγους μήνες δεν άλλαξε πολλά). Η πρώτη σεζόν του στην ομάδα ολοκληρώθηκε με 40 συμμετοχές και τρία γκολ. Όμως, τα δεδομένα για τον Ενρίκε διαφοροποιήθηκαν όταν ανέλαβε ο Κριστιάν Γκουρκούφ. Η αλήθεια είναι ότι η γαλλική ομάδα έχει πολλούς ικανούς ακραίους, με αποτέλεσμα ο Ενρίκε να βρεθεί στη δεύτερη γραμμή των επιλογών.

7. Θεωρεί ότι είναι καλύτερος στα άκρα (δεξί ή αριστερό) παρότι στην αρχή της παρουσίας του στη Ρεν έχει αγωνιστείτε και στον άξονα. "Μπορώ να παίρνω ενέργειες και αμυντικά και επιθετικά παίζοντας στις πτέρυγες", έχει δηλώσει.

Πέντρο Ενρίκε: Βραζιλιάνος με γερμανική νοοτροπία

8. Το αγωνιστικό προφίλ του συνοψίζεται στα εξής: Ταχύς και τεχνίτης, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια (πιο ικανός με το δεξί), είναι πολύ καλός εκτελεστής στημένων φάσεων. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικός σε φάσεις που ολοκληρώνει ο ίδιος. Πέρα από την επιθετική συνεισφορά του, βοηθά πολύ και στο ανασταλτικό κομμάτι. Μπαίνει στις μονομαχίες και διεκδικεί τη μπάλα, όσο είναι δυνατό, σε κάθε φάση.

9. Η πρώτη δυνατή εμπειρία του από την Σελεσάο είναι ήττα από τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. "Έκλαψα πολύ τότε", έχει δηλώσει χαρακτηριστικά. Ο θαυμασμός του για τον Ροναλντίνιο είναι τεράστιος. "Για μένα είναι απίστευτος, ακόμη και σήμερα. Είναι ο πιο δυνατός παίκτης με τον οποίο έχω αγωνιστεί. Στα δικά μου μάτια είναι ο καλύτερος όλων των εποχών", έχει πει.

10. Είναι παντρεμένος με τη Ραφαέλα Σκάιν, Βραζιλιάνα με ιταλικές και γερμανικές ρίζες και έχουν μία κόρη. Όνειρό του είναι αφού ολοκληρώσει την πορεία του σε ευρωπαϊκούς συλλόγους να κλείσει στην καριέρα του στην Γκρέμιο, αφού δεν έχει παίξει στην πρώτη ομάδα της.

Πέντρο Ενρίκε: Βραζιλιάνος με γερμανική νοοτροπία

Στατιστικά καριέρας:

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ
2011-12 Ζυρίχη 15 1
2012-13 Ζυρίχη 17 1
2013-14 Ζυρίχη 39 9
2014-15 Ρεν 40 3
2015-16 Ρεν 25 3

Στη φετινή σεζόν ο 26χρονος Βραζιλιάνος έχει αγωνιστεί σε 13 ματς, συνολικά 326 λεπτά. Δεν έχει σκοράρει, έχει δώσει μία ασίστ και έχει δεχθεί τρεις κίτρινες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συμφώνησε ο ΠΑΟΚ με την Ρεν για τον Ενρίκε!
ΠΑΟΚ... non-stop για ένα και πλέον μήνα
"Ο Περέιρα θα παίξει στην Κολόν"
Το ροτέισιον "γέννησε" τον Δεληγιαννίδη
Κύπελλο Ελλάδας: Χωρίς ντέρμπι στα προημιτελικά


TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ