ΠΑΟΚ

Πέλκας: "Θέλω το νταμπλ σαν τρελός"

Πέλκας: "Θέλω το νταμπλ σαν τρελός"

Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας, παρέλαβε τα βραβεία του MVP και καλύτερο γκολ για τον Δεκέμβριο και ανακρίθηκε διαδικτυακά.

Ο Δημήτρης Πέλκας παρέλαβε τα βραβεία του «11888 MVP» και τους «Regency Casino Best Goal» για τον μήνα Δεκέμβριο, μαζί με το βραβείο «Best Goal» για το 2017, και παραχώρησε συνέντευξη, με τις ερωτήσεις να καταγράφονται στο hashtag #askPelkas που δημιούργησε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ στο twitter.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Δημήτρη Πέλκα:

Θυμάσαι τί σου είχε συμβεί στις 02.08.2012 και 09.08.2012;
«Ηταν δυο εκπληκτικές στιγμές. Το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα στο Ισραήλ και το πρώτο μου γκολ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα».

Θέλουμε το νταμπλ..
«Κι εγώ το θέλω σαν τρελός».

Πώς σχολιάζεις τη μεταγραφή του επίσης νεαρού Μαυροπάνου, στην Άρσεναλ; Επιθυμείς κάτι αντίστοιχο για τον εαυτό σου;
«Ήταν κάτι πολύ όμορφο, χαίρομαι πολύ που επιτέλους οι μεγάλες ομάδες κοιτάνε και το δικό μας πρωτάθλημα. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης κι ελπίζω να έχει ανάλογη συνέχεια. Ποιος δεν θέλει να πάει σε μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Τώρα όμως μόνο ΠΑΟΚ».

Το ότι είσαι οπαδός του ΠΑΟΚ εκτός από παίκτης του, αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο ή σε αγχώνει η διάθεσή σου να δώσεις το κάτι παραπάνω;
«Παλιά με άγχωνε είναι η αλήθεια, αλλά τώρα έχω μάθει να το διαχειρίζομαι προς όφελος μου και να προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα που αγαπώ. Είναι κάτι πολύ όμορφο να προσφέρεις στην ομάδα που σε ανέδειξε και είσαι δεμένος συναισθηματικά μαζί της».

Δεδομένου της αξιόλογης και ισορροπημένης εξέλιξης που έχεις τα τελευταία 2-3 χρόνια αλλά και της διάθεσης αυτόβελτίωσης που επιδεικνύεις , που πιστεύεις πως μπορείς να φτάσεις; Ποσό καλύτερος πιστεύεις πως μπορείς να γίνεις μέσα στο γήπεδο;
«Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η διαδικασία δεν σταματά ποτέ. Το που μπορεί να φτάσει είμαι κι εγώ περίεργος να το διαπιστώσω. Θα συνεχίσω πάντως, να προσπαθώ όλο και πιο πολύ στις προπονήσεις γιατί εκεί χτίζονται οι μεγάλοι παίκτες».

Τα παιδιά του Αζεβέδο ποιον είχανε πατέρα;
«Δεν θα ήθελα να μπω σε προσωπικά θέματα».

Σε βοήθησε ο δανεισμός σου στην Πορτογαλία για την εξέλιξή σου;
«Με βοήθησε πολύ. Έμαθα να ζω μόνος μου, μακριά από τους δικούς μου. Μεγάλο μάθημα για μένα. Θα είμαι ευγνώμον στην Σετούμπαλ».

Πώς ένιωσες όταν άκουσες πως η ομάδα σου κληρώθηκε με τον Ατρόμητο;
«Δεν είναι εύκολη κλήρωση, γιατί ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δικός μας στόχος είναι η πρόκριση και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να τον πετύχουμε».

Η καλύτερη στιγμή σου στο ποδόσφαιρο;
«Ομαδικά είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου και ατομικά το γκολ μου με τη Βέροια στο πρώτο μου ματς ως αρχηγός».

Mε ποιόν συμπαίκτη του είναι πιο "δεμένος", εκτός γηπέδου;
«Με τους Κουλούρη, Λημνιό και Δεληγιαννίδη, που πήγαμε και ταξίδι πρόσφατα».

Σε ποιο από τα δυο είσαι καλύτερος; Στο FIFA ή στο Football Manager;
«Στο FIFA δεν χάνω από κανένα και στο Manager είμαι ο καλύτερος προπονητής που έχει υπάρξει. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω...»

Πρωταθλητής και αρχηγός του καλύτερου ΠΑΟΚ όλων των εποχών ή καριέρα σε καλή αλλά όχι πρωτοκλασάτη ομάδα ενός από τα κορυφαία πρωταθλήματα;
«Νομίζω δεν είναι καν δίλημμα...»

Θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για την πορεία σας στην ομάδα και να σας ρωτήσω γιατί φοράτε και σε τι χρησιμεύουν τα μαύρα μικρά κορμάκια που φοράτε κάτω από την φανέλα στην προπόνηση και στον αγώνα. Σας ευχαριστώ πολύ, Εβελίνα.
«Εβελίνα, αυτά είναι ο δικός μας... έλεγχος. Καταγράφουν ό,τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο για να μπορεί να ξέρει ο προπονητής πως δουλεύουμε στις προπονήσεις και τους αγώνες».

Να μας αναλύσεις την άποψή σου αν μια αταξική κοινωνία είναι εφικτή ή αποτελεί μια ουτοπία που ανήκει στο αναρχικό φαντασιακό;
«Είναι η σκέψη που με βασανίζει το βράδυ πριν κοιμηθώ. Αυτό και τι πραγματικά έγινε στο Lost...».

Τι πρόταση και από ποια ομάδα θα σε οδηγήσει μακριά από τον ΠΑΟΚ;
«Στόχος μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, να παίξωChampions League στην Τούμπα και μόνο μέσω του ΠΑΟΚ θα μπορέσω να πάρω μεταγραφή σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης» .

Ποια ήταν η πιο χαρακτηριστική σου στιγμή με τον ΠΑΟΚ;
«Τα δύο μου γκολ και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερό σου μειονέκτημα ποδοσφαιρικά που δουλεύεις πάνω σ αυτό και ποια άσκηση βαριέσαι πιο πολύ στην προπόνηση;
«Κάθε μέρα προσπαθώ να βρίσκω που δεν είμαι καλός και να βελτιώνομαι στις αδυναμίες μου. Και το ζέσταμα είναι το πιο βαρετό σε μια προπόνηση».

Μήτσο το ξέρεις ότι αν πάρουμε πρωτάθλημα δεν θα κοιμηθεί η πόλη για 2 εβδομάδες;
«Μπορεί και παραπάνω... Εγώ πάντως σίγουρα».

Σε κλίμακα 0 έως 10, σε ποιο βαθμό θεωρείς ότι είσαι τώρα σχετικά με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σου οντότητας;
«Δεν θέλω να μιλήσω με νούμερα και δεν βάζω ταβάνι στα όνειρά μου».

Ως Έλληνας γηγενής και αρχηγός από τις ακαδημίες μας η πίεση είναι τεράστια... Έχεις κάποιο εναλλακτικό τρόπο αποφόρτισης; Yoga-Διαβασμα ή Ps4;
«Εγώ προσωπικά ξεχνιέμαι παίζοντας Football Manager».

Πόσα quit/load έχεις κάνει στο μάνατζερ Πελκινιο;
«Παίζω από το 2000-01. Μικρός το έκανα συνέχεια. Τώρα επειδή πεισμώνω, μ' αρέσει να παίζω ρεαλιστικά και το σταμάτησα».

Ποιον πρώην συμπαίκτη σου θα ήθελες να φέρεις πίσω στον ΠΑΟΚ;
«Τον Ροντρίγκες και τον Σταφυλίδη».

Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;
«O Μάξι Περέιρα όταν ήμουν στην Πορτογαλία γιατί έπαιζα εξτρέμ κι αυτός είναι μπακ».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ