ΠΑΟΚ

Πέλκας: "Τέτοιες νίκες μόνο ο ΠΑΟΚ"

Πέλκας: "Τέτοιες νίκες μόνο ο ΠΑΟΚ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Άκρως ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον Δημήτρη Πέλκα που χαρακτήρισε το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο να αμυνθείς και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει όπως η Φιορεντίνα.

Δεν συνηθίζονται από Έλληνες ποδοσφαιριστές μεγάλης ομάδας οι δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Πέλκας με αφορμή το αυριανό ματς με τον Ατρόμητο στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA. Το γιατί, θα το καταλάβετε μόλις τις διαβάσετε.

Αναλυτικά, όσα είπε:

Για τη νίκη στην Φλωρεντία και την σημασία της: "Ήταν μία μεγάλη νίκη. Το χαρήκαμε πολύ. Η Φιορεντίνα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Το συναίσθημα να βάζεις γκολ στο τελευταίο λεπτό είναι καταπληκτικό. Αυτό όμως πλέον τελείωσε. Έχουμε μπροστά μας πολλά συνεχόμενα και σημαντικά παιχνίδια. Πρέπει να κερδίσουμε στο πρωτάθλημα και να πλησιάσουμε την κορυφή. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να χαλαρώσουμε μετά την νίκη, και να μην αφήσουμε το αποτέλεσμα στην Φλωρεντία να μας επηρεάσει. Χρειάζεται να συγκεντρωθούμε, να κατεβάσουμε τα κεφάλια και να δούμε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο".

Για το στοιχείο που έχει ο ΠΑΟΚ και καταφέρνει να παίρνει μεγάλα διπλά στην Ευρώπη: "Είναι γεγονός ότι αυτά τα κάνει μόνο ο ΠΑΟΚ. Έχω στο μυαλό μου πολλές τέτοιες νίκες σε δύσκολες έδρες. Πιστεύω ότι πρέπει να αποκτήσουμε μία διάρκεια σε όλο αυτό. Νομίζω ότι δεν μας αρμόζει να κερδίζουμε μέσα στην Φιορεντίνα και να μην κερδίζουμε μέσα στην Βέροια. Θα πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια".

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή η διάρκεια: "Τα μεγάλα παιχνίδια κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους και τα θεωρητικά πιο εύκολα είναι τελείως διαφορετικά. Στην πρώτη περίπτωση πηγαίνεις κυρίως να αμυνθείς, που νομίζω ότι είναι το πιο εύκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο, να καταστρέψεις το παιχνίδι του αντιπάλου και να βγεις στην κόντρα για το γκολ. Χρειάζεται και τύχη. Είχαμε τύχη και στην Φλωρεντία αλλά και πέρυσι στο Ντόρτμουντ. Από την άλλη όταν έρχονται ομάδες στην Τούμπα και εμείς πρέπει να κάνουμε παιχνίδι, θεωρώ ότι έχουμε θέμα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σε αυτό και να βελτιωθούμε. Οι πιο πολλές ομάδες στην Ελλάδα μας παίζουν έτσι και πρέπει να βρούμε λύσεις".

Για το πόσο εύκολη είναι η μετάβαση από την Ευρώπη στο ελληνικό πρωτάθλημα: "Νομίζω ότι το παιχνίδι στην Ιταλία μας έδωσε ένα καλό μάθημα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις ομάδες μικρότερης δυναμικής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως η Φιορεντίνα είχε υπομονή στο παιχνίδι της και έφτιαξε πολλές ευκαιρίες για γκολ, έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς κόντρα σε ομάδες που θα παίζουν όπως αντιμετωπίσαμε εμείς τους Ιταλούς. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να βρούμε λύσεις για να κερδίζουμε τα παιχνίδια, που είναι πολύ σημαντικά".

Για τον Ατρόμητο: "Δεν ξεκίνησαν καλά το πρωτάθλημα, αλλά πλέον ανέβηκαν. Τώρα βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τον σεβόμαστε ως αντίπαλο αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Να δώσουμε παραπάνω από ότι δώσαμε στην Ιταλία. Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε συνέχεια το 100%. Αν καταφέρουμε να είμαστε "σκυλιά" στο γήπεδο δεν θα έχουμε πρόβλημα".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χωρίς Αθανασιάδη, Περέιρα και Χαρίση με Ατρόμητο
Γλύκος: "Δεν θα είμαι τυχαία δώδεκα χρόνια στον ΠΑΟΚ"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ