ΠΑΟΚ

Πέλκας: "Στον ΠΑΟΚ, αλλά πρωταγωνιστής"

Πέλκας: "Στον ΠΑΟΚ, αλλά πρωταγωνιστής"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Πέλκας έστειλε το μήνυμα στη διοίκηση του "Δικεφάλου" ενόψει των συζητήσεων για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Τον χορό των συνεντεύξεων παικτών του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία άνοιξε ο Δημήτρης Πέλκας.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μίλησε στους απεσταλμένους του Τύπου για το ενδεχόμενο ανανέωσης συνεργασίας του με τον "Δικέφαλο", τον Τούντορ, τους στόχους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και την εμπειρία της Πορτογαλίας.Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: " Απέκτησα πάρα πολλές εμπειρίες, γυρίζω έτοιμος και πιο δουλεμένος, έχουν άλλη νοοτροπία εκεί. Ο ΠΑΟΚ αλλάζει νοοτροπία τα τελευταία χρόνια. Ο νέος προπονητής έχει νέα φιλοσοφία. Μας περνάει το δικό του τρόπο. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτά που ζητάει".

Για τις διαφορές που είδε παίζοντας στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο: " Με τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο δουλεύει πιο επαγγελματικά. Η ομάδα ανεβαίνει κατακόρυφα".

Για τον δανεισμό του: " Όταν δίνουν όλοι το ΟΚ για δανεισμό στο εξωτερικό δεν θέλει σκέψη. Πήγα για να δουλέψω, προσπαθούσα καθημερινά να βελτιώσω τις αδυναμίες μου. Ήρθα δυνατότερος με εμπειρίες, με πείσμωσε και τώρα είμαι πιο έτοιμος από τις προηγούμενες χρονιές".

Για τη φανέλα με το "10" που είχε φορέσει στον ΠΑΟΚ επί Δώνη: " Έχει μεγάλη ιστορία αυτή η φανέλα. Όταν πρωτοφόρεσα τη φανέλα με το 10 και με εμπιστεύτηκε ο κ. Δώνης, ένιωσα χαρά αλλά δεν ήξερα την ευθύνη. Πλέον νιώθω πιο έτοιμος. ΘΑ δουλεύω καθημερινά με το κεφάλι κάτω για να την ξαναφορέσω".

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ (σ.σ. το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους): Χρειάζεται να δείξει ο ΠΑΟΚ ότι με θέλει και είμαι σημαντικός για την ομάδα. Δεν έχουν γίνει συζητήσεις. Είμαι εδώ και έχω άλλους έξι μήνες. Δουλεύω για να βελτιώνομαι και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει".

Για την κατάσταση στην ομάδα πέρυσι όπως την έζησε απ' έξω: " Η ομάδα έχει πίεση από τον κόσμο και την ιστορία. Τα παιδιά έχασαν την ψυχολογία που είναι σημαντικό κομμάτι και δεν την απέκτησαν ξανά. Τώρα δείχνουν πιο πολύ πάθος και θέληση να γυρίσουν την κατάσταση και ελπίζω να τα καταφέρουν.

Για τη θέση που είχε στη Σετούμπαλ: "Ο Πασιέντζα με χρησιμοποιούσε κυρίως πίσω από το φορ το πρώτο εξάμηνο. Ο Ριμπέιρο με χρησιμοποιούσε πιο πολύ σαν εξτρέμ αλλά και σαν δεκάρι".

Για τον Τούντορ: " Ζητάει ποδόσφαιρο κατοχής. Δεν θέλει να διώχνουμε τη μπάλα. Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και να εμπιστευόμαστε τον συμπαίκτη μας, να έχουμε εμείς τη μπάλα. Να πρεσάρουμε συνέχεια όταν δεν έχουμε τη μπάλα Προσπαθεί να μας περάσει τη φιλοσοφία του που είναι του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Για το αν υπάρχει ο χρόνος να προετοιμαστεί σωστά η ομάδα για τα ματς με τη Λοκομοτίβα: " Δεν έχουμε τον απαραίτητο χρόνο. Δεν γνωρίζω τη δυναμική της Λοκομοτίβα. Αλλά με τη φιλοσοφία του προπονητή και τη δυναμική του ΠΑΟΚ θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Στόχος μας είναι να μπούμε σ στου ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ".

Για το αν έχει μιλήσει με άλλη ομάδα: " Ακόμη δεν έχω κάνει συζήτηση με καμιά ομάδα. Δεν ξέρω τι έχει κάνει ο ατζέντης μου. Προσωπικά δεν ξέρω κάτι. Βρίσκομαι εδώ και προπονούμια και περιμένω".

Για τον στόχο που έχει: " Στόχος κάθε παίκτη είναι να αγωνίζεται εκεί που βρίσκεται με πρωταγωνιστικό ρολό. Αυτός είναι ο στόχος μου. Θέλω να το δείξω ότι μπορώ να παίξω στον ΠΑΟΚ".

Για το αν θα μπορούσε να είχε πάρει μία ευκαιρία παραπάνω πέρυσι στον ΠΑΟΚ: " Περνάνε σκέψεις από το μυαλό αλλά όλα τα βλέπω θετικά και ότι γινονται για κάποιο σκοπό. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ