ΠΑΟΚ

Πέλκας, ο πιο συνεπής σκόρερ μετά τον Πρίγιοβιτς

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Πώς η στατιστική αναδεικνύει τον Δημήτρη Πέλκα στον πιο αξιόπιστο γκολτζή του ΠΑΟΚ φέτος στο πρωτάθλημα μετά τον Πρίγιοβιτς.

Η συζήτηση γύρω από τον Δημήτρη Πέλκα αναλώθηκε χθες (19/3) στον πανηγυρισμό του στο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πανιώνιο. Θα ήταν, όμως, άδικο να μην αναδείξουμε και το πόσο συνεισφέρει ο 23χρονος μεσοεπιθετικός στο σκοράρισμα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και πώς ουσιαστικά αποτελεί τον πιο συνεπή σκόρερ της ομάδας, αμέσως μετά τον εντυπωσιακό Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Από χθες ο Πέλκας βρίσκεται στο... δεύτερο σκαλοπάτι των σκόρερ της ομάδας με 6 τέρματα μαζί με τον Μάτος και τον Μυστακίδη, ένα γκολ πίσω από τον Πρίγιοβιτς που με 7 γκολ σε 11 τελικές ή αλλιως 7 γκολ σε 529 λεπτά συμμετοχής είναι εκτός συναγωνισμού. Η διαφορά του, όμως, στη συχνότητα με την οποία σημειώνει γκολ σε σχέση με τους συμπαίκτες του είναι πολύ μεγάλη.

Ο Πέλκας έχει 6 τέρματα σε 926 λεπτά συμμετοχής, την ώρα που ο Μάτος μετρά τον ίδιο αριθμό τερμάτων σε 3328 λεπτά και ο Μυστακίδης σε 1613. Ο Αθανασιάδης που έχει πετύχει συνολικά 5 τέρματα, το έχει κάνει σε 1911 λεπτά και ο Σάχοβ με τον ίδιο αριθμό τερμάτων χρειάστηκε 2644 λεπτά συμμετοχής.

Αν περιορίσουμε τις επιδόσεις μόνο για το πρωτάθλημα και θέσουμε ως κριτήριο τις τελικές προσπάθειες και πάλι ο καλύτερος μετά τον Πρίγιοβιτς είναι ο Πέλκας. Ο Σερβοελβετός έχει 1 γκολ ανά 1,6 τελικές προσπάθειες (5 τέρματα σε 8 τελικές) και μετά την αποχώρηση του Φακούντο Περέιρα που είχε 1/4,5 ( 2 στα 9), ο Πέλκας είναι ο πιο εύστοχος με 1 γκολ ανά 6 τελικές (3 στα 18).

Κοντά του είναι μόνο ο Λέο Μάτος με 1 γκολ ανά 6,4 τελικές (5 σε 32 προσπάθειες). Ο Μυστακίδης έχει 1/7 και ο Κουλούρης 1/7,3. Κοντολογίς, ο Πέλκας αποδεικνύει ότι αποτελεί ένα βασικό στήριγμα του Πρίγιοβιτς στο σκοράρισμα και είναι ένας παίκτης στον οποίο ο Βλάνταν Ιβιτς πρέπει να στηριχθεί περισσότερο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ