ΠΑΟΚ

Πέλκας: "Δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ να μην είναι στα πλέι οφ"

Πέλκας: "Δεν αρμόζει στον ΠΑΟΚ να μην είναι στα πλέι οφ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τον στόχο των πλέι οφ, την παρουσία του την τρέχουσα σεζόν αλλά και της πιθανότητα ενός Grexit. Τι είπε με τη σειρά του ο Ζάιρο, τους... έτρεξε ο Βλάνταν Ίβιτς στην χθεσινή (7/4) προπόνηση.

Σε κατάστημα της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone στην Τούμπα βρέθηκαν οι Πέλκας και Ζάιρο την Πέμπτη και έκαναν και δηλώσεις. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δήλωσε:

Για την "μάχη" των πλέι οφ: "Αν δεν είχαμε την τιμωρία θα ήμασταν ήδη μέσα. Αλλά αφού έγινε έτσι πρέπει να παλέψουμε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Οφείλουμε να είμαστε πειθαρχημένοι και να πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν θέλουμε καν να το σκεφτόμαστε ότι δεν θα είμαστε στα πλέι οφ, γιατί δεν αρμόζει ούτε στην ομάδα, ούτε και στην εικόνα μας. Πιστεύω ότι θα μπούμε στο μίνι πρωτάθλημα".

Για την ήττα από τον Πανιώνιο: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, αλλά μετά, στο δεύτερο, πιέσαμε, ισοφαρίσαμε και προσπαθήσαμε για την ανατροπή. Ομως με ένα σουτ δεχθήκαμε το δεύτερο γκολ και μετά ήταν δύσκολα. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως πριν το ματς με τον Πανιώνιο. Δηλαδή, να είμαστε πειθαρχημένοι, να τα δίνουμε όλα και εάν παρουσιαζόμαστε έτσι θα τα καταφέρουμε και στα πλέι οφ".

Για την απουσία του κόσμου στα επόμενα παιχνίδια λόγω της ποινής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ: "Σίγουρα ο κόσμος μας δίνει δύναμη αλλά θα αντιμετωπίσουμε αυτούς τους αγώνες σαν να είναι στο πλευρό μας. Εμάς η δουλειά μας μέσα στο γήπεδο θα είναι η ίδια".

Για την αντικατάσταση του Τούντορ με τον Ιβιτς: "Μια αλλαγή προπονητή πάντα φέρνει νέες ιδέες και νέα φιλοσοφία σε μία ομάδα. Ολοι οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν ότι πρέπει και ότι αξίζουν να παίζουν. Αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς, είναι στα πόδια μας. Γιατί όποιος προπονητής και εάν έρθει εάν εμείς δεν δίνουμε το 100% δεν θα μπορέσει η ομάδα να πάει μπροστά".

Για το αγωνιστικό "βάρος" που κλήθηκε να "κουβαλήσει" φέτος: "Είναι καλό να υπάρχει πίεση, μόνο έτσι γίνεσαι καλύτερος. Είναι πολλά τα ματς φέτος και σίγουρα πρωτόγνωρη η εμπειρία για μένα. Αλλά μέσα απ' αυτήν την διαδικασία βγαίνω πιο δυνατός και πιο έμπειρος. Βελτιώνομαι και πρέπει να συνεχίσω έτσι. Στόχος μου, φυσικά, είναι να βοηθάω μέσα από την δουλειά την ομάδα. Από την προηγούμενη φορά που ήμουν στον ΠΑΟΚ έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και σίγουρα αισθάνομαι πιο ώριμος. Πρέπει, όμως, του χρόνου να ανέβω κι άλλο και να παρουσιαστώ καλύτερος σε όλους τους τομείς".

Για την πιθανότητα του Grexit: "Υπάρχουν συζητήσεις μέσα στην ομάδα, αλλά προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας για να τα καταφέρουμε. Από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει. Δεν μπορώ να έχω άλλη άποψη".

Ζάιρο: "100% έτοιμος στα πλέι οφ"

Από την πλευρά του ο Ζάιρο, που ανεβάζει ρυθμός για να επιστρέψει στους αγώνες του ΠΑΟΚ, είπε: "Είναι τρελό αυτό που αισθάνομαι, δεν μπορώ να περιμένω για να ξαναμπώ στο γήπεδο. Τώρα, βέβαια, νιώθω, καλύτερα και από εδώ και πέρα θα κάνω κάποιες ειδικές προπονήσεις για να μην υποστώ ξανά τον ίδιο τραυματισμό. Θα είμαι 100% έτοιμος στα πλέι οφ".

Τους... έτρεξε ο Ιβιτς

Εξάλλου, αρκετό τρέξιμο περιελάμβανε το πρόγραμμα της Πέμπτης 97/4) για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ στην προπόνηση δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο για τον Βλάνταν Ιβιτς. Η ΠΑΕ αναφέρει: " Πολύ τρέξιμο περιελάμβανε η προπόνηση της Πέμπτης (07.04) στη Νέα Μεσημβρία, με τους παίκτες να καταγράφουν χιλιόμετρα με τη μπάλα και χωρίς. Ο τομέας στον οποίο επικεντρώθηκε το πρόγραμμα του Βλάνταν Ίβιτς και των συνεργατών του ήταν η ταχυδύναμη μέσα ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και παιχνίδια υψηλής έντασης σε μικρό χώρο. Στην προπόνηση συμμετείχαν και οι Σάββας Τοπαλίδης, Μπόγκταν Ρανγκέλοφ από την Κ20, ενώ στο απουσιολόγιο υπάρχουν ονόματα των Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ , Δημήτρη Κωνσταντινίδη , Ζάιρο , Γιάννη Μυστακίδη που συνεχίζουν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης. Την Παρασκευή (08.04) οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα προπονηθούν στις 17:00 στο γήπεδο της Τούμπας".

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ