ΠΑΟΚ

Πασχαλάκης: "Προσοχή σε Μολίνς και Βιγιαφάνιες"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟΚ - ΛΑΜΙΑ (MOTION TEAM) EUROKINISSI

Οι σκέψεις του 28χρονου τερματοφύλακα των ασπρόμαυρων για τη νίκη στην Ξάνθη και τον αγώνα κόντρα στους "πράσινους".

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τοποθετήθηκε στη κάμερα των καναλιών “Novasports” με αφορμή την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας αναφορά στις γεμάτες κερκίδες αλλά και στον αντίπαλο του “Δικεφάλου του βορρά”.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ανανέωση του συμβολαίου του:
«Έκανα το αυτονόητο. Είναι μια ομάδα που κάνει τα πάντα για τον ποδοσφαιριστή για να μπορεί να εξελιχθεί. Οι συνθήκες είναι οι πιο κατάλληλες. Εφόσον και η ομάδα έκρινε πως είναι σωστό να με εντάξει στο δυναμικό της για τα επόμενα δυο χρόνια ήταν τιμή μου» .

Για τα όνειρα του:
«Προσπαθώ να κοιτάω το κοντινό μέλλον. Το να αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ και να είμαι βασικός είναι το πιο μεγάλο όνειρο αυτή την στιγμή».

Για τον αγώνα με την Ξάνθη:
«Ήταν εντυπωσιακό γιατί είχαμε και τον κόσμο μαζί μας. Ήταν οι συνθήκες δύσκολες αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι. Το σκορ είναι αυτό που ήθελα κι εγώ και η ομάδα μου. Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη γιατί δεν έπρεπε να χάσουμε κι άλλους βαθμούς. Πήραμε το πρώτο τρίποντο σε εκτός έδρας μετά από τόσο καιρό. Νομίζω ότι κάναμε μια αρχή και δεν πρέπει να χάσουμε άλλους βαθμούς, όχι μόνο εκτός έδρας αλλά κι εντός έδρας» .

Για την φάση που γλίστρησε και πέρασε η μπάλα από πάνω του:
«Νομίζω ότι το γήπεδο που αγωνιστήκαμε στην Ξάνθη θα το χαρακτηρίσω σαν ένα από τα πιο δύσκολα γήπεδα που έχω παίξει γιατί γλίστραγε πάρα πολύ. Έπρεπε να προσαρμοστούμε στο γήπεδο όλοι μαζί. Τα πρώτα λεπτά ήταν προσαρμόστηκα για μένα ώστε να μπορέσω να δω το γήπεδο και το πως μπορώ να προσαρμοστώ πάνω σ’ αυτό. Έγινε γρήγορα ευτυχώς. Είχαμε ένα στόχο και ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος. Αν κάνεις σωστά την δουλειά σου δεν έχεις να χάσεις τίποτα» .

Για την εκτός έδρας νίκη και τι μπορεί να χτίσει η ομάδα πάνω σ’ αυτήν:
«Νομίζω ήρθε λίγο αργά αλλά δεν πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ αυτό. Δεν πρέπει να βάλουμε ταμπέλες εντός και εκτός έδρας. Πρέπει να παίρνουμε νίκες, να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς και να καταφέρουμε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε μαζέψει βαθμούς. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς.

Δεν μπορώ να δώσω βαρύτητα σε κάτι γιατί κάναμε το αναμενόμενο δεν κάναμε κάτι το οποίο είναι άξιο συγχαρητηρίων. Αυτό που θα κρατήσω εγώ είναι το πάθος που δείξαμε, το οικογενειακό κλίμα και η συσπείρωση που είχαμε όλοι μαζί από τα αποδυτήρια και ποσό μάλλον από το ξενοδοχείο. Ένιωθα από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε».

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό:
«Ο κόσμος στην Ξάνθη μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Θέλουμε να τον έχουμε δίπλα, να μας βοηθάει και να μας στηρίζει. Αυτό θέλουμε να κάνει και την Κυριακή. Θέλουμε να τον έχουμε μαζί μας και όχι να φάμε πάλι κάποια τιμωρία. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη και νομίζω είναι ένα ευχάριστο γεγονός να έρχεται κάθε Κυριακή και να βλέπει την ομάδα του να παίζει ποδόσφαιρο. Όπως το χαίρετε ο κόσμος το χαιρόμαστε κι εμείς που τους βλέπουμε».

Για το πόσο επηρεάζει ο κόσμος τον αγώνα:
«Το έχω ξαναπεί πως είναι μαγικό να αγωνίζεσαι στην Τούμπα. Θα το ξαναπώ ως και ποδοσφαιριστής πλέον του ΠΑΟΚ. Είναι μια πάρα πολύ όμορφη αίσθηση και σου δίνει επιπλέον κίνητρο. Βέβαια το αρνητικό σε όλο αυτό είναι ότι δίνει κίνητρο και στον αντίπαλο, να παίξει καλυτέρα και να παίξει με περισσότερο πάθος. Αυτό όμως που έχω να πω είναι ότι εάν είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι από την αρχή και από τις μονομαχίες τις προσωπικές και τακτικά θα πετύχουμε τον στόχο μας» .

Για την ομάδα του Παναθηναϊκού:
«Είναι μια καλή ομάδα συσπειρωμένη. Παρόλα τα προβλήματα που έχει, έχει δείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις αντίπαλες ομάδες. Είναι πιο δυνατός στην έδρα του και όχι τόσο εκτός έδρας αλλά όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι δεν παίζουν ρόλο τα προβλήματα αλλά το πάθος, οι μονομαχίες και τακτικά να είσαι συγκεντρωμένος. Ο καλύτερος θα κερδίσει».

Για το αν τα προβλήματα μιας ομάδας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τους παίκτες:
«Όπως σας είπα και προηγουμένως επειδή είναι ντέρμπι τα προβλήματα μπαίνουν στην άκρη και βγαίνουν πτυχές του καθενός τις οποίες δεν μπορείς να ελέγξεις. Παίζεις με περισσότερο πάθος και είσαι πιο συγκεντρωμένος. Εάν ενδεχομένως τα παιδιά δεν θα βρίσκονται από τον Δεκέμβρη στην ομάδα θα θέλουν να κάνουν μια καλύτερη πορεία σε άλλη ομάδα. Ο καθένας έχει τους στόχους του και προσωπικούς και ατομικούς. Αυτό που έχω να πω όμως για εμάς είναι ότι υπερτερούν οι ομαδικοί στόχοι και όχι οι ατομικοί».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού:
«Επιθετικά είναι δυνατός ο Παναθηναϊκός. Ο Μολίνς και ο Βιγιαφάνιες είναι καλοί παίκτες με αρκετή ποιότητα και θέλουν προσοχή. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση και όχι ατομικά σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το που μπορεί να κριθεί ο αγώνας:
«Στο πάθος. Πρέπει να βγάλουμε πάθος και αυτοπεποίθηση σε κάθε μονομαχία. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο γιατί ο Παναθηναϊκός πέρα από τα προβλήματα θα βγάλει εγωισμό. Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι από τα πρώτα λεπτά».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ