ΠΑΟΚ

"ΠΑΟΚ με ισχυρό brand name"

"ΠΑΟΚ με ισχυρό brand name"

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης ανέλυσε το πλάνο του νέου ΠΑΟΚ, μίλησε για προσαρμογή στις επιταγές του Financial Fair Play και έβαλε στόχο ομάδα τίτλου με παιδιά από τις Ακαδημίες. "Ο Κλάους μου είπε ότι θα υπογράψει", τόνισε για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αθανασιάδη

Απαντήσεις σε ερωτήματα που υπήρχαν στο μυαλό του κόσμου του ΠΑΟΚ εδώ και πολύ καιρό έδωσε ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης σε συνέντευξη Τύπου που κράτησε για περισσότερη από μία ώρα!

Σε κάποια θέματα ζήτησε χρόνο έτσι ώστε να σχηματίσει μία πιο ολοκληρωμένη άποψη, ενώ γι' άλλα έδειξε ενήμερος και ότι δουλεύει ήδη πάνω σε αυτά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις του για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιαδη, το Financial Fair Play τις μεταγραφές, τα χρέη προς το Δημόσιο και το προπονητικό κέντρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιάκωβος Αγγελίδης:Για τους λόγους που ήρθε στον ΠΑΟΚ: "Αρχικά όταν είχα πάει Ισραήλ είχα αποφασίσει να μείνω 2-3 χρόνια για να κάνει κάποιες αλλαγές. Τελικά έμεινα λίγο παραπάνω εκεί, για προσωπικούς λόγους είχα αποφασίσει πριν από ένα χρόνο ότι θα έφευγα από το Ισραήλ.

Η περίπτωση του ΠΑΟΚ ήρθε τυχαία, έκανα μία έρευνα για την ομάδα και τον ιδιοκτήτη και θεώρησα ότι με την εμπειρία που έχω από την Μακάμπι θα βοηθήσω και τον ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές".

Για την διάρκεια του συμβολαίου του και το μπάτζετ: "Οι όροι της συμφωνίας μου με τον ΠΑΟΚ είναι εσωτερικό θέμα. Όσον αφορά στο μπάτζετ έχω καταλάβει τα όρια.

Υπάρχουν και οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ το financial fair play και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε απ' αυτά τα πλαίσια".

Για το πλάνο και την φιλοσοφία του: "Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία βιώσιμη ποδοσφαιρική οργάνωση που θα ακολουθεί τα ψηλότερα επαγγελματικά στάνταρ.

Είναι σημαντικό να μην ξεφεύγει από το financial fair play. Ο ρόλος μου είναι να αξιολογήσω τον τρόπο λειτουργίας σε όλα τα τμήματα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τους υπαλλήλους. Αυτό δεν γίνεται σε 1-2 μήνες, θέλει χρόνο.

Δεν θα περιμένουμε φυσικά για να κάνουμε αλλαγές, ότι βλέπουμε ότι πρέπει να διορθωθεί θα διορθώνεται. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα με βάση από τις Ακαδημίες και έμπειρους παίκτες που να διεκδικεί το πρωτάθλημα σε ετήσια βάση και να έχει επιτυχημένη ευρωπαϊκή παρουσία".

Για το αν έχει διαπιστώσει ήδη κάποιες διαφορές ανάμεσα σε Μάκάμπι και ΠΑΟΚ και για την συνεργασία του με Βρύζα-Αναστασιάδη:

"Θα αρχίσω με την δεύτερη ερώτηση. Θεωρώ ότι έχω εξαιρετικές σχέσεις και με τον προπονητή και με τον τεχνικό διευθυντή, τον Ζήση Βρύζα. Εγώ μιλάω με τον κ. Βρύζα και αυτός με τον προπονητή. Είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης, θα γίνουν αλλαγές, θα φανεί στην πορεία. Κάθε ποδοσφαιρική ομάδα έχει τις δικές της περιέργειες.Ότανπρωτοπήγα στην Μακάμπι δεν υπήρχε η οργάνωση που έχει ο ΠΑΟΚ σήμερα.

Διάφορα τμήματα εκεί δεν λειτουργούσαν όπως εδώ, εκεί ήταν στο μηδέν. Εδώ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εχει παιδιά, υπαλλήλους που θέλουν να δουλέψουν. Ο στόχος μου είναι να έχουν ρόλους και να έχουν κίνητρο όλοι οι υπάλληλοι και να φτάσουμε τους προσωπικούς τους στόχους, αλλά και της ομάδας".

Για το ότι δεν υπήρχε αρχικά τοποθέτηση του Αγγελίδη και η συνέντευξη βασίζεται σε ερωτήσεις: "Σέβομαι στην άποψή σας αλλά μετά από δύο εβδομάδες να σας κάνω αναλυτική παρουσίαση δεν γίνεται.

Είμαι εδώ για να απαντήσω σε όλες τις ερώτησεις σας".

Για το αν είναι στα βασικά σχέδια του ΠΑΟΚ να "τρέχει" για μεταγραφές την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου:

"Δεν ξέρω τι εικόνα θέλετε να δείξετε, αλλά κάναμε μεταγραφές το καλοκαίρι. Κάθε ομάδα θέλει να δυναμώσει, κάποιες συμφωνίες πετυχαίνουν κάποιες όχι. Μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη κλείνουν συμφωνίες το τελευταίο λεπτό. Μεγάλη ομάδα στο παρελθόν ανακοίνωσε την συμφωνία της με παίκτη και μετά χάλασε. Φαντάζομαι τι θα γινόταν εδώ...".

Για το γεγονός ότι έφυγαν 15 παίκτες και ήρθαν 5: "Δεν είναι αριθμητική. Ανέβηκαν παίκτες από τις Ακαδημίες ήρθε και νέος προπονητής και πρέπει να σεβόμαστε την άποψή του. Αν κρίνουμε ότι υπάρχει καλή περίπτωση παίκτη θα κινηθούμε και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε τον χειμώνα".

Για το αν διοικεί πλήρως τον ΠΑΟΚ και ο ρόλος του Ιβάν Σαββίδη: " Ναι εγώ έχω τον έλεγχο. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας, έχει πολλές επιχειρήσεις δεν είναι δυνατόν να διαχειρίζεται την καθημερινότητα του συλλόγου.

Γι' αυτό και αποφάσισε να προσλάβει άτομα που θα τρέχουν την καθημερινότητα. Ο ρόλος μου είναι να λειτουργεί ο σύλλογος ομαλά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαι εδώ και να δουλεύω με τα κατάλληλα άτομα.

Δεν ήμουν ποτέ ποδοσφαιριστής, ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος ήταν πρώην παίκτης. Εγώ δεν θα επιλέγω τον αριστερό μπακ. Εγώ θα παίρνω τις απόψεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή, φυσικά, θα έχω άποψη και να θα βάζω μέσα και το οικονομικό και θα βγαίνει μία απόφαση".

Για το πως θα γίνονται πλέον οι μεταγραφές: "Ο προπονητής θα συζητήσει με τον τεχνικό διευθυντή για τι είδους παίκτη χρειάζεται. Μπορεί να προτείνει και ο ίδιος ο προπονητής ονόματα τα οποία θα εξετάσει το τμήμα σκάουτινγκ".

Για το αν σταμάτησε ο Σαββίδης να βάζει λεφτά στον ΠΑΟΚ: "Οχι ο πρόεδρος δεν είπε ότι δεν θα βάζει άλλα λεφτά. Το financial fair play είναι για όλες τις ομάδες, δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και το σκεφτήκαμε. Ο μεγαλομέτοχος αν χρειαστεί μπορεί να διαθέσει 10 εκ. ευρώ τον χρόνο, σύμφωνα με το financial fair play.

Και αν χρειαστεί θα τα βάλει. Η Ακαδημία δεν είναι μέσα σε αυτά τα χρήματα. Δεν σημαίνει ότι με την Ακαδημία θα καταφέρουμε σε τρία χρόνια να πάρουμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που πέτυχε αυτό το μοντέλο και πολλά που απέτυχε.

Πρέπει να προσέξουμε πολύ τα επόμενα βήματα αυτών των παιδιών, υπάρχουν και ψυχολογικά θέματα. Πρέπει να έχεις ένα στόχο για πέντε χρόνια, να φτάσεις σε ένα σημείο και να λειτουργούν όπως πρέπει. Θέλει δουλειά. Ολα κρίνονται στις λεπτομέρειες και για να κάνεις αλλαγές στις λεπτομέρειες θέλει υπομονή. Είναι μία λέξη που δεν αρέσει σε κανέναν".

Για τα εισιτήρια διαρκείας και για την διάρκεια της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ: "Η συμφωνία μου είναι για τέσσερα χρόνια. Ο τρόπος που δείχνει ο κόσμος την ικανοποίησή του για την ομάδα είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Δεν το μελέτησα αλλά φαίνεται ότι έχουν δισταγμούς για την ομάδα όπως είναι σήμερα.Εμείςπρέπεινα τους πείσουμε ότι δουλεύουμε για τον στόχο που έχουμε.

Έχειδιάφορες απόψεις, κάποιοι μου είπαν ότι θέλουμε πρωτάθλημα,κάποιοι που θέλουν μία ομάδα με πάθος, κάποιοι άλλοι θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό.Εμείςθέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα διεκδικεί κάθε χρόνο τοπρωτάθλημα. Εμείς είμαστε εδώ για τον κόσμο, όπως όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες".

Για το γεγονός ότι έγιναν μόνο 5 μεταγραφές: "Πρέπει να κοιτάξουμε το financial fair play για να είμαστε βιώσιμος οργανισμός. Πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη που θα ταιριάζει στην ομάδα. Κάθε ομάδα είναι λογικό να θέλει ποδοσφαιριστές που θα δυναμώσει. Δεν θα δεχτώ να μην γίνει μεταγραφή σωστή, δεν θα πάω το αίτημα καν στον κ. Σαββίδη, εμείς πρέπει να κοιτάξουμε και το μέλλον".

Για το αν οι μεταγραφές έγιναν βάσει πλάνου: "Οταν λέτε ακούσαμε. και εγώ μπορεί να ακούσω ότι αύριο εσείς θα απολυθείτε, ακούω διάφορα. Δεν μπορώ να απαντώ σε ό,τι ακούγεται. Η επιλογή και ο στόχος ήταν αν βρούμε τους κατάλληλους παίκτες να κάνουμε επιπλέον μεταγραφές. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που δεν θέλει μεταγραφές Αν μία ομάδα στην Αγγλία ήθελε να κάνει μεταγραφή αλλά δεν έκανε δεν σημαίνει ότι έχει κενά".

Για το θέμα των χρεών προς το Δημόσιο: "Τα χρέη δεν επηρέασαν καθόλου το μπάτζετ για τις μεταγραφές. Το θέμα των χρεών είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο δεν πρόλαβα ακόμα να μελετήσω καλά.

Θα περιμένουμε την τελική απόφαση στο θέμα. Τον τελικό λόγο σε όλο αυτό θα τον έχει ο κ. Σαββίδης και αυτός θα αποφασίσει τι θα γίνει. Με αυτά που έχω δει μέχρι τώρα, το θέμα αυτό δεν επηρεάζει τη λειτουργία μας στην ΠΑΕ. Υποψιάζομαι ότι όλο αυτό θα επηρεάσει τις επενδύσεις του Σαββίδη σε όλον τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Αναμένουμε την απόφαση, την οποία απ' ό,τι ξέρω μπορεί να την βγάλουν μέχρι τον Σεπτέμβρη."

Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: "Εγώ θα είμαι εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ σε Λίγκα και ΕΠΟ. Είναι δύσκολο θέμα και θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά από μένα. Υπάρχουν προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εχω ακούσει από τον κόσμο ότι θέλει ένα καθαρό, επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν υποψίες χειραγώγησης και είναι κρίμα γιατί το ποδόσφαιρο μπορεί να έχει εξαιρετική επιρροή στην κοινωνία και γίνεται το αντίθετο. Πρέπει το μελετήσω το θέμα και να το αναλύσουμε".

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα και λεπτομέρειες για το financial fair play: "Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα και λεπτομέρειες για το financial fair play: "Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα θα κάνει το παν για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Δεν την αφήσαμε την ομάδα για φέτος, αλλά μπορεί να χρειαστεί τον χειμώνα να φέρουμε παίκτες. Εχει δείξει καλά σημάδια η ομάδα, έχει τα στοιχεία που μπορεί να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα. Σχετικά με το fianncial fair play είναι ότι δεν πρέπει να ξοδεύεις παραπάνω από τα έσοδα που έχει και από εκεί και πέρα ένας ιδιοκτήτης -όχι δάνειο- μπορεί να δώσει ένα ποσό 10 εκ. ευρώ τον χρόνο".

Για το γεγονός ότι ο Αναστασιάδης υπέγραψε μόνο για έναν χρόνο: "Δυστυχώς δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί το συμβόλαιο έγινε για ένα χρόνο. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Υπάρχουν προπονητές που θέλουν έναν χρόνο για να δείξουν τι αξίζουν και μετά να υπογράψουν για περισσότερο.Υπάρχουν άλλοι που θέλουν κατευθείαν τρία χρόνια. Είναι στην διάθεση του προπονητή και της ομάδας".

Για το γεγονός ότι τα χρέη βαραίνουν και τον ίδιο: "Θεωρητικά ναι. Ξέρω ότι υπάρχουν τα χρέη ξέρω ότι εμπλέκομαι και εγώ σε αυτό το θέμα και έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Σαββίδη. Δεν ξέρω απλώς πως θα χειριστεί ο κ. Σαββίδης το ζήτημα στη συνέχεια, αυτό λέω".

Για το πως θα διαχειρίζεται τις κρίσεις όπως μετά τον αγώνα με την Καλλονή: "Θα το δούμε στην πορεία. Εμείς θα κάνουμε πολλά και δεν θα μιλάμε, αφού ακούτε τα πάντα από τρίτους!".

Για το αν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ το μοντέλο του financial fair play: "Αυτό το μοντέλο είναι το μοναδικό για το σύγχρονο ποδόσφαιρο, ταιριάζει στον ΠΑΟΚ. Οσον αφορά με το τι θα είμαι ικανοποιημένος, πρώτα απ' όλα να υπάρχει ένα δυνατό brand που θα λέγεται ΠΑΟΚ, ότι ο κόσμος θα είναι ευχαριστημένος με τον σύλλογό του, σε ποδοσφαιρικό και μη τομέα. Να έχουμε ένα σύστημα που θα μπορέσουμε οι παίκτες από τις Ακαδημίες μας να έχουν θέση στην πρώτη ομάδα και η οργάνωση να είναι όπως την θέλω, με άτομα που παίρνουν ευθύνες και αποφάσεις για το καλό του συλλόγου".

Για το θέμα της μη υπογραφής του Κλάους και τον Ζόρντι Κρόιφ: "Ο Κλάους δεν έχει υπογράψει ακόμη, πιστεύω ότι θα υπογράψει επειδή μου είπε ότι θα υπογράψει. Σχετικά με τον Ζόρντι κάποιος το άκουσε στο Ισραήλ αλλά εγώ δεν έχω κάποια ενημέρωση. Ρωτήστε τον Κλάους, θέλει να σκεφτεί, νομίζω δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα".

Για το ότι είπε ότι θεωρητικά τον βαραίνουν τα χρέη και αν έχει διασφαλίσεις από τον Ιβάν Σαββίδη: "Αυτό είναι σίγουρα εσωτερικό θέμα".

Για το αν στον ΠΑΟΚ υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις: "Πρέπει να έχουμε υπ' όψιν και την κρίση στην Ελλάδα. Οταν γίνει καλύτερη η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα θα αυξήσουμε τα εισοδήματά μας. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες και εκτός Ελλάδας και στο Ισραήλ υπάρχουν πολλές κοινότητες εκτός Ισραήλ που είναι πολύ δυνατή αγορά. Πιστεύω ότι είναι ένα πρότζεκτ που μπορεί να προσφέρει".

Για το αθλητικό κέντρο στη Θέρμη: "Σας είπα την γνώμη μου, δεν ξέρω τι ακριβώς σκέφτεται ο Ιβάν Σαββίδης".

Για το αν φέτος θα είναι τα έξοδα όσα τα έσοδα και την επικοινωνία με τον κόσμο: "Αναγκαστικά πρέπει να είναι ισοσκελισμένα τα έσοδα με τα έξοδα. Ο μεγαλομέτοχος μπορεί να βάλει μέχρι 10 εκ. ευρώ τον χρόνο. Είναι προτεραιότητα η επικοινωνία με τον κόσμο. Και μέσω διαδικτύου, είναι πολύ σημαντικό κομμάτι η επικοινωνία".

Αν θα γίνει μεταγραφή και το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία: "Αν είναι προτεραιότητα θα γίνει μεταγραφή. Οσον αφορά το θέμα Γκαρσία δεν θέλω να τοποθετηθώ, ήταν πριν έρθω. Νομίζω έχει τελειώσει το θέμα".

Για το αν ο Σαββίδης βρήκε αυτόν ή αυτός τον Σαββίδη: "Μάλλον τον βρήκα εγώ".

Για το αν η λειτουργία των γραφείων είναι η κατάλληλη: "Είμαι σε φάση που αξιολογώ. Σίγουρα μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα και θα το κάνουμε".

Για την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συνδέσμων: "Πιστεύω ότι η δύναμη του ΠΑΟΚ έρχεται από τον κόσμο είναι κάτι πολύ δυναμικό και πρέπει να κάνουμε τα βήματα για να είναι θετική αυτή η δύναμη. Είχα συνάντηση με οπαδούς, κατάλαβα κάποια θέματα και κάποιους προβληματισμούς τους. Θέλουν να δουν την ομάδα να λειτουργεί σωστά. Οταν δουν στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια αυτό το πράγμα θα βοηθήσει στην ενότητα του κόσμου".

Για το τι εντολές πήρε από τον Ιβάν Σαββίδη: "Μου είπε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο ποδοσφαιρικό οργανισμό σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Οτι πρέπει να αξιολογήσω τους υπαλλήλους και να πάρω αποφάσεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει και αυτό ισχύει για όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ".

Για την Τούμπα και το νέο γήπεδο: "Δεν μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος με τις συνθήκες. Σε πολλά σημεία χρειάζονται δουλειά, οι συνθήκες επηρεάζουν την συμπεριφορά όλων. Εχει αρχίσει μελέτη για να δούμε ποια σημεια πρέπει να βελτιώσουμε. Μελλοντικά στόχος μας είναι το νέο γήπεδο για να μην βάζουμε άλλο λεφτά εδώ. Ο άλλος δρόμος είναι να κλείσει το γήπεδο να παίξει ο ΠΑΟΚ σε άλλο γήπεδο και να επιστρέψει στη νέα Τούμπα. Υπάρχει, πάντα, θεωρητικά η σκέψη για το καινούργιο γήπεδο. Για τώρα χρειάζεται δουλειά εδώ στην Τούμπα. Για την Μεσημβρία χρειάζονται και εκεί ενέργειες".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ