ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Ζνόιμο 0-1

ΠΑΟΚ - Ζνόιμο 0-1

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την άσημη τσέχικη Ζνόιμο, φανερώνοντας αδυναμίες και αναποτελεσματικότητα στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Τα σημάδια είχαν φανεί και στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως η συνολική απόδοση της ομάδας κόντρα σε ομάδες όπως η Ανζί και η Κοπεγχάγη, δεν έδωσαν το ερέθισμα για να γίνει συζήτηση σε μεγάλο βαθμό.

Ο λόγος για τα αμυντικά κενά του ΠΑΟΚ, που, απρόσμενα, πολλαπλασιάστηκαν στο φιλικό με την άσημη Ζνόιμο (ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία της Τσεχίας) και οδήγησαν στην πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στη φετινή προετοιμασία.

Ο "Δικέφαλος", ειδικά στο β΄ μέρος, έδειξε να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τις γρήγορες αντεπιθέσεις των Τσεχων που έβρισκαν τον Γλύκο εκτεθειμένο και τον ανάγκασαν να μαζέψει μία φορά τη μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.

Ο Στέφενς επιχείρησε για πρώτη φορά να δώσει χρόνο μεγαλύτερο των 45 λεπτών σε μία ενδεκάδα και φάνηκε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνος για να ξεπεράσουν αρκετοί παίκτες του την κούραση από τις συνεχόμενες προπονήσεις. Παράλληλά, ο ΠΑΟΚ, έδειξε να έχει και πρόβλημα αποτελεσματικότητας, καθώς χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, αν και αυτό σε μεγάλο βαθμό μπορεί να αποδοθεί στην κούραση, αφού γκολ σδαν του Κλάους στην τελευταία φάση του αγώνα δεν χάνονται.

Στα αξιοσημείωτα η πρώτη εμφάνισή του Γκαρσία φέτος, για περίπου μισή ώρα. Ο Στέφενς σίγουρα θα έχει βγάλει πολά συμπεράσματα αό το σημερινό ματς και θα περιμένει και την αυριανή αναμέτρηση με την Πάσινγκ.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (59΄ Σκόνδρας), Λίνο (59΄ Ποζατζίδης), Κατσουράνης, Βίτορ, Λάζαρ (74΄ Κάτσε), Τζιόλης (59΄ Γκαρσία), Λόρενς, Ολίσε (59΄Πόποβιτς), Σαλπιγγίδης (74΄Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Ζνόιμο: Χρούμπι, Ιόνοφ, Κροσόφσκι, Μπούχτα, Νεπόζιτεκ, Τόμετσεκ, Χέλιτσεκ, Βάσιτσεκ, Μούντρα, Ζέμπα, Χνάσισεκ

Αγωνίστηκαν ακόμη οι: Ρέλιτς, Οκλετσεκ

Κίτρινες κάρτες: 29΄ Μούντρα, 44΄Κίτσιου

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: 71΄ Νεπόζιτεκ

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λέπτό. Το πρώτο σουτ του Λόρενς απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ζνόιμο και δευτερόλεπτα μετά ο Σαλπιγγίδης από το ύψος της περιοχής σούταρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δυο λεπτά αργότερα ο Ολίσε μπήκε από αριστερά, έκανε παράλληλη σέντρα, η μπάλα κατέληξε στο Λόρενς που σέντραρε και ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Χρούμπι. Στο 10΄ οι Τσέχοι αναπτύχθηκαν σωστά και μετά από σέντρα ο Βίτορ έσωσε σωτήρια ρο του Βάσιτσεκ.

Στο 15΄άψογος συνδυασμός των παικτών του ΠΑΟΚ. ο Λόρενς γέμισε για τον Αθανασιάδη που έσπασε τη μπάλα με το κεφάλι στον Σαλπιγγίδη που πιεζόταν για να μπει στη φάση ο Ολίσε τον οποίο, μετά από διπλή ντρίμπλα έκοψε ο τερματοφύλακας της Ζνόιμο. Στο επόμενο λεπτό ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε δύο φορές κοντά στο γκολ. Την πρώτη μέσα στην περιοχή καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και αμέωσως μετά είχε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε, ψηλά, εντυπωσιακά ο Χρούμπι.

Στο 23΄η άμυνα του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκτεθειμένη, καθώς μετά από σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή ο Γιόνοφ, μόνος ανενόχλητος, πήρε την καφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 27΄ο Νεπόζιτεκ μπήκε κατά μέτωπο, όμως ο Κίτσιου με ωραίο τάκλιν του πήρε τη μπάλα. Στο 44΄ ο Λίνο επιχείρησε σέντρα-σουτ και ο Χρούμπι έδιωξε με δυσκολία.

Κενά στην άμυνα και πρώτη ήττα

Στο 50΄ήρθε η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου από πλευράς Ζνόιμο. Σε σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Τόμετσεκ με προβολή αό πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Γλύκου. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 58΄. Ο Τζιόλης με μεγάλη μπαλιά βρήκε τον Ολίσε στην πλάτη της άμυνας της Ζζόιμο. Ο Λιβεριανός κοντρόλαρε ωραία, όμως σούταρε χωρίς να κοιτάξει και απομάκρυνε ο Χρούμπι. Στο 63΄ ο Κατσουράνης πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Σαλπιγγίδη που σούταρε στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα δίπλα από δεξί δοκάρι. Στο 71΄και αφού ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να φθάσει στο γκολ, οι Τσέχοι έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του "Δικεφάλου". Ο Οκλετσεκ έφυγε από τα δεξιά με τον Σκόνδρα να τρέχει αλλά να μην τον προλαβαίνει, σέντραρε την κατάλληλη στιγμή και ο Νεπόζιτεκ με κοντινό πλασέ με τον Γλύκο εξουδετερωμένο. Στο 75΄οι παίκτες του ΠΑΟΚ γύρισαν σωστά τη μπάλα έξω από την περιοχή της Ζνόιμο, ο Αθανασιάδης "πάτησε" στον Κάτσε που σούταρε άουτ.

Στο 76΄ και πάλι οι Τσέχοι εξέθεσαν την άμυνα του ΠΑΟΚκ με τον Βάσιτσεκ να σουτάρει υπό την πίεση του Βίτορ άουτ.

Στο 85΄ο Γλύκος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε σε δυνατό σουτ του Κροσόφκσι. Τέλος στο 90΄, από στραβοκλοτσιά του Σκόνδρα, ο Κλάους πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχψή μόνος και σούταρε ψηλά άουτ.

Στιγμιότυπα από το φιλικό:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ