ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη 2-0

ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη 2-0

Με τους Λόρενς και Σαλπιγγίδη να βρίσκουν δίχτυα, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 2-0 της Κοπεγχάγης αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Δείτε τα γκολ (video)

Δένει ως σύνολο ο ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη. Αλληλοκαλύψεις, καλή κυκλοφορία μπάλας, συνεχής κίνηση, κομπίνες σε στημένες φάσεις και τα δύο πρώτα γκολ της χρονιάς από το Λίαμ Λόρενς και το Δημήτρη Σαλπιγγίδη ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το σκηνικό για το "Δικέφαλο", στον οποίο η δουλειά του Χουμπ Στέφενς αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Είναι βέβαια, πολύ νωρίς να μιλήσει κανείς για οριστικά συμπεράσματα για το προφίλ του νέου ΠΑΟΚ, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι αυτή ομάδα έχει στοιχεία που της έλειπαν πέρυσι.Μάλιστα, ο Ολλανδός τεχνικός και χθες δοκίμασε δύο ενδεκάδες, μία προσαρμοσμένη στο 4-2-3-1 και μία στο 4-4-2, με θετικά στοιχεία και για τις δύο.

Ωστόσο, το 4-4-2 του β' μέρους λειτούργησε καλύτερα, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε, παράλληλα, όμως, δημιούργησε και αρκετές φάσεις για γκολ.Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η πολύ καλή παρουσία του νεαρού Δημήτρη Πόποβιτς, που ξεχωρίζει από τους πιτσιρικάδες που έχει πάρει μαζί του στην Αυστρία ο Στέφενς.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ α' μέρος: Γιακουμής, Σκόνδρας, Λίνο, Λόπεθ, Κατσικάς, Τζανδάρης, Κάτσε, Βούκιτς, Ολίσε, Γεωργιάδης, Αθανασιάδης

ΠΑΟΚ β' μέρος: Χακόμπο, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Πόποβιτς, Βίτορ, Κατσουράνης, Ποζατζίδης, Λόρενς, Γιάννου και Σαλπιγγίδης

Κοπεγχάγη: Βίλαντ, Γιάκομπσεν, Σίγκουρτσον, Σταρσγκάαρντ, Μπέγκσον (74' Ρέμερ), Γκίσλασον, Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Αμανγκβά (46' Τούτου), Βετόκελε και Σαντίν

Στο β' μέρος αγωνίστηκαν και οι: Μος, Ντιούφ και Αμπντελαουέ

Το ματς

Ο Χουμπ Στέφενς ακολουθώντας το παράδειγμα του πρώτου αγώνα, στο πρώτο μέρος παρέταξε μία ενδεκάδα βασισμένη στο 4-2-3-1. Μπροστά από το Γιακουμή ήταν ο Σκόνδρας και ο Λίνο στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Ρόλο στόπερ είχαν ο Λόπεθ (δεξιά) και Κατσικάς, ενώ αμυντικοί μέσοι ήταν ο Κάτσε και ο Τζανδάρης. Μπροστά τους κινήθηκε ο Βούκιτς, δεξιά ο Γεωργιάδης και αριστερά ο Ολίσε που πάντως κινούταν σε ελεύθερο ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Αθανασιάδης.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε για μία ακόμη φορά καλό πρόσωπο στην οργάνωση του παιχνιδιού και την κυκλοφορία μπάλας, είχε όμως αμυντικά προβλήματα, κυρίως με κενά στα άκρα του.Οι πρώτες επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Κοπεγχάγης έφεραν δύο σουτ από Κάτσε (6΄) και Ολίσε (11΄), χωρίς όμως ο ΠΑΟΚ να απειλήσει. Στο 12΄ ο Αμανγκβά πλάσαρε από δεξιά και μπλόκαρε σταθερά ο Γιακουμής, που συνέχισε με την ίδια θετική εικόνα και στη συνέχεια. Μάλιστα, στο 15΄ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε τη μπάλα μετά από σουτ του Κρίστιανσεν και κόντρα. Στο 24΄ ο Λόπεθ έκανε ένα λάθος που παραλίγο να αποβεί μοιραίο, όμως, ο Γιακουμής πρόλαβε με τα πόδια προς του Σαντίν, ενώ το ίδιο θετικά αντέδρασε στο 27΄ απέναντι στον Κρίστιανσεν.

Στο 36΄ ο Βούκιτς τροφοδότησε έξυπνα τον Γεωργιάδη, εκείνος σέντραρε, όμως προς του Ολίσε έκοψαν οι αυντικοί της Κοπεγχάγης. Εξι λεπτά αργότερα ο Γιακουμής μπλόκαρε σταθερά σε σουτ συρτό του Γκίσλασον, ενώ στο 45΄ ο Σκόνδρας σούταρε αδύναμα και μπλόκαρε ο Βίλαντ. Δευτερόλεπτα μετά ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ μετά από συρτό σουτ του κάτσε. Το εκτέλεσε ο Βούκιτς και ο ο Κλάους... κατόρθωσε να στείλει τη μπάλα στους αμυντικούς της δανέζικης ομάδας και όχι στην κενή εστία.

Το 4-4-2 έφερε τα δύο πρώτα γκολ

Οι έντεκα του δευτέρου μέρους παρατάχθηκαν σε διάταξη 4-4-2. Μπροστά από τον Χακόμπο, αγωνίστηκαν ο Κίτσιου (δεξιά) και ο Ποζατζίδης (αριστερά) και στόπερ ο Βίτορ και ο Κατσουράνης. Ρόλους αμυντικών μέσων είχαν ο Τζιόλης και ο Λάζαρ, ο Πόποβιτς κινήθηκε αριστερά και ο Λόρενς (πιο ελεύθερος πάντως στις κινήσεις του) δεξιά. Δίδυμο στην επίθεση ήταν ο Σαλπιγγίδης και ο Γιάννου. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος ήρθε με κεφαλιά του Βίτορ που έστειλε τη μπάλα άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 71΄ ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαλπιγγίδης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, έσπασε τη μπάλα αριστερά στον Πόποβιτς που με σέντρα ακριβείας, βρήκε τον Λόρενς μέσα στην περιοχή. Ο Ιρλανδός με διπλή προσπάθεια, πρώτη με κεφαλιά που απέκρουσε ο Βίλαντ και στη συνέχεια με σουτ άνοιξε το σκορ.Στο 76΄ ο Τούτου εκτέλεσε φάουλ και μπλόκαρε σταθερά ο Χακόμπο. Στο 84΄και πάλι ο Πόποβιτς κινήθηκε γρήγορα, σέντραρε με ακρίβεια στον Λόρενς που υπό πίεση σούταρε άουτ.

Στο 89΄ ο Γιάννου μόνος απέναντι από το Βίλαντ και έχοντας και τον Σαλπιγγίδη δίπλα του έκανε ό,τι χειρότερο σεντράροντας πάνω στον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης και χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 2-0.Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε όμως ο "Σάλπι" στις καθυστερήσεις, όταν ο ΠΑΟΚ έβγαλε ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ. Ο Λόρενς εκτέλεσε συρτά και ο Σαλπιγγίδης με σουτ στην κίνηση πέτυχε όμορφο γκολ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ