ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Εθνικός Γαζώρου 2-0

ΠΑΟΚ - Εθνικός Γαζώρου 2-0

Ο ΠΑΟΚ φανέρωσε το καλό του πρόσωπο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με τον Εθνικό Γαζώρου και με τους Πόποβιτς, Δεληγιαννίδη και Ολίσε να είναι οι κινητήριοι μοχλοί κέρδισε με 2-0. Ανεβασμένοι οι Νέτσιντ και Σπυρόπουλος

Ο Χουμπ Στέφενς είδε τον ΠΑΟΚ να αφήνει το κακό πρώτο ημίχρονο στα αποδυτήρια, να μπαίνει αισθητά ανεβασμένος στο δεύτερο μέρος και να επικρατεί του Εθνικού Γαζώρου με 2-0 λίγες ημέρες πριν την ρεβάνς με την Μέταλιστ, χάρη σε γκολ των Δεληγιαννίδη και Ολίσε.

Η είσοδος του Βούκιτς στο ματς βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ οι Νέτσιντ και Σπυρόπουλος φάνηκε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Την διαφορά, πάντως, την έκαναν τα άκρα του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα οι Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης και Ολίσε, με τις ενέργειές τους στο δεύτερο μέρος. Θετική παρουσία από Λόρενς και Κάτσε

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής: Τεβεκέλης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (29' Τζανδάρης), Λόπεθ, Σκόνδρας (61' Κωνσταντινίδης), Κάτσε, Λόρενς, Πόποβιτς (69' Πέλκας), Δεληγιαννίδης (61' Ολίσε), Γιάννου (46' Βούκιτς), Νέτσιντ

Εθνικός Γαζώρου (Μάκης Κατσαβάκης): Παπαθανασίου (46' Μέλκας), Κουκόλης, Κωφοκώτσιος (58' Νέδος), Χατζηδημητρίου (66' Κοσμίδης), Μουσικάκης, Μερεσιώτης (62' Πολύζος), Παπαδόπουλος (87' Παπαδόπουλος), Δέντσας, Γαιδαρτζής (80' Υψηλός), Ναστέφσκι (64' Κωνσταντινίδης), Μεταλλίδης (72' Παπαβασιλείου)

Σκόρερ: Δεληγιαννίδης 60', Ολίσε 72'

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα γκολπόστ, τον Σκόνδρα ως δεξί μπακ, τον Σπυρόπουλο ως αριστερό, τους Κατσικά και Λόπεθ στο κέντρο της άμυνας, τους Κάτσε και Λόρενς ως κεντρικά χαφ, τον Πόποβιτς αριστερά, τον Δεληγιαννίδη δεξιά και τους Γιάννου, Νέτσιντ στην επίθεση. Ο Τσέχος ήταν η πρώτη φορά που πήρε χρίσμα βασικού στον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη υποψία φάσης ήρθε στο 4', όταν ο Κατσικάς πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στην περιοχή του Εθνικού Γαζώρου, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Το παιχνίδι κυλούσε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να βρει εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Γαζώρου. Ούτε οι στημένες φάσεις, ούτε η προσπάθεια να επιτεθεί από τα άκρα έκαναν ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία του "Δικεφάλου" στα καρέ των φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα ο Στέφενς περίπου στο 15' να σηκωθεί από τον πάγκο και να αρχίσει να δίνει οδηγίες.

Επεφτε συνεχώς ο ρυθμός

Στο 16' ήρθε ένα σουτ του Μεταλλίδη έξω από την περιοχή για να "τονώσει" λίγο τον υποτονικό ρυθμό του ματς. Ο Νέτσιντ στο 22' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν την βρήκε όπως θα ήθελε. Μάλιστα, στο 35' ο Εθνικός Γαζώρου έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο Ναστέφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε, όμως, το σουτ που έπιασε απέκρουσε με δυσκολία ο Γλύκος.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έφτασε μία ανάσα από το γκολ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, που απέκρουσε δύσκολα στην γωνία του ο Παπαθανασίου. Λίγο αργότερα ακόμη μία λάθος εκτίμηση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, επωφελήθηκε ο Γαιδαρτζής, ο οποίος, όμως, δεν τελείωσε την προσπάθεια όπως θα ήθελε.

Αισθητά ανεβασμένος ο ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Στέφενς πέρασε στο ματς τον Βούκιτς στην θέση του Γιάννου, μήπως και ο Σέρβος καταφέρει να ενεργοποιήσει περισσότερο ο Νέτσιντ. Ο Τσέχος ήταν ο παίκτης που απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 50' ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Ο Πόποβιτς στο 52' έφυγε ταχύτατα στην επίθεση, σέντραρε, όμως, για λίγο ο Νέτσιντ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα στην κίνηση.

Κεφάτοι Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης

Στο 57' ο Πόποβιτς δημιούργησε ακόμη μία φορά προβλήματα στον αντίπαλο με την ταχύτητά του. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βγήκε μόνος από τα αριστερά, σέντραρε συρτά, Νέτσιντ και Δεληγιαννίδης προσπάθησαν πέφτωντας να βρουν την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Δεληγιαννίδης επιχείρησε να σκοράρει σε δεύτερο χρόνο, όμως, ο γκολκίπερ του Εθνικού ήταν σε ετοιμότητα. Βρήκε στόχο, ωστόσο, στο 60'. Ο Λόρενς εκτέλεσε κόρνερ και ο νεαρός άσος βρέθηκε στην σωστή θέση για να γράψει με κεφαλιά το 1-0. Ενα δυνατό σουτ του Σπυρόπουλου στο 62' λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά.

Στο 70' ο Νέτσιντ βρήκε με γυριστή κεφαλιά τον Βούκιτς, ο Σέρβος προχώρησε, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Ο Ολίσε έκανε αισθητή την παρουσία του με την εισοδό του στο ματς. Ο Λιβεριανός ήταν ιδιαίτερα κινητικός και στο 72' έφυγε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Γαζώρου για το 2-0.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ