ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-1

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-1
Αθανασιάδης INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την τρίτη ανατροπή του φέτος και επιβλήθηκε 2-1 της Τρίπολης που είχε τρία δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Περόνε, ισοφάρισε ο εξαιρετικός Λόρενς και τη νίκη έδωσε με ψύχραιμη εκτέλεση πέναλτι ο Αθανασιάδης (vids).

Την δεύτερη νίκη (2-1) του στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε την Κυριακή (19/6) ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο 88' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λόρενς κοντά στον Αθανασιάδη στην επίθεση, τον Σταφυλίδη αριστερά στα χαφ και τον Κουμάλο ως παρτενέρ του Κατσικά στο κέντρο της άμυνας. Ο "Δικέφαλος" στο ξεκίνημα προσπάθησε να επιβάλλει το τέμπο του με συνεχείς πάσες στον χώρο του κέντρου μέχρι να φτάσει κοντά στην περιοχή του Αστέρα, όμως, δεν το κατάφερε στον βαθμό που ήθελε.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ, προηγήθηκαν στο 20' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε, εγκαταστάθηκαν στα καρέ του "Δικεφάλου", είχαν δύο δοκάρια σε διάστημα ενός λεπτού, την ώρα που οι "ασπρόμαυροι" προσπαθούσαν να απειλήσουν, κυρίως, με μακρινά σουτ. Ο εξαιρετικός Λόρενς, ωστόσο, ισοφάρισε με την έναρξη του δευτέρου μέρους και ο Κλάους δύο λεπτά πριν την λήξη χάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι τη νίκη στον ΠΑΟΚ.

Η 3η διαδικτυακή εκπομπή SUPER BALL με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Θέμη Καίσαρη και αρκετούς εκλεκτούς καλεσμένους σχολιάζει μαζί σας όλη την αθλητική δράση της Superleague. Ραντεβού την Κυριακή στις 22.30

Γήπεδο:Τούμπας

Διαιτητής:Μήτσιος

ΠΑΟΚ (Δώνης):Γλύκος, Αποστολόπουλος (46' Ετο), Σταφυλίδης (63΄ Γεωργιάδης), Κατσικάς, Κουμαλό, Φωτάκης (82' Γιάννου), Λάζαρ, Κάτσε, Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης):Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ (89' Ντινιωτάκης), Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Περόνε, Ράγιος, Ναβάρο (82' Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις (52' Φορμίκα)

Κίτρινες κάρτες:Πιπίνης, Περόνε, Μπαρτολίνι, Κάτσε, Φούλοπ, Αθανασιάδης, Φορμίκα

Κόκκινες κάρτες:Μπαρτολίνι

Σκόρερ:20' Περόνε (πεν.), 46' Λόρενς, 88' Αθανασιάδης (πεν.)

Το ματς

Η πρώτη αξιόλογη φάση του ματς ήρθε στο 9', όταν μετά από σέντρα σουτ του Λίνο η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φούλοπ, ενώ στο 12' ο Λάζαρ έπιασε μονοκόματο σουτ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι. Στο 13' "κεραυνός" του Φωτάκη χωρίς, όμως, αποτέλεσμα και στο 20' ο Ναβάρο κέρδισε πέναλτι από τον Κουμάλο, το εκτέλεσε ο Περόνε και άνοιξε το σκορ.

Μπορούσε να "καθαρίσει" ο Αστέρας

Ακολούθησε επιθετικός μονόλογος του Αστέρα. Στο 24΄σουτ του Ναβάρο μέσα από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ, στο 26' βολίδα του Ράγιος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου και στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Ράγιος σημάδεψε ξανά το δοκάρι με σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 31' ο Κάτσε προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 42' ο Φωτάκης σούταρε με το αριστερό από πλεονεκτική θέση, όμως, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει.

Λόρενς, Αθανασιάδης και ανατροπή

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ετο να περνάει στην θέση του Αποστολόπουλου. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο ξεκίνημα. Ο Λάζαρ σέντραρε, ο Φωτάκης πάσαρε με το κεφάλι στον Λόρενς και ο Ιρλανδός με κοντινό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα κυριαρχούσε στο γήπεδο και στο 64' ο Αθανασιάδης σούταρε, ο Φούλοπ δεν συγκράτησε την μπάλα, αλλά ο Γεωργιάδης για λίγο δεν πρόλαβε να μπει στην φάση, ενώ στο 72' μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λάζαρ, ο Λόνο έφυγε πλάγια και ο Φούλοπ πρόλαβε και του έκλεισε το οπτικό πεδίο. Στο 77 ο Φωτάκης βρήκε τον Λόρενς μέσα στην περιοχή, όμως, ο Ιρλανδός έχασε το κοντρόλ και μαζί την ευκαιρία να βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Ακολούθησαν δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα. Στο 83' ο Λίνο εκτέλεσε έξυπνα φάουλ από πλάγια θέση και η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στο 84' ο Ράγιος σούταρε μετά από γύρισμα του Περόνε, αλλά ο παίκτης του Αστέρα είδε για τρίτη φορά σήμερα την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Τρία λεπτά πριν την λήξη έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Γεωργιάδης σέντραρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσαμπούρη και ο Μήτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Κλάους εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη νίκη.

Το κλειδί

Ο Λίαμ Λόρενς ήταν εξαιρετικός με συμμετοχή στις περισσότερες φάσεις που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ

Η απογοήτευση

Η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, κυρίως, στο πρώτο ημίχρονο, για ακόμη μία φορά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή

Στατιστικά

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 0
14 Τελικές Προσπάθειες 7
6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3
8 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
0 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 3
7 Επεμβάσεις 17
16 Κλεψίματα 25
14 Φάουλ 21
2 Οφσάιντ 3
4 Κόρνερ 4
41 Λάθη 31
3/19 Γεμίσματα 2/12
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ