ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Ανζί 0-0

ΠΑΟΚ - Ανζί 0-0

Πρώτο δείγμα θετικό για την ομάδα του Στέφενς κόντρα στην Ανζί. Συμπαγής αμυντικά, με γρήγορη ανάπτυξη, έμεινε στο 0-0 με τους Ρώσους, αν και είχε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη

Το πρώτο φιλικό της νέας περιόδου είχε μόνο χαμόγελα να προσφέρει για τον ΠΑΟΚ που κόντρα στην ισχυρή και πολύ πιο έτοιμη Ανζί, άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις.

Επειδή είναι ακόμη νωπές οι εντυπώσεις από την περσινή ομάδα που κούραζε πολλές φορές με το παιχνίδι της, ο νέος ΠΑΟΚ του Στέφενς παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο.

Απειλήθηκε ελάχιστα στην άμυνα, κυκλοφόρησε γρήγορα και με τη μία τη μπάλα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και αν ήταν εύστοχος θα μπορούσε να πάρει τη νίκη που δικαιούταν.Ο Ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ μοίρασε το χρόνο σε δύο ενδεκάδες, τσέκαρε τους περισσότερους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και σίγουρα αποκόμισε χρήσιμα και θετικά συμπεράσματα για τη συνέχεια.

Ξεχώρισαν ο Βούκιτς που με την φυσική κατάστασή του σε καλά επίπεδα ξεδίπλωσε το επιθετικό ταλέντο του, ο Λάζαρ που ανεβοκατέβαινε στο γήπεδο, οι νεαροί Πόπβιτς και Δεληγιαννίδης, ενώ καλά στοιχεία φανέρωσαν οι Λόπεθ, Βίτορ και Σκόνδρας.

Διαιτητής: Τζούλιαν Βάινμπεργκερ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο, Βίτορ, Λόπεθ, Λάζαρ, Τζανδάρης, Βούκιτς, Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης, Γιάννου

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν οι: Χακόμπο, Κίτσιου,Ποζατζίδης, Κατσουράνης, Κατσικάς, Κάτσε, Τζιόλης, Λόρενς,Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

Ανζί: Γκαμπούλοβ, Γκατζιμπέκοβ, Ταγκιρμπέκοβ, Εβέρτον, Μπουσουφά, Ντα Σίλβα Ζουσιλέι, Ντιαρά, Ουίλιαν, Ντενίσοβ, Ιόνοβ, Ετό

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν οι: Γκαμπούλοβ, Γκατζιμπέκοβ, Ντα Σίλβα Ζουσιλέι, Ταγκιρμπέκοβ, Ουίλιαν (72' Καρσελά), Ζοάο Κάρλος, Μπουσουφά, Αχμέντοβ, Σάτοβ, Ντενίσοβ, Λασινά Τραορέ

Κίτρινες κάρτες: Λόρενς

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: -

Το ματς

Ο Χουμπ Στέφενς είχε την ευκαιρία να βγάλει κάποια πρώτα συμπεράσματα για το υλικό που έχει στα χέρια του. Στο πρώτο ημίχρονο παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο σε σχηματισμό 4-2-3-1 τους Γλύκο, Σκόνδρα, Λίνο, Βίτορ, Λόπεθ, Λάζαρ, Τζανδάρη, Βούκιτς, Πόποβιτς, Δεληγιαννίδη και Γιάννου.

Στο ξεκίνημα του ματς οι "μονομαχίες" περιορίστηκαν στον χώρο του κέντρου. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την κάθετη πάσα του Βούκιτς και την ταχύτητα του Πόποβιτς, ενώ η Ανζί δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της. Η ρωσική ομάδα, πάντως, όσο περνούσε ο χρόνος έπαιρνε την κατοχή και προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή του "Δικεφάλου".

Καρέ ευκαιριών για τον ΠΑΟΚ

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ματς ήταν για την Ανζί στο 17', όταν μετά από συνεργασία των Ετο και Ουίλιαν, ο τελευταίος επιχείρησε παράλληλη σέντρα την οποία ανέκοψε τελευταία στιγμή ο Γλύκος. Ο ΠΑΟΚ απάντησε μετά από λίγο και συγκεκριμένα στο 20'. Ο Λάζαρ έκανε κούρσα, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε πλάγια στον Βούκιτς, ο Σέρβος σέντραρε, ο Δεληγιαννίδης έπιασε την κεφαλιά, όμως, υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Βούκιτς βρήκε τον Λίνο, ο Βραζιλιάνος έβγαλε την σέντρα, ο Σέρβος επιτελικός πήγε να εκμεταλλευτεί ολιγωρία στην καρδιά της άμυνας της Ανζί, αλλά τελικά η μπάλα απομακρύνθηκε.

Στο 23' ήρθε ακόμη μία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Μετά από ασίστ του Βούκιτς, ο Γιάννου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως, άργησε να εκτελέσει και στην συνέχεια την τελική του προσπάθεια ανέκοψε ο Γκαμπούλοβ. Ο Ιόνοβ στο 29' σούταρε με δύναμη, όμως, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε με εκφραστή τον Βούκιτς, ο οποίος σέντραρε προς τον Πόποβιτς, ο νεαρός άσος έπιασε το μονοκόμματο σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα, όμως, πέρασε άουτ. Ο Τζανδάρης προσπάθησε να απειλήσει στο 37', αλλά το μακρινό του σουτ μπλόκαρε ο Γκαμπούλοβ. Στο 44' μετά από κόρνερ ο Ντα Σίλβα έπιασε την κεφαλιά και λίγο πριν η μπάλα αναπαυτεί στα δίχτυα, ο Λάζαρ που είχε πάρει θέση πάνω στην γραμμή απομάκρυνε.

Η δεύτερη ενδεκάδα του Στέφενς

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στο δεύτερο χρησιμοποίησε τελείως διαφορετική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα παρέταξε τους Χακόμπο, Κίτσιου, Ποζατζίδη, Κατσουράνη, Κατσικά, Κάτσε, Τζιόλη, Λόρενς, Γεωργιάδη, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Στο 54' ο Λόρενς επωφελήθηκε από λάθος λίγο έξω από την περιοχή της Ανζί, προχώρησε, σέντραρε, αλλά για λίγο ο Γεωργιάδης δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά. Δύο λεπτά πιο μετά, ωραία κομπίνα από τους παίκτες του ΠΑΟΚ με τον Λόρενς να εκτελεί φάουλ, τον Κλάους να παίρνει την κεφαλιά-πάσα, όμως, τελευταία στιγμή έδιωξαν οι αμυντικοί της Ανζί.

Συνέχισε να πιέζει ο ΠΑΟΚ

Στο 69' ο Λόρενς βρήκε με λόμπα τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή της Ανζί, ο στράικερ του ΠΑΟΚ εκτέλεσε με την μία, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έφυγε μόλις άουτ. Ο Κάτσε στο 83' παραλίγο να χριστεί σκόρερ, όταν ο κεραυνός που επιχείρησε από μακρινή απόσταση, ανάγκασε τον Γκαμπούλοβ σε εξαιρετική επέμβαση. Δευτερόλεπτα πριν την λήξη ο Χακόμπο απέκρουσε δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ταγκιμπέκοβ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ