ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ - Αν. Καρδίτσας 3-0

ΠΑΟΚ - Αν. Καρδίτσας 3-0

Ο Βούκιτς σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας που είχε για κορυφαίο και μοιραίο τον τερματοφύλακά της, Σιαράβα. Τα άλλα γκολ Γεωργιάδης και Νέτσιντ

Ο ΠΑΟΚ καθάρισε την υπόθεση πρόκριση στην 3η φάση του Κυπέλλου από το πρώτο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας, την οποία κέρδισε 3-0 στην Τούμπα.

Το σκορ δεν φανερώνει την εξέλιξη του αγώνα στον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε πολλές δυσκολίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και λόγω της κακής απόδοσης ορισμένων παικτών του (σ.σ. ο χειρότερος με διαφορά ήταν ο Ολίσε) και λόγω των εντυπωσιακών επεμβάσεων του γκολκίπερ των φιλοξενουμένων, Αποστόλη Σιαράβα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα ΠΑΟΚ-Αναγέννηση Καρδίτσας

Ο τελευταίος, πάντως, ήταν αυτός που "κρέμασε" την ομάδα του σε ένα κομβικό χρονικά σημείο, δεχόμενο ένα πολύ φθηνό γκολ σε σέντρα σουτ του Γεωργιάδη στο φινάλε του πρώτου μέρους. Καταλυτική για τον ΠΑΟΚ ήταν η παρουσία του Βούκιτς στο δεύτερο ημίχρονο, ΄που και παιχνίδι μοίρασε και στην μοναδική ευκαιρία σκόραρε, συνεχίζοντας το σερί που έχει δημιουργήσει στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Φυσικά, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αποθέωση του Γκαρσία στην επανεμφάνισή του μετά από αρκετό καιρό. Ο Ουρουγουανός αγωνίστηκε για 79 λεπτά και όταν αντικαταστάθηκε από τον Τζαβέλλα η Τούμπα σηκώθηκε όρθια και χειροκρότησε.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητές: Τοπούζης (Θράκης), Δηλγεράκης (Δράμας), Βάντσης (Δράμας)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Κατσικάς, Λόπεθ, Τζανδάρης (46' Βούκιτς), Γκαρσία (79' Τζαβέλλας), Νίνης (65' Λόρενς), Γεωργιάδης, Ολίσε, Νέτσιντ

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Σιαράβας, Ρόβας, Δημόπουλος (84' Μπουσινάκης), Κουκούλης, Γκουγκούδης, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας (63' Χατζηρίζος), Μπουντούρης, Κρανιώτης, Χλωρός (78'Μπιτέλης)

Γκολ: Γεωργιάδης 45+, Βούκιτς 75', Νέτσιντ 83'

Κίτρινες κάρτες: Καραχάλιος 26', Ρόβας 59', Κωνσταντινίδης 90+

Ανασκόπηση αγώνα

Ο ΠΑΟΚ άργησε να μπει στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά η Αναγέννηση να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρνει να γίνει απειλητική για την εστία του Χακόμπο. Η πρώτη καλή φάση, πάντως, άνηκε στον "Δικέφαλο", όταν στο 6ο λεπτό ο Νίνης σέντραρε, ο Νέτσιντ πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά μετά από κόντρα σε αμυντικό της Καρδίτσας, το μοναδικό κέρδος για τον ΠΑΟΚ ήταν ένα κόρνερ.

Ευκαιρίες ο Νέτσιντ, γκολ ο Γεωργιάδης

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έγιναν κυρίαρχοι του ματς και στο 15' ο Νίνης βρήκε τον Ολίσε στα πλάγια, ο Λιβεριανός προχώρησε, σέντραρε, όμως, λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στον επερχόμενο Νέτσιντ ο Κουκούλης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 18' ο Γεωργιάδης έκανε την επέλαση από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Νέτσιντ, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, αλλά ο Σιαράβας απέκρουσε ενστικτωδώς. Και πάλι ο Τσέχος φορ στο 23' βρέθηκε σε θέση βολής στο σημείο του πέναλτι, όμως, το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ μετά από ένα σουτ του Τζανδάρη στο 37' η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας έκανε αισθητή την παρουσία της μετά από αρκετή ώρα, όταν στο 42' ο Μπουντούρης εκτέλεσε φάουλ από πλεονεκτική θέση και η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα γκολπόστ του Γλύκου. Ο Νέτσιντ στο 44' βρέθηκε απέναντι από τον Σιαράβα, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων νίκησε ξανά τον Τσέχο φορ. Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε, τελικά, στο 45'. Ο Τζανδάρης βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Γεωργιάδη, ο μεσοεπιθετικός του "Δικεφάλου" μπήκε στην περιοχή, σούταρε, ο Σιαράβας έδειχνε να ελέγχει την φάση, αλλά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και σημειώθηκε το 1-0.

Συνέχισε να αστοχεί ο Νέτσιντ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία αλλαγή. Ο Βούκιτς πέρασε στην θέση του Τζανδάρη και ο Νίνης πλαισίωσε από εκεί και πέρα τον Γκαρσία στα χαφ. Στο 51' ο Νίνης πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο για τον Νέτσιντ, ο Τσέχος, όμως, δεν πρόλαβε για λίγο να εκτελέσει τον Σιαράβα. Ο Νέτσιντ στο αμέσως επόμενο λεπτό έπαιξε το ένα δύο με τον Βούκιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Σιαράβα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο της Αναγέννησης

Μόνιμος σκόρερ ο Βούκιτς

Στο 72' ήρθε η επόμενη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Γεωργιάδης μπήκε στην περιοχή της Αναγέννησης, σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά και πάλι ο Σιαράβας είπε όχι. Ο Βούκιτς, όμως, για ακόμη μία φορά φώναξε παρών και στο 75' μετά από κεφαλιά του Ολίσε και κόντρα στην πλάτη του Κουκούλη που κατέληξε στο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Σέρβο άσο που με σουτ από κοντινή απόσταση έγραψε το 2-0. Στο 81', μάλιστα, ο Βούκιτς βρέθηκε μία ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του γκολ, αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, πετώντας την ευκαιρία. Ο Νέτσιντ, πάντως, στο 83' με κεφαλιά στο 83' μετά από σέντρα του Γεωργιάδη σημείωσε το 3-0 και καθάρισε την υπόθεση πρόκριση για τον ΠΑΟΚ.

MVP

Η διαφορά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Βούκιτς στην ενδεκάδα έγινε αισθητή. Ο Σέρβος μοίρασε ιδανικά το παιχνίδι του "Δικεφάλου" και σκόραρε για τρίτο σερί ματς

Απογοήτευση

Ο Ολίσε που και σήμερα δεν κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ