ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Τβέντε 2-0, με ωραίους Σάχοβ, Τζάλμα και Μπίσεσβαρ

ΠΑΟΚ-Τβέντε 2-0, με ωραίους Σάχοβ, Τζάλμα και Μπίσεσβαρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρετά την Ολλανδία με ελκυστική παρουσία στο τελευταίο του φιλικό. Πολύ καλός στο β’ μέρος, με κορυφαίους τρεις από τους νεοαποκτηθέντες. Τα γκολ Σάχοβ και Τζάλμα, τις ασίστ ο Μπίσεσβαρ.

Θετικά στοιχεία, κυρίως στην κυκλοφορία μπάλας και την οργάνωση του παιχνιδιού του φανέρωσε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους (συγκεκριμένα στην περιοχή Βρίεζενβεν) κόντρα στην Τβέντε.

Ειδικά στο δεύτερο μέρος, με πρωταγωνιστές τους Σάχοβ, Τζάλμα και Μπίσεσβαρ η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, δημιούργησε αρκετές φάσεις και πέτυχε και δύο όμορφα γκολ.

Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είχε ισορροπία στις γραμμές της (σε αντίθεση με το φιλικό κόντρα στην Στεάουα) , λειτούργησε καλά ανασταλτικά (αν και σε κάποιες φάσεις δυσκολεύτηκε με τα ψηλά κορμιά της Τβέντε) και είχε μεγάλη παραγωγή φάσεων, από τις οποίες ήρθαν και δυο ωραία γκολ.

Το ματς έγινε υπό το βλέμμα σκάουτερ του Άγιαξ και ο Βλάνταν Ίβιτς είδε πολλά από τα στοιχεία που δουλεύει στις προπονήσεις να βγαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Στο πρώτο μέρος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε μία ενδεκάδα με τρία κεντρικά χαφ, χωρίς όμως επιτελικό μέσο. Στην άμυνα μπροστά από τον Γλύκο έπαιξαν οι Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας και Λέοβατς. Οι τρεις μέσοι ήταν οι Τσίμιρτο, Χαρίσης και Σάχοβ (ο Ουκρανός είχε περισσότερα επιθετικά καθήκοντά από τους άλλους δύο). Αριστερά έπαιξε ο Ροντρίγκες, δεξιά ο Τζάλμα και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Στο δεύτερο, η επιλογή του Ίβιτς να περάσει τον Σάχοβ λίγο πιο πίσω και να έχει έναν «καθαρό» επιτελικό, όπως ο Μπίσεσβαρ, στην ενδεκάδα βελτίωσε πολύ την επιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ.

Πήρε τα ηνία από την αρχή

Στο 5' έγινε η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ. Ο Ροντρίγκες συνέκλινε από τα αριστερά προς τον άξονα σούταρε, αλλά μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο τερματοφύλακας της Τβέντε. Δύο λεπτά αργότερα, Ροντρίγκες-Λέοβατς συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος βρήκε τον Σάχοβ που σούταρε απελπιστικά άουτ.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε πλήρως και στο 10’ ο Κρέσπο άγγιξε το γκολ, αφού σούταρε στην κίνηση με το αριστερό και ο Μάρσμαν απέκρουσε. Στο 16’ ο ΠΑΟΚ έδειξε την ικανότητά του στα στημένα. Ο Ροντρίγκες εκτέλεσε φάουλ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά και έστειλα τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 20' ήρθε η απάντηση της Τβέντε με μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Γιένσεν πήρε τη μπάλα πλάγια στην περιοχή, ο Τζαβέλλας έκανε αποτυχημένο τάκλιν, αλλά ο παίκτης της Τβέντε σούταρε πάνω από την εστία του Γλύκου. Μετά το 25’ η Τβέντε βγήκε δύο-τρεις φορές απειλητικά στην επίθεση, αλλά πότε ο Κρέσπο, πότε ο Γλύκος αντέδρασαν σωστά.

Ο Τζάλμα απείλησε τρις

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί και πάλι προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 38' δέχθηκε μια βαθιά μπαλιά αλλά δεν μπόρεσε να κατεβάσει σωστά τη μπάλα μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα Μάρσμαν. Και ένα λεπτό αργότερα, από πίεση του Σάχοβ, ο Ανγκολέζος πήρε τη μπάλα προχώρησε και σούταρε ελάχιστο έξω από το δεξί δοκάρι. Στο 41' ο Ανγκολέζος ελίχθηκε ωραία πλάσαρε αλλά έβαλε το πόδι του παίκτης της Τβ.εντε και έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε με σουτ του Μάτος να στέλνει τη μπάλα δίπλα στο δεξί δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει τη θέση του Χαρίση στην ενδεκάδα (και τον Σάχοφ να παίζει λίγο πιο πίσω σε σχέση με το πρώτο μέρος). Ο Σουριναμέζος, λίγο έλειψε στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα να χριστεί σκόρερ. Στο 48 ο Σάχοφ πέρασε κάθετη στον Τζάλμα, ο τελευταίος σέντραρε και ο Μπίσεσβαρ δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε φάτσα κάρτα με την εστία.

Στο 56’ ο Τζάλμα έβγαλε καταπληκτική πάσα, στην πλάτη της άμυνας, στον Μάτος, αλλά ο Βραζιλιάνος σέντραρε πάνω στα χέρια του τερματοφύλακα της Τβέντε.

Απίστευτη ευκαιρία από τον Τζάλμα

Στο 59’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Σάχοβ πέρασε κάθετη πάσα στον Τζάλμα που έφυγε μόνος προς την περιοχή της Τβέντε, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Μάρσμαν. Στο 63’ ήρθε και το πρώτο σουτ του Μπίσεσβαρ, που πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή γύρισε και έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 68’ ο Σάχοβ έβγαλε και πάλι τον Τζάλμα στην πλάτη της άμυνας της Τβέντε, όμως τον Ανγκολέζο πρόλαβε αμυντικός της Τβέντε.

Επέμεινε ο Τζάλμα, σκόραρε και ο Σάχοβ

Ο Ανγκολέζος ήταν μόνιμος πρωταγωνιστής στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ και στο 74’ έπιασε σουτ βολίδα που απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Τβέντε. Τελικά, το γκολ ήρθε από Σάχοβ στο 77’. Ο Μπίσεσβαρ πέρασε ωραία πάσα στον Μάτος, ο Βραζιλιάνος γύρισε στην περιοχή και ο Σάχοβ με ωραίο σουτ στον αέρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 81’ ο Μπίσεσβαρ πέρασε έξυπνη πάσα στον Τζάλμα που είδε τον τερματοφύλακα της Τβέντε να βγαίνει και του πέρασε τη μπάλα από πάνω κάνοντας το 2-0.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με δέκα παίκτες, καθώς ο Λέοβατς, έφυγε με ενοχλήσεις από το γήπεδο..

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος (82’ Κίτσιου), Κρέσπο (70’ Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (83’ Τσίμιροτ), Χαρίσης (46’ Μπίσεσβαρ), Σάχοβ (82’ Τζιόλης), Τζάλμα, Ροντρίγκες (66’ Ζάιρο), Αθανασιάδης (70’ Κουλούρης).

Τβέντε: Μάρσμαν, Αντερσεν, Ζίεχ, Γιένσεν, Έντε, Βαν Ντερ Λέλι, Σμιντ, Βαν Ντερ Χέιντεν, Όοστερβικ, Μοκότχο, Θέσερ.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Μπίγεν, Κατσικάς, Γιένσεν, Τζορτζ, Μπέρβεν, Χέλσερ, Ντε Γιάγκερ, Ντα Κρουζ, Σουμάορο, Στέφενς, Σάχιν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ