ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Το report της πρεμιέρας

ΠΑΟΚ: Το report της πρεμιέρας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τι κρατάνε και τι θέλουν να… διαγράψουν ο Βλάνταν Ίβιτς και οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην επόμενη μέρα της νικηφόρας πρεμιέρας κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ένα στοιχείο της στατιστικής του αγώνα με τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στο φετινό Πρωτάθλημα αποτυπώνει με τον πλέον πειστικό τρόπο την ποιοτική άνοδο της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς.

Ο Δικέφαλος είχε 19 τελικές εκ των οποίων οι 14 (12 σουτ και 2 κεφαλιές) εντός περιοχής. Από μόνοι τους αυτοί οι αριθμοί ίσως να μην λένε πολλά, αν όμως προσθέσουμε ότι 14 τελικές προσπάθειες εντός αντίπαλης περιοχής δεν πέτυχε σε κανένα μαυς πέρυσι ο ΠΑΟΚ, τότε το πράγματα αλλάζει.

Τη σεζόν 2015-2016, ο ΠΑΟΚ-του Τούντορ εκείνη την εποχή-είχε κάνει 13 τελικές εντός περιοχής στο ντέρμπι της κανονικής περιόδου με την ΑΕΚ στην Τούμπα, όταν και είχε κερδίσει με 2-1.

Ωστόσο, δεν είχε τέσσερις ευκαιρίες σαν κι αυτές που έχασαν ο Περέιρα, ο Ροντρίγκες και ο Μπίσεσβαρ (2) προχθές με την ομάδα του Αγρινίου. Κόντρα σε μία ομάδα που προσπάθησε να παίξει κλειστά στο μισό γήπεδο, ο ΠΑΟΚ κατάφερνε και έβαζε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή με πολύ ορθολογικό τρόπο, δημιουργώντας κραυγαλέες ευκαιρίες.
Δεν είναι τυχαίο που ο Ίβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το passing game του ΠΑΟΚ που ήταν άκρως πετυχημένο.

Το σημείο προβληματισμού

Το παραπάνω είναι το θετικό κομμάτι της παρουσίας του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα. Υπάρχει και ένα σημείο προβληματισμού. Η αποτελεσματικότητα που ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα γι΄ αυτό και το σκορ έμεινε στο 2-1. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς χθες. Οι παίκτες στις μεταξύ τους συζητήσεις έλεγαν: «Τέτοια ματς πρέπει να τα τελειώνουμε. Να μην καρδιοχτυπούμε στο τέλος». Και άπαντες κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι αν θέλει ο ΠΑΟΚ να κυνηγήσει την κορυφή πρέπει να ενισχύσει το φονικό του ένστικτο, έτσι ώστε να συνδυάζει το θέαμα με την ουσία.

Το ζήτημα είναι κυρίως ψυχολογικό και στον τομέα αυτό θα εστιάσουν ο Βλάνταν Ίβιτς και οι συνεργάτες του το επόμενο διάστημα.

Η αντίδραση του Βαρέλα

Στον ΠΑΟΚ, εξάλλου., είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από την αντίδραση του Βαρέλα μετά το λάθος που έκανε στο προχθεσινό ματς. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρεωτήρι έγραψε στο Instagram «ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό. Ποτέ μην τα παρατάς. Αύριο είναι μια διαφορετική ημέρα» δείχνοντας ότι δεν θα αφήσει να τον πάρει από κάτω.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ