ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: "Σκάναρε" κάθε παίκτη του ξεχωριστά

ΠΑΟΚ: "Σκάναρε" κάθε παίκτη του ξεχωριστά

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αναβαθμίσει την διαδικασία πρόληψης τραυματισμών τον οδήγησε στην αγορά τριών μηχανημάτων κρυοθεραπείας και στη διαδικασία ξεχωριστού ελέγχου των ποδοσφαιριστών.

Το κεφάλαιο "τραυματισμοί" και "αποκατάσταση μετά την προπόνηση" (στο οποίο αποδίδονται αρκετά από τα προβλήματα θλάσεων που αντιμετώπισε η ομάδα πέρυσι) απασχολεί σταθερά από την έναρξη της φετινής περιόδου τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ.

ΌΟΣΤΕΡΜΠΕΚ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΩΤΟΣ

Ήδη είναι γνωστή η απόφαση για την επέκταση των εγκαταστάσεων στη Νέα Μεσημβρία με την κατασκευή νέου χώρου 500 τ.μ. (έχουν αρχίσει οι εργασίες) που θα περιλαμβάνει: Πισίνα, Τζακούζι, Δωμάτιο κρυοθεραπείας, Διάδρομο νεροφλεξολογίας, νέο μεγαλύτερο φυσικοθεραπευτήριο, νέο μεγαλύτερο γυμναστήριο.

Το ενισχυμένο τιμ

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο ΠΑΟΚ ενίσχυσε το ιατρικό και το τεχνικό τιμ του, καθώς στο Όοστερμπεκ της Ολλανδίας υπάρχουν έξι φυσικοθεραπευτές έναντι των τεσσάρων της περασμένης σεζόν, ενώ πέραν του γυμναστή αποκατάστασης Πέταρ Μιλκάνοβιτς, τις υπηρεσίες του ως εξωτερικός συνεργάτης παρέχει κι ο Νέναντ Κοβάσεβιτς που έχει ειδίκευση στην πρόληψη, αντιμετώπιση κι αποκατάσταση των τραυματισμών.Ο Κοβάσεβιτς έχει δώσει δείγματα της δουλειάς του στο ιδιόκτητο κέντρο αποκατάστασης που διατηρεί στο Βελιγράδι και την περασμένη σεζόν ανέλαβε την αποθεραπεία του Μάριν Λέοβατς πριν τα πλέι οφ..

"Ακτινογράφησε" ξεχωριστά κάθε παίκτη

Τα καινούρια στοιχεία που προστίθενται στο ρεπορτάζ είναι ότι φέτος, με την έναρξη της προετοιμασίας, έγιναν για πρώτη φορά κατόπιν συνεννόησης του ιατρικού τιμ με τον γυμναστή Δημήτρη Δανιηλίδη, τα Functional Movement Screening τεστ.To FMS αποτελεί έναν λειτουργικό έλεγχο κίνησης, μέσα από τον οποίο καταγράφονται οι ιδιαιτερότητες κάθε οργανισμού (ή αλλιώς οι αποκλίσεις από τη φυσιολογική λειτουργική κίνηση ενός οργανισμού).

ΠΑΟΚ: "Σκάναρε" κάθε παίκτη του ξεχωριστά

Τα συγκεκριμένα τεστ έκανε ο Πέταρ Μιλκάνοβιτς και έχει δημιουργήσει ξεχωριστό φάκελο για κάθε παίκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα, γίνεται και σύγκριση της μίας πλευράς του σώματος με την άλλη προκειμένου να διαπιστωθεί που υπάρχει το όποιο πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο έχει καταρτιστεί ένα πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων για την βελτίωση των ανισορροπιών, ξεχωριστό για κάθε παίκτη.

Τα τρία μηχανήματα κρυοθεραπείας

Πέρα από τη βελτίωση του προγράμματος προπόνησης κάθε παίκτη μέσα από τα FMS, o ΠΑΟΚ επιχειρεί να βελτιώσει και το κομμάτι της αποκατάστασης χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Έχει αγοράσει τρία μηχανήματα κρυοθεραπείας για την αποκατάσταση στα πόδια των παικτών μετά τις σκληρές προπονήσεις.

Είναι μια τεχνική που ακολουθείται από κορυφαίες ομάδες στον κόσμο κι έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Τα μηχανήματα είναι φορητά και αυτό το διάστημα βρίσκονται στο Όοστερμπεκ, όπου γίνεται καθημερινή χρήση.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ