ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Ντοκιμαντέρ σε extended version

ΠΑΟΚ: Ντοκιμαντέρ σε extended version

Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη "90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το μέλλον" θα προβληθεί στα σινεμά στις 8 Δεκεμβρίου, ήδη όμως έχουν αρχίσει συζητήσεις να υπάρξει και μία βερσιόν διάρκειας πάνω από 120 λεπτά, για συμπληρωθούν όλοι οι σημαντικοί σταθμοί της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Το βράδυ της Τετάρτης (9/11) είχε προγραμματιστεί η δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ "90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το μέλλον" στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να βγει η ταινία στους κινηματογράφους. Αυτό θα συμβεί στις 8 Δεκεμβρίου (σε κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα θα επιλέγουν και συγκεκριμένοι κινηματογράφοι στην Αθήνα) και στο μεσοδιάστημα θα γίνουν ορισμένες μικρές αλλαγές, καθώς ζητήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που χρηματοδοτεί την ταινία να ενταχθούν σ' αυτή πλάνα από γυρίσματα που έγιναν στα Τέμπη με αναφορά στο τραγικό δυστύχημα που είχε συμβεί το 1999 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι οπαδοί του Δικεφάλου.

Στο μεταξύ, μετά τις προβολές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου διαπιστώθηκε η ανάγκη να μονταριστεί και μία extended version του ντοκιμαντέρ που να είναι κατά κατά πολύ μεγαλύτερη από τα 90 λεπτά διάρκειας που έχει τώρα η ταινία (θα ξεπερνά τα 120 λεπτά και θα φθάνει ίσως και τα 180) η οποία θα βγει σε dvd και θα μπορεί να προβληθεί και στην τηλεόραση προκειμένου να υπάρχει ιστορική πληρότητα, καθώς τώρα ορισμένα γεγονότα-σταθμοί στην ιστορία της ομάδας δεν έχουν συμπεριληφθεί, αφού δόθηκε έμφαση στην αφήγηση ιστοριών που τονίζουν το συναισθηματικό κομμάτι.

Τέλος, επειδή έχει συγκεντρωθεί ένας τεράστιος όγκος υλικού από τα γυρίσματα που έγιναν υπάρχει σκέψη να δημιουργηθεί και μία μίνι σειρά με θεματικές ενότητες. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της συζήτησης που γίνεται μεταξύ της ΠΑΕ και της συντρόφου του Νίκου Τριανταφυλλίδη και παραγωγού του ντοκιμαντέρ, Μαρίνας Δανέζη που ανέλαβε να το ολοκληρώσει όταν ο δημιουργός του έφυγε από τη ζωή.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ