ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1

ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS

Μία εβδομάδα πριν το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι η ομάδα του Τούντορ πέτυχε ευρεία νίκη με 4-1 επί της φιναλίστ του Europa League. Λούκας, Χαρίσης, Μυστακίδης και Κόστα τα γκολ. (PICS & VID)

Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στον ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε στο πιο σημαντικό φιλικό του παιχνίδι κόντρα στην Ντνίπρο. Με πολύ καλόpassinggame, μεγάλη παραγωγή ευκαιριών και τρομερή αποτελεσματικότητα στις στημένες φάσεις, η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ πέτυχε το εντυπωσιακό 4-1 επί της ουκρανικής ομάδας, ενώ είχε πολλές ακόμη ευκαιρίες και δοκάρι σε φάουλ του Τζαβέλλα.

Με την εμφάνισή του ο Δικέφαλος, έστειλε μήνυμα ετοιμότητας ενόψει Λοκομοτίβα και μάλιστα με πολύ καλύτερη εφαρμογή του 3-5-2 και σε ανασταλτικό επίπεδο, αφού δεν απειλήθηκε πολύ, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Πολύ καλή παρουσία είχαν οι περισσότεροι παίκτες, ωστόσο πρέπει κανείς να σταθεί στην παρουσία του Κάτσε, του Χαρίση και του Μυστακίδη.

ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS

Πρόβα τζενεράλε από το πρώτο μέρος

Με περισσότερες εναλλακτικές λύσεις πλέον διαθέσιμες (αφού έπαιξε και ο Τζιόλης) ο Τούντορ παρέταξε την ομάδα του και πάλι βασισμένη στο 3-5-2. Ο Όλσεν ήταν κάτω από τα γκολπόστ, Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας η τριάδα στην άμυνα (από δεξιά) και οι Τζιόλης, Πέλκας και Κάτσε οι τρεις κεντρικοί μέσοι. Κίτσιου (δεξιά), Μακ (αριστερά ) κάλυψαν τις πτέρυγες και ο Περέιρα με τον Λούκας συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Στο 9' μετά από ωραίο τακουνάκι από τον Λούκας και την ανεπιτυχή προσπάθεια του Περέιρα να πάρει τη μπάλα, ο Πέλκας από κοντά πλάσαρε αδύναμα και ο Λάστουβκα απομάκρυνε με τα πόδια. τρία λεπτά αργότερα, ο Όλσεν με γροθιές απομάκρυνσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Ροτάν σούταρε λίγο πάνω από την εστία.

Στο 19΄ ο Ματέους πλάσαρε και ο Όλσεν έπεσε σωστά και έδιωξε. Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 30' όταν ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά και ο Λούκας με πονηρό πλασέ εκμεταλλεύτηκε τη .σύγχυση στην άμυνα της Ντνίπρο και έκανε το 1-0.

ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να έχει καλή κυκλοφορία και στο 36' η μπάλα έφθασε στον Μακ που συνέκλινε προς την εστία, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο δίλεπτο 38'-39΄ ο Όλσεν αντέδρασε σωστά σε ένα μακρινό φάουλ και ένα συρτό σουτ. Στο 42΄ο ΠΑΟΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ, όταν ο Κϊτσιου μπήκε από τα δεξιά και σούταρε ψηλά, δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 44' ο Ματέους μπήκε από τα αριστερά σούταρε, αλλά ο Όλσεν ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Έβαλε μόνο Χαρίση αλλαγή και σκόραρε

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Τούντορ να δείχνει την ξεκάθαρη πρόθεσή του να εμπιστευτεί τους παίκτες που άρχισαν το παιχνίδι και στον πρώτο επίσημο αγώνα κόντρα στη Λοκομοτίβα. Κράτησε τους έντεκα από τους δέκα στο ματς, αντικαθιστώντας μόνο τον Τζιόλη με τον Χαρίση που στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 52΄ο Κάτσε εκτέλεσε φάουλ και ο νεαρός με ωραίο άλμα στην καρδιά της περιοχής έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στη δεξιά γωνία της εστίας του Σελίκοφ.

Στο 57΄ο Κάτσε επιχείρησε δυνατό σουτ και ο Σελίκοφ μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 67΄ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι από στημένη φάση. Σε εκτέλεση κόρνερ ο Κόστα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα, όμως, πήγε δίπλα από την εστία. Στο 68΄ έγινε ωραίος συνδυασμός και ο Κοροβέσης γύρισε στον Μυστακίδη που κοντρόλαρε με το δεξί και σούταρε με το αριστερό πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ για το 3-0.

ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS

Στο 70' ο σκόρερ πάσαρε στον Σαλπιγγίδη που σούταρε από πλάγια θέση αναγκάζοντας τον Σελίκοφ να πέσει και να αποκρούσει. Στο 75΄ ο Μυστακίδης έφυγε στην πλάτη των στόπερ της Ντνίπρο και ανατράπηκε από τον Σελίκοφ εκτός περιοχής. Μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών λεπτών, αποφασίστηκε να μείνει στο τέρμα και έτσι στο 79΄ Τζαβέλλας εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και αφού τη βρήκε και ο Σελίκοφ. Ο Μυστακίδης απείλησε και στο 84΄ αλλά ο Σελίκοφ μπλόκαρε.

Στο 87΄και πάλι από κόρνερ, ο Κόστα νίκησε στον αέρα την άμυνα της Ντίνπρο και έστειλε για τέταρτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα η Ντίνπρο με τον Κάλινιτς πέτυχε το γκολ της τιμής και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κίτσιου (59΄ Σκόνδρας), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (46΄ Χαρίσης), Κάτσε (66΄ Μυστακίδης), Λούκας (59΄ Σαλπιγγίδης), Πέλκας, Μακ (59΄ Κοροβέσης), Περέιρα (66΄ Μάρτενς).

Ντνίπρο: Λάστουβκα (31΄ λ.τ. Σελίκοφ), Μάτος, Τσεμπεριάνκο, Ντάγκλας, Γκουέι, Κανκάβα, Σελέζνιοβ, Κάλινιτς, Ματέους, Ροτάν, Μπρούνο Γκάμα.

Οι αναπληρωματικοί της Ντνίπρο που αγωνίστηκαν στο δεύτερο μέρος: Βλαντ, Σβάτοκ, Πρίμα, Κοτσέργκιν, Μπιλόνοχ, Μπεζούς, Φέντορτσουκ, Μποκασβίλι, Μπλιζνιτσένκο, Ντόβμπικ και Μπαλάνιουκ.


ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ-Ντνίπρο 4-1
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ