ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4

ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4
INTIME SPORTS

Καλός επιθετικά στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, αλλά με πολλές αδυναμίες στην άμυνα ηττήθηκε με 3-4 από τη γερμανική ομάδα. Θετικά στοιχεία, αλλά και σοβαρά λάθη ο Όλσεν στο ντεμπούτο του. (PICS & VID)

Το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του ΠΑΟΚ επί ολλανδικού εδάφους είχε σαφώς πιο χρήσιμα συμπεράσματα να προσφέρει στον Δικέφαλο ενόψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων του. Η ομάδα του Ϊγκορ Τούντορ, με δύο ενδεκάδες (μία ανά ημίχρονο) ηττήθηκε με 3-4 από την Μπόχουμ.

Πέλκας και Λούκας απέδειξαν ότι βελτιώνουν πολύ την επιθετική λειτουργία της ομάδας, ενώ ο Περέιρα με τα δύο γκολ που σημείωσε απέδειξε αυτό που γνωρίζαμε από πέρυσι, ότι είναι πολύ επικίνδυνος ενός περιοχής.

Αντίθετα, στην άμυνα ο ΠΑΟΚ εμφάνισε και στα δύο ημίχρονα κενά που είχε και πέρυσι και είναι σαφές ότι χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στις θέσεις των στόπερ. Ο Όλσεν στο ντεμπούτο του, έδειξε καλά στοιχεία, αλά και έλλειψη ρυθμού που του κόστισε κυρίως στη φάση του τρίτου γκολ των Γερμανών όταν και έκανε ένα τραγικό λάθος.

Συνοψίζοντας, το 3-5-2 απαιτεί πολλή δουλειά και το επόμενο φιλικό του ΠΑΟΚ σε δύο μέρες κόντρα στην Ντνίπρο είναι μία καλή ευκαιρία να δείξει βελτίωση.

Ημίχρονο με έξι γκολ.

Σταθερός στην επιλογή του 3-5-2 ο Ίγκορ Τούντορ επέλεξε να αρχίσουν το παιχνίδι οι εξής: Ο Όλσεν κάτω από τα γκολπόστ, στην άμυνα τριάδα από τα δεξιά οι Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας, Στα άκρα ο Μακ (αριστερά) και ο Κίτσιου και κεντρικά χαφ οι Πέλκας (σε ρόλο οργανωτή από πίσω), Μαντούρο και Γκολάσα, ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν οι Περέιρα και Λούκας.

Το πρώτο μέρος ήταν γεμάτος φάσεις και γκολ, αρκετά από τα οποία, όμως, προήλθαν από προσωπικά λάθη. Μόλις στο 4' ο Περέιρα πλάσαρε άουτ μετά από γύρισμα του Κίτσιου. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός σκόραρε, παίρνοντας τη μπάλα από τραγικό κοντρόλ με το στήθος του Πέρτελ και πλασάροντας εύστοχα.

Στο 10', το σκορ ήρθε στα ίσα, όταν ο Κόστα σε προσπάθεια του με προβολή να κόψει βαθιά μπαλιά «κρέμασε» τον Όλσεν. Στο επόμενο λεπτό ο Περέιρα και πάλι με σουτ μέσα από την περιοχή και κόντρα στα πόδια τουΤσελότσι έδωσε και πάλι προβάδισμα στο σκορ στον Δικέφαλο.

Σούπερ επέμβαση, τραγικό λάθος

Ο ρυθμός δεν έπεσε και στο 16΄ο Λούκας τροφοδότησε τον Γκολάσα και ο Ισραηλινός με σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής ανάγκασε τον Ρίμαν να κάνει μία καλή επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα σειρά είχε ο Όλσεν, όταν ο Τερόντε σούταρε από κοντινή απόσταση και ο Σουηδός έκανε δύο εντυπωσιακές σερί επεμβάσεις (ειδικά η δεύτερη). Στο 26' ο Τερόντε ανενόχλητος στην καρδιά της περιοχής σημάδεψε με το κεφάλι το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ολσεν και στο 28' ένα μακρινό σουτ του Πέρτελ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 31ο λεπτό ο Όλσεν μπλόκαρε σουτ του Γκρέγκοριτς, όμως, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έπεσε καθυστερημένα στο επόμενο λεπτό όταν ο Φούγκλαντ έκανε ένα έξυπνο τακουνάκι από το ύψος του πέναλτι. Στο 42' ο Σουηδός έκανε τραγικό λάθος, όταν ο Βίτορ του γύρισε τη μπάλα, εκείνος δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του για να καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 45ο λεπτό, πάντως, έκανε πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Γκρέγκοριτς. Στις καθυστερήσεις μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λούκας, ο Κίτσιου έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έκανε το 3-3 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Απειλήθηκε και πάλι με αυτογκόλ!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Τούντο να αλλάζει τα πρόσωπα. Ο Γλύκος πήρε τη θέση του Όλσεν, στην άμυνα η τριάδα αποτελούνταν από τους Σκόνδρα, Παπαγιαννόπουλο, Πούγγουρα και στα άκρα αγωνίστηκαν ο Μυστακίδης (δεξιά) και ο Κοροβέσης αριστερά. Οι Τζιόλης, Κάτσε και Χαρίσης κινήθηκαν κοντά στον άξονα και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Σαλπιγγίδης, Σαββίδης.

Στο 48' ο Γλύκος απέτρεψε νέο αυτογκόλ, αυτή τη φορά μετά από γύρισμα του Μυστακίδη, ενώ στο 49' κεφαλιά του Σίμουνεκ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ο "δικέφαλος" είχε μία καλή ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη στο 61', όταν το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λούτε. Οι Γερμανοί πέτυχε και τέταρτο γκολ στο 65΄ όταν ο Τεροτσίνο ξέφυγε από τον Μυστακίδη, γύρισε στον Γκρέγκοριτς που με πλασέ μόνος ανενόχλητος πέτυχε γκολ.

ΠΑΟΚ (α΄ μέρος):Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Γκολάσα, Κίτσιου, Πέλκας, Μακ, Περέιρα, Λούκας.

ΠΑΟΚ (β΄ μέρος): Γλύκος, Σκόνδρας, Πούγγουρας, Παπαγιαννόπουλος, Κάτσε, Τζιόλης, Σαββίδης, Μυστακίδης, Χαρίσης, Κοροβέσης, Σαλπιγγίδης.

Μπόχουμ:Ρίμαν (46΄ Λούτε), Μπάστιανζ, Φάμπιαν (46΄ Ράφαελ), Πέρτελ (46΄ Σίμουνεκ), Τσελότσι (46΄ Μπουλούτ), Λοζία, Φούγκλαντ, Χάμπερε, Τερατσινο, Γκρέγκοριτς, Τερόντε (46΄ Βαϊναλντουμ).

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Σαγκλάμ, Γκούλντεν, Λαχ, Γκιουλ Παυλίδης, Κάντερ.

ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4
INTIME SPORTS
ΠΑΟΚ - Μπόχουμ 3-4
INTIME SPORTS
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ