ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ μέχρι τη... Συρία!

ΠΑΟΚ μέχρι τη... Συρία!

Διαβάστε λεπτομέρειες για την ίδρυση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Συρίας και την ξεχωριστή κίνηση αλληλεγγύης του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Βέροιας (φωτογραφίες+video).

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε Σύνδεσμο Φιλάθλων από τη Συρία και η ίδρυσή του έγινε στη Βέροια και γιορτάστηκε με φιλικό παιχνίδι που έγινε με τους τοπικό σύνδεσμο. Διαβάστε λεπτομέρειες για την ξεχωριστη κίνηση και δείτε video από το verianet.gr.

Αναλυτικά, το κείμενο: "Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Συρίας είναι πλέον γεγονός. Η 2α Απριλίου 2016 είναι μια ιστορική μέρα για τον Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ Βέροιας, που με δική τους πρωτοβουλία, καθώς η "οικογένεια" των φίλων του ιστορικού συλλόγου μεγάλωσε ακόμη περισσότερο κι αγκάλισε τους πρόσφυγες της Συρίας.Το ιστορικό γεγονός επισφραγίστηκε με την πρώτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των δύο Συνδέσμων, στο γηπεδάκι του άλσους, δίπλα στο στρατόπεδο που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

ΠΑΟΚ μέχρι τη... Συρία!

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι φιλοξενούμενοι Σύριοι υποδέχτηκαν τους οικοδεσπότες, φορώντας μοναδικά, συλλεκτικής αξίας ίσως, μπλουζάκια, που έγραφαν "ΠΑΟΚ Συρίας"!!!
Όλα ξεκίνησαν πολύ απλά. Από την επαφή που υπήρξε ανάμεσα στα νέα παιδιά του Κέντρου και του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ. Πολύ γρήγορα έπεσε η ιδέα και ακόμη πιο άμεσα υλοποιήθηκε. Ιδέα και πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Νέα παιδιά, Έλληνες και Σύριοι, γίνανε μια παρέα. Με τους ξένους να νιώθουν λιγότερο ξένοι και τους Έλληνες να απλώνουν χέρι φιλίας και κατανόησης.

ΠΑΟΚ μέχρι τη... Συρία!

"Είμαστε όλοι πρόσφυγες", τόνισε με νόημα ένας εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοβουλίας, ο Παντελής Τασιόπουλος. Χρέη κόουτς στην ομάδα των Σύριων έκανε ο πρόεδρος των Αστικών Βέροιας, Παύλος Παυλίδης, ο οποίος στη συνέχεια διαιτήτευσε τον αγώνα με "αέρα" διαιτητή διεθνών προδιαγραφών. Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε ισόπαλος 3-3 και ήταν πλούσιος σε φάσεις, αλλά και ευτράπελα. Όπως με μια κυρία δημοσιογράφο από το Κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων, επιχείρησε να δοκιμάζει το ποδοσφαιρικό της ταλέντο...

ΠΑΟΚ μέχρι τη... Συρία!

Ο αγώνας είχε και θεατές, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, πρόσφυγες από το Κέντρο φιλοξενίας, που ανέμιζαν με ενθουσιασμό, σημαίες του ΠΑΟΚ!! Έτσι κι αλλιώς και από τις δυο πλευρές, ο ΠΑΟΚ έπαιζε... Ο Σύνδεσμος της Βέροιας και ο ...ΠΑΟΚ Συρίας!!!".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ