ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Μακ: Μαντσίνι και ρούβλια στο δρόμο για την Τούμπα

ΠΑΟΚ-Μακ: Μαντσίνι και ρούβλια στο δρόμο για την Τούμπα

Υπάρχει ρεαλιστικά θέμα επιστροφής του Ρόμπερτ Μακ στον ΠΑΟΚ; Η αποκάλυψη του Ιβάν Σαββίδη, οι πρώτες επαφές με τη Ζενίτ και τα δύσκολα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ντυθεί ο Σλοβάκος στα "ασπρόμαυρα". Το Sport24.gr αναλύει.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε μία διαδικασία να εξετάζει τις επιστροφές πρώην παικτών του στην Τούμπα. Αποδείχθηκε με την υπόθεση Βιεϊρίνια, επιβεβαιώνεται με το ενδιαφέρον που δείχνει για τον Ρόμπερτ Μακ.

Μπορεί ο 27χρονος Σλοβάκος επιθετικός να βρεθεί και πάλι στην Τούμπα; Τα δεδομένα που αποκαλύπτει το Sport24.gr δίνουν τις ρεαλιστικές πιθανότητες.

Ο Ρόμπερτ Μακ πήγε πέρυσι το καλοκαίρι στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έναντι 3,5 εκατ. ευρώ που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΟΚ και μίας σημαντικής αύξησης των δικών του ετήσιων απολαβών που φτάνουν πλέον στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Ο Σλοβάκος επιθετικός έκανε συνολικά 27 συμμετοχές και πέτυχε 6 τέρματα, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν ικανοποίησε, όσο θα ήθελαν, τους ιθύνοντες της ρωσικής ομάδας.

Το ίδιο και ο άνθρωπος που τον πήγε στην Αγία Πετρούπολη, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ο οποίος πλέον αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Ζενίτ.

Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Για πρώτη φορά κουβέντα για το ενδεχόμενο επιστροφής του Ρόμπερτ Μακ έγινε από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, πριν αρκετές εβδομάδες. Σε συζήτησή του με φίλους της ομάδας, ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου είχε αποκαλύψει:

"Η Ζενίτ είναι ανοιχτή στο να παραχωρήσει τον Ρόμπερτ Μακ, ο ίδιος όμως είναι ακόμη αηδιασμένος με όσα είχαν γίνει στην Ελλάδα (σ.σ. στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό)". Ήταν η πρώτη παραδοχή ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με την ρωσική ομάδα για τον Μακ.

Φυσικά, δεν γεννάται λόγος για επαφές με τον ίδιο τον Μακ, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί του. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Σλοβάκος σε μία συνέντευξή του πριν από λίγους μήνες: "Μπορούμε να θεωρηθούμε και φίλοι. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και είμαι χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του".

Στο παζλ προσθέστε και το άνοιγμα που είχε κάνει ο Γιώργος Σαββίδης στο instagram τον περασμένο Μάρτιο.Φαίνεται, μάλιστα, πως το "ψηστήρι" έχει αποδώσει καρπούς, καθώς ο Σλοβάκος φαίνεται να έχει ξεπεράσει τα αρνητικά συναισθήματα που του είχαν δημιουργηθεί για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να είναι πιο θετικός στην προοπτική να επιστρέψει στη χώρα μας (ας μην ξεχνάμε ότι έκανε και διακοπές στη Σαντορίνη πρόσφατα) για μία ομάδα που ξέρει ότι οι οπαδοί της τον λατρεύουν και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΚ

Οι σκέψεις για επανασύνδεση με τον Σλοβάκο άρχισαν να γίνονται πιο έντονες όταν ανέλαβε τα ηνία της Ζενίτ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Στην Τούμπα έφτασαν πληροφορίες ότι στον Ιταλό τεχνικό δεν αρέσουν ποδοσφαιριστές του στυλ του Σλοβάκου και έτσι έγινε διερευνητική επαφή με τον ρωσικό σύλλογο.

Η απάντηση; Ο Ρόμπερτ Μακ θα περάσει από το μικροσκόπιο του Μαντσίνι στο διάστημα του βασικού σταδίου προετοιμασίας που γίνεται στην Αυστρία. Ο Σλοβάκος εντάχθηκε τις προηγούμενες μέρες και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας όλοι αναμένουν το πόρισμα του Ιταλού τεχνικού.

Ο ΠΙΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΑ... ΡΟΥΒΛΙΑ

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι αρχικές εκτιμήσεις ότι το ταλέντο του Μακ... δεν συγκινεί τον Μαντσίνι, ο ΠΑΟΚ θα επιχειρήσει κρούση στη Ζενίτ (ο Μακ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2020) για να μάθει τι ακριβώς ζητά για να παραχωρήσει τον Μακ (είτε με δανεισμό, είτε με πώληση).

Εφόσον βρει σημείο επαφής θα αρχίσει και μία συζήτηση με τον 27χρονο επιθετικό γιατί και τα δικά του 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Φυσικά, καθοριστικός παράγοντας θα είναι και ποιες άλλες ομάδες θα ενδιαφερθούν και τι χρήματα θα προσφέρουν στους Ρώσους (ρούβλια) και στον Μακ (ευρώ) για να τον αποκτήσουν.

Μέχρι τότε, όμως, μεσολαβεί το διάστημα που ο Μαντσίνι θα... αξιολογεί τον ιδρώτα που χύνει καθημερινά πλέον σε προπονητικό κέντρο της Αυστρίας ο Μακ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ