ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ για Γκιρτζίκη: "Είχε Μπρούσκο εκείνη την ώρα"

ΠΑΟΚ για Γκιρτζίκη: "Είχε Μπρούσκο εκείνη την ώρα"
Γκιρτζίκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Φοβερή ατάκα του υπευθύνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκου Κυριάκου, σχολιάζοντας την είδηση ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν είδε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Η είδηση ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν είδε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ήδη έχει αρχίσει να προκαλεί αντιδράσεις. Και μία από αυτές ήρθε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Κυριάκο.

Ο τελευταίος, όταν στη διάρκεια της συνέντευξής του στο "Metropolis 95,5" κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είδε τον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες, τόνισε: "Είχε "Μπρούσκο" (σ.σ.γνωστή τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1) εκείνη την ώρα...".

Για τις πιθανές αποφάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού: «Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση προς τον Υπουργό. Για επικοινωνιακούς λόγους βιαστήκαμε να βγάλουμε την ανακοίνωσή μας για να δείξουμε ότι είναι ανεξάρτητη η απόφαση μας για το τι θα συμβεί με τις φήμες που κυκλοφόρησαν για πιθανή υπουργική απόφαση. Εμείς θέλουμε να ξέρει ο κόσμος ποιοι είναι οι στρατηγικοί μας στόχοι. Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι η διοίκηση της ΕΠΟ είναι διεφθαρμένη και ότι ανήκει σε ένα σύστημα που θα προκαλεί συνεχώς και μεγαλύτερες ζημιές. Είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεχάσουμε την πηγή του κακού και να ασχοληθούμε με τα απόνερα του κακού. Για εμάς είναι στόχος να παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης και όσοι έχουν δεχτεί ποινική δίωξη. Ας κάνουν στην άκρη, ας περιμένουν τα δικαστήρια, να πιέσουν και οι ίδιοι για τα δικαστήρια και ας αθωωθούν. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.»

Για το πώς μπορεί να δρομολογηθούν εξελίξεις στο αν δεν παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης και η ΕΠΟ: «Ασφαλώς μπορεί να μην παραιτηθούν αλλά κανείς δεν μπορεί να μας κρατήσει κάποιος κάπου με το ζόρι. Ή θα παλέψεις μέχρι τέλους για να φύγουν εκείνοι από το ποδόσφαιρο ή θα φύγει το ποδόσφαιρο από αυτούς. Δεν υπάρχει άλλος λόγος. Εμείς βάζουμε δύσκολα στον εαυτό μας όσον αφορά τη συμμετοχή μας στα πλέι οφ. Δεν περιμένουμε χαϊδέματα από το οργανωμένο σύστημα. Πιθανότατα θα κυνηγηθούμε λυσσαλέα για να μείνουμε και εκτός πλέι οφ, και να προσπαθήσουν να μας κάνουν ότι πρόπερσι που παλεύαμε να πάρουμε το Κύπελλο με την μισή ομάδα γιατί ο Μάνταλος αποφάσισε να μας διαλύσει γιατί αποκλείσαμε τον Ολυμπιακό. Εν πολλοίς το κατάφεραν γιατί μια μερίδα του κόσμου τα έβαλε με την ομάδα μας. Εμείς πρέπει να επικεντρωθούμε ότι ο στόχος είναι αυτός, η στρατηγική είναι αυτή, τακτικές υπάρχουν πολλές πάντα σε νόμιμα πλαίσια, εμείς δεν ξεφεύγουμε ποτέ από τη νομιμότητα. Όλα τα δικαιώματα που μας δίνει ο νόμος και τις ηθικά σωστά πράξεις θα τις κάνουμε και ας εξευτελιστούν κι άλλο. Κέρδος είναι και αυτό.»

Για τον διαρκή εξευτελισμό που δεν αλλάζει: «Κάποια στιγμή καίνε κανονάκια που λένε και στην πιάτσα. Δηλαδή συνεχώς όσο χάνουν πόντους το ηθικό τους ανάστημα θα φτάσει κάτω από το γρασίδι, δεν θα φαίνονται. Συνεπώς όλη αυτή η έκθεση θα φτάσει σε στιγμές που το τάιμινγκ θα ευνοεί μια κίνηση εναντίον τους. Πλέον το πολιτικό κόστος είναι να υποθάλπεις και όχι να κυνηγάς τέτοια συστήματα. Παλιότερα φοβούντουσαν να κυνηγήσουν τέτοια συστήματα γιατί υπήρχε προσωπικό πολιτικό κόστος. Όσο καθυστερεί η πολιτεία να πάει απέναντι τους τόσο μεγαλύτερη φθορά έχει. Σημασία έχει και το ρεύμα, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπήρχε ως πρώτη προταιρεότητα και από τα μίντια και τον κόσμο. Εμείς στην κοινωνία του ΠΑΟΚ δεν έχουμε ως πρώτο θέμα αν είναι καλός ο Τούντορ για παράδειγμα αλλά αυτή είναι δευτερεύουσα κουβέντα. Όσο καλή και αν είναι η ομάδα, όσο ακριβή και αν είναι όταν υπάρχει ένας Μάνταλος, ένας Παππάς δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Για να είμαστε ξεκάθαροι, χθες αποκλείστηκε η δεύτερη ομάδα σε μπάτζετ πίσω από τον Ολυμπιακό. Δηλαδή είναι ακριβή, καλή ή κακή μπορούμε να μιλάμε ώρες για αυτό. Πριν από δύο χρόνια έχασε το Κύπελλο μια ομάδα από τον Παναθηναϊκό που στερήθηκε τις υπηρεσίες του Νάτχο που κόστιζε 800.000 ευρώ για ένα εξάμηνο και του Κλάους που αποβλήθηκαν άδικα. Δεν μιλάω για δικαιολογημένες ελλείψεις. Στερήθηκε από τον ΠΑΟΚ και όποιον αγαπάει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο καλύτερος δυνατός τελικός. Γιατί κάναμε το έγκλημα να αποκλείσουμε τον Ολυμπιακό πεντακάθαρα με κόντρα διαιτησία 100-0 και εδώ και εκεί. Επειδή περάσαμε στον τελικό έπρεπε να τιμωρηθούμε. Είναι να τρελαίνεσαι. Η αγωνιστική αποτυχία φέρνει φθορά. Δεν πάμε να βγάλουμε τις ευθύνες από πάνω μας όταν δεν έχουμε καλή ομάδα αλλά και όταν έχουμε καλή ομάδα και ακριβούς ποδοσφαιριστές τότε πάλι βρίσκεται ένας τρόπος για να έχουμε φθορά. Πόσο να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο και να σπάσει ο τοίχος; Πιο πιθανό είναι να σπάσει πρώτα το κεφάλι σου. Αλλά αν είσαι επίμονος κάτι μπορείς να καταφέρεις. Οι -3 βαθμοί από τα πλέι οφ ήταν -15. Εκείνη η ομάδα κόστιζε κάποια χρήματα και της αφαιρέθηκαν σκανδαλωδώς οι βαθμοί.»

Για το τι περιμένει ο ΠΑΟΚ από την Πολιτεία: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα υποστηρίξουμε όποιον βάλει στην ατζέντα και να αναζητήσει λύση για τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φάνηκε στην αρχή ο κ.Κοντονής να προσπαθεί να μπει με έναν λάιτ τρόπο σε αυτά τα χωράφια, βάζοντας ως πρώτο θέμα τη βία. Είμαστε εναντίον σε κάθε μορφής βίας και σε καθετί διώχνει τον κόσμο από το γήπεδο. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως αποτέλεσμα της διαφθοράς και της ανισονομίας που υπάρχει. Θα στηρίξουμε οποιονδήποτε όχι μόνο ανοίξει το θέμα αλλά να προχωρήσει με προτάσεις για την λύση αυτού του προβλήματος. Άνθρωποι που διοικούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπόπτοι για τους δικαστές, μπορεί να μην είναι ένοχοι αλλά ας γίνουν τα δικαστήρια και ας αθωωθούν. Εξαρτάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και από τη Λίγκα που το ζητήσαμε και πριν από ένα χρόνο και πριν από τρία χρόνια. Όσοι ενδιαφερόμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο, και είναι πολλοί, να πάμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και να δώσει εντολή στους δικαστές να ασχοληθούν με αυτό και να γίνουν τα δικαστήρια το συντομότερο δυνατό και ας αθωωθούν. Να ξέρουμε με τι χαρτιά παίζουμε. Δεν είναι μόνο ο υφυπουργός Αθλητισμού, είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχουν κολλήσει και πολύ καιρό αυτές οι υποθέσεις και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Θες άνθρωπε μου να τα βάλεις με την διαφθορά; Πρώτος μάγκας θα γίνεις και θα έχεις και πολιτικό όφελος. Άντε κάντο. Μιλάμε για ένα θέμα που μπορεί να τρέξει παράλληλα και δεν έχει σχέση με την κοινωνία, τα μνημόνια, τις συντάξεις. Καθόμαστε και συζητάμε τρία και τέσσερα χρόνια τα ίδια πράγματα σαν μωρά παιδιά, και παραγράφονται αδικήματα. Πως θα πείσουμε το 14χρονο παιδί που μπήκε με την βλακεία του στο γήπεδο, ότι δεν είδε το πέναλτι και ήταν 3 άνθρωποι εκεί και κοιτούσαν την ατμόσφαιρα που κάναμε. Όχι ότι αν αθωωθούν θα τα πείσουμε αλλά θα ξέρουμε ότι έχουμε θέμα με την ελληνική δικαιοσύνη. Αλλά αν αθωωθούν με αυτά τα κατηγορητήρια τότε να πάμε να παίξουμε σε άλλο πρωτάθλημα, να πάμε στο σερβικό πρωτάθλημα και να μην βγούμε Ευρώπη. Το να παίζουμε στην Ευρώπη τι όφελος έχει για εμάς; Στο να μπαίνει ο πρωταθλητής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ; Αφού η θέση του πρωταθλητή είναι καπαρωμένη. Εδώ μετράνε τα milko cup, τα προπολεμικά που έπαιζαν στη γειτονιά τους δεν τους φτάνουν τα διορισμένα. Είναι ένα γενικό πρόβλημα αυτό που συμβαίνει, η λύση του είναι μία. Ή θα αποβληθούν αυτοί που δεν πρέπει να είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, ή ένα υγιές ποδόσφαιρο θα χτιστεί δίπλα και παράλληλα από αυτόν τον υπόκοσμο.»

Για τις τιμωρίες Μπλάτερ και Πλατινί: « Είναι επιχειρηματολογία υπέρ μας και ευχαριστώ που το λέτε. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παράγοντες. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αντιμετωπιστεί από τον Τύπο σαν τον γραφικό νεόπλουτο που ήρθε εδώ να χαζοπετάξει τα λεφτά του. Δεν είναι έτσι. Έχει βάλει 70 εκατομμύρια στο ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία. Έχουν τρέξει σε προπονητές, ποδοσφαιριστές, υπαλλήλους, στο κράτος, σε προμηθευτές. Αυτόν τον άνθρωπο που κάνει επενδύσεις τον αντιμετωπίζουν έτσι και να φθείρουν την εικόνα του. Κανένας προέδρος δεν έχει βάλει τόσα λεφτά εφάπαξ, ούτε ο Μαρινάκης που παίρνει 50 εκατομμύρια πίσω από τις ευρωπαϊκές του συμμετοχές. Αυτόν τον άνθρωπο προσπαθούν να παρερμηνεύσουν τα λεγόμενά του για το αθηναϊκό ποδόσφαιρο. Για ποιον μιλούσε; Για τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Ξέρουν πολύ καλά τι εννοούσε και έκαναν απλά τους χαζούς όσοι δεν το κατάλαβαν.»

Για το γεγονός ότι δεν είδε ο Γκιρτζίκης τον χθεσινό ημιτελικό: «Μπορεί να μην τον είδε επειδή είχε… Μπρούσκο εκείνη την ώρα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ"

Γκιρτζίκης: "Δεν είδα το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός"

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ