ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ εναντίον όλων στην UEFA

ΠΑΟΚ εναντίον όλων στην UEFA
ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατήγγειλε τον Ολυμπιακό και το αιτημά του θα εκδικαστεί από κοινού με αυτό του Παναθηναϊκού την Πέμπτη (23/7). Εστειλε υπομνήματα και για Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο και τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν στις υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη.

Ηταν ξεκάθαρο ότι η συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στην ΕΡΤ3 δεν ήταν απλά μια δημόσια τοποθέτηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. Συνιστά, την αλλαγή στάσης της ΠΑΕ σε πολλά ζητήματα και μεταξύ αυτών και στα θέματα διαφθοράς που συγκλονίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εδώ και αρκετό καιρό το Sport24.gr σας έχει ενημερώσει ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρούσε δίαυλο επικοινωνίας με την UEFA και είχε στείλει φάκελο με συνεχή updates για όσα στραβά συμβαίνουν στην χώρα μας. Πλέον, και η ίδια η ΠΑΕ επιβεβαιώνει ότι αυτή η διαδικασία διαρκεί εδώ και 1,5 χρόνο και, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες έχει φτάσει στην κορύφωσή της, καθώς ο Δικέφαλος έχει προβεί σε τριπλή καταγγελία στην UEFA σε βάρος του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου.

Η καταγγελία αφορά την εμπλοκή στελεχών των συγκεκριμένων ομάδων στις έρευνες που διεξάγει η δικαιοσύνη εδώ και λίγα χρόνια τόσο για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, όσο και γι' αυτό της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα εκδικαστούν μαζί οι καταγγελίες ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού για Ολυμπιακό

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην καταγγελία του ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό η ΠΑΕ έχει προσκομίσει όλα τα στοιχεία που ερευνώνται από την ελληνική δικαιοσύνη (τον φάκελο του πολυσυζητημένου αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια, τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη), κάτι που έχει κάνει και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως είναι γνωστό. Μάλιστα, η UEFA ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ ότι οι δύο καταγγελίες θα συμπτυχθούν σε ένα αίτημα και θα εκδικαστούν από κοινού την ερχόμενη Πέμπτη (23/7).

Στην εκδίκαση θα παραστεί ο νομικός του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, μαζί με το επιτελείο των νομικών από δικηγορικό γραφείο της Ελβετίας με το οποίο συνεργάζεται. Αντίθετα, οι καταγγελίες για Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης δεν θα απαιτήσουν αυτοπρόσωπη παρουσία κατά την εκδίκασή τους αφού η UEFA θα αρκεστεί στα υπομνήματα που ήδη έχει στείλει ο ΠΑΟΚ μετά τα πλέι οφ.

Θυμίζουμε, ότι τις υποθέσεις που αφορούν τις ελληνικές ομάδες και την πιθανή εμπλοκή τους σε σκάνδαλα διαφθοράς έχει αναλάβει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, ο Μιγκέλ Λιέταρντ Φερνάντες. Για τον Ατρόμητο ερευνάται η συμμετοχή παραγόντων του στην εγκληματική οργάνωση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για τον Αστέρα το αν κορυφαίοι παράγοντές του έχουν εμπλοκή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων που είχε αποκαλυφθεί το 2011.

Με βάση τα όσα λένε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με τις παραπάνω καταγγελίες δεν προσβλέπουν σε άμεσα οφέλη (να πάρουν ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο) απλά εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο ασκείται μεγαλύτερη πίεση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να προχωρήσει πιο δραστικά στις διαδικασίες κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

"Βράζουν" και με την Λίγκα στον "δικέφαλο"

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στην Λίγκα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, εκφράζοντας τις ενστάσεις της για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται συγκεκριμένα ζητήματα. Από τον Δικέφαλο έχουν διαμαρτυρηθεί για προχειρότητες και παραβλέψεις που αφορούν τις χορηγικές συμφωνίες και το συμβόλαιο των τηλεοπτικών, χωρίς, πάντως, έως τώρα να έχουν λάβει απαντήσεις, για παράδειγμα, για το πως κοστολογούνται, πως αξιολογούνται και πως διακινούνται τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Superleague στο εξωτερικό.

Ακόμη, η Λίγκα ρωτήθηκε γιατί δεν είχε φροντίσει να διαπραγματευτεί από το Γενάρη ως τον Ιούνιο με τον ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα, πλέον, και μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο στην χώρα μας, να έχει στα χέρια της μόνο την μειωμένη προσφορά του Οργανισμού για κεντρική χορηγία, η οποία υπολείπεται περίπου 4 εκ. ευρώ από τα χρήματα που απαιτούνται για να καλυφθεί το λειτουργικό κόστος των πρωταθλημάτων της Superleague. Μάλιστα, τα ποσά που είναι διατεθειμένος να δώσει ο ΟΠΑΠ, είναι πιθανό να μειωθούν ακόμη περισσότερο αν γίνει χρήση ρήτρας από τον Οργανισμό από την προηγούμενη συμφωνία.

Επίσης, η Superleague δεν έχει διαθέσει στις ομάδες αναλυτικό εξοδολόγιο, ώστε και οι σύλλογοι να έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν προτάσεις για να μειωθούν τα κόστη. Από τον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για για κενά ενημέρωσης προς τις ομάδες και για επιδερμική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την οικονομική διαχείριση. Τέτοιου είδους ζητήματα έχουν θιχτεί εδώ και 1,5 χρόνο από τον Δικέφαλο και παρόλο που έχουν ψηφιστεί ακόμη δεν έχουν προχωρήσει.

Στο συμβούλιο της Λίγκας την Τετάρτη (22/7) θα παραβρεθούν ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος ως μέλος της διοίκησης με δικαίωμα ψήφου και ο Γιώτης Παναγιωτάς που έχει αναλάβει το θέμα των συμβολαίων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των χορηγιών.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ