ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ… εμπιστευτικό

ΠΑΟΚ… εμπιστευτικό
Νομπόα Περέιρα Τζαβέλλας

Ποιοι παίκτες μένουν σίγουρα και ποιοι με προϋποθέσεις, ποιοι φεύγουν και τι γίνεται με τις μεταγραφές. Που θα ενισχυθεί άμεσα ο Δικέφαλος και ποιες θέσεις είναι στη δεύτερη γραμμή. Διαβάστε για τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου.

Το έχουν ρίξει στη μελέτη, Φρανκ Άρνεσεν και Ιγκόρ Τούντορ. Έχουν προμηθευτεί από τα γραφεία της Τούμπας πλήρεις φακέλους με όλα τα στοιχεία για τις αγωνιστικές επιδόσεις και τα συμβόλαια των παικτών και φυσικά αρκετό οπτικοακουστικό υλικό για να έχουν εικόνα από την πορεία της ομάδας στην περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Ωστόσο, επειδή το κεφάλαιο ΠΑΟΚ τους απασχολεί εδώ και εβδομάδες, ήδη έχουν βγάλει τα βασικά συμπεράσματά τους, ειδικά ο Δανός αθλητικός διευθυντής που έχει συμφωνήσει με τον Ιβάν Σαββίδη να «στήσει» ένα ρόστερvalueformoney και κυρίως με προοπτική.

Οι παίκτες που θα το απαρτίζουν να έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν την χρηματιστηριακή αξία τους μέσω των εμφανίσεών τους με τον ΠΑΟΚ.

Ο Άρνεσεν έχει τη δική του φιλοσοφία, η οποία στηρίζεται στο μότο: «Όλοι πωλούνται στο ποδόσφαιρο, όμως, αυτό πρέπει να γίνεται στη σωστή τιμή».Κατά συνέπεια, κανείς δεν είναι 100% σίγουρος. Ούτε καν παίκτες, όπως ο Κλάους, ο Κάτσε και ο Μακ που θεωρούνται σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Εξάλλου, υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να προσμετρήσουμε: Ο Ιγκόρ Τούντορ έχει μάθει να δουλεύει με ρόστερ το πολύ 25 παικτών. Δύο ενδεκάδες και δύο-τρεις ακόμη παίκτες ως εναλλακτικές λύσεις συμμετείχαν στις καθημερινές προπονήσεις της Χάιντουκ, που, όμως, έχει και μία δεύτερη ομάδα που συμμετέχει στην τρίτη κατηγορία της Κροατίας και περίπου 20 επαγγελματίες παίκτες της αγωνίζονταν εκεί.

Πώς θα λειτουργήσει στον ΠΑΟΚ τη στιγμή που υπάρχουν 35 ενεργά συμβόλαια, αλλά όχι η δυνατότητα για να πάνε σε μία δεύτερη επαγγελματική ομάδα, παρά μόνο δανεικοί;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι καθοριστική.

Αφήνοντας στην άκρη το ενδεχόμενο για προτάσεις πώλησης και άλλες παραμέτρους που δεν μπορούν τώρα να προβλεφθούν, ας επιχειρήσουμε να δούμε τις προσθαφαιρέσεις στο νέο ΠΑΟΚ.

Αυτοί που φεύγουν σίγουρα

Αρχίζουμε από τα εύκολα. Τρεις παίκτες (Παπαδόπουλος, Ιτάνζ, Γιακουμής) ολοκλήρωσαν την συνεργασία τους με τον ΠΑΟΚ και τα συμβόλαιά τους δεν πρόκειται αν ανακοινωθούν. Σκέψεις παραμονής υπήρχαν μόνο για τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα, όμως, την προσυμφωνία «έκοψε» ο Άρνεσεν, στέλνοντας τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα στην Ρίζεσπορ.

Χέντβιχες Μαντούρο (με τον οποίο ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για λύση του συμβολαίου) και Μάαρτεν Μάρτενς (υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει στην Σερκλ Μπριζ παρότι υποβιβάστηκε) βρίσκονται στην πόρτα της εξόδους και το ίδιο ισχύει και για τον Σανθ Χακόμπο που έχασε, λόγω χαρακτήρα, τις ευκαιρίες που του έδωσε ο ΠΑΟΚ. Στη λίστα των μάλλον βέβαια αποχωρούντων μπαίνει και ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος για τον οποίο υπάρχει αρνητική εισήγηση από την εποχή που αποχώρησε ο Αναστασιάδης.

Η ιδιαίτερη περίπτωση Πέλκα

Κατηγορία από μόνος του είναι ο νεαρός μεσοεπιθετικός, Δημήτρης Πέλκας που έκανε καλή σεζόν στη Σετούμπαλ. Το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2015 και αν δεν ανανεώσει, θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα για να αποφέρει έστω και ελάχιστο κέρδος στον ΠΑΟΚ. Πιθανόν Άρνεσεν και Τούντορ να θέλουν να τον τσεκάρουν μέσα από τις προπονήσεις των πρώτων ημερών, αν και ήδη ηχούν διάφορες πορτογαλικές σειρήνες γύρω του.

Η ευκαιρία των νεαρών

Από ‘κει και πέρα, υπάρχει ένα γκρουπ νεαρών παικτών που θα αρχίσουν προπονήσεις στις 26 Ιουνίου και θα προσπαθήσουν να πείσουν τον Κροάτη προπονητή να τους πάρει μαζί του στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Προβάδισμα σαφώς έχουν-λόγω προϋπηρεσίας-Στέλιος Πόζογλου, Κυριάκος Σαββίδης, Παναγιώτης Δεληγιαννίδης και Αχιλλέας Πούγγουρας. Έπονται οι προερχόμενοι από δανεισμό: Νίκος Μελίσσας (τερματοφύλακας), Δημήτρης Γιαννούλης, Κρίστι Κιόσσε (αμυντικοί), Στέφανος Πολύζος, Κώστας Παναγιωτούδης, Γιάννης Μυστακίδης (μέσοι) και Δημήτρης Πόποβιτς, Βασίλης Παπαδόπουλος (επιθετικοί) και φυσικά και ορισμένα παιδιά που θα προωθηθούν από την ομάδα Νέων.

Η βάση του νέου ΠΑΟΚ

Έχει ξεχωρίσει , επίσης, και ένα γκρουπ παικτών που θεωρούνται ο βασικός κορμός του υπάρχοντος ρόστερ. Ο Παναγιώτης Γλύκος θα είναι σίγουρα στο γκρουπ των τερματοφυλάκων, το ίδιο και οι Μιγκέλ Βίτορ, Γιάννης Σκόνδρας , Στέλιος Κίτσιου και Δημήτρης Κωνσταντινίδης σε αυτό των αμυντικών.

Ο Έργκους Κάτσε,MVPφέτος για τον κόσμο της ομάδας, ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο Εγιάλ Γκολάσα και φυσικά ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο Ρόμπερτ Μακ και ο Ευθύμης Κουλούρης είναι μέσα στο σχεδιασμό των Άρνεσεν και Τούντορ.

Οι τάσεις φυγής των Νομπόα και Λούκας

Το ίδιο θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί για τους Λούκας Πέρεθ και Κριστιάν Νομπόα, αφού η ποιότητά τους είναι απαραίτητη στον Δικέφαλο. Όμως, στις περιπτώσεις τους μπαίνει αστερίσκος γιατί και οι δύο δείχνουν διάθεση να ψάξουν μεταγραφή. Και μάλιστα έχουν ρήτρες στα συμβόλαιά τους. Ο Εκουαδόριος στο λογικό ποσό του 1,5 εκ. ευρώ και ο Ισπανός στα 5 εκ. ευρώ, όμως, είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα δελεαστεί και με ένα ποσό που θα κυμαίνεται στα 2,5-3 εκ. ευρώ.

Ανοιχτή συζήτηση για πολλούς

Τέλος υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός ποδοσφαιριστών για τους οποίους είναι βέβαιο ότι θα γίνει συζήτηση αν χωρούν στον νέο ΠΑΟΚ και με ποιες προϋποθέσεις (κυρίως οικονομικές). Ήδη έχει κληθεί γι’ αυτό ο ατζέντης του Ρικάρντο Κόστα. Στη συγκεκριμένη λίστα μπαίνουν οι: Ραζβάν Ρατς, Γιώργος Τζαβέλλας (αμυντικοί), Δημητρης Σαλπιγγίδης και Φακούντο Περέιρα.

Πάει για δέκα και πλέον μεταγραφές

Φυσικά το πόσοι και ποιοι θα φύγουν επηρεάζει και το κεφάλαιο μεταγραφές. Έχοντας διαθέσιμο 20 εκ ευρώ και πλέον, ο Φρανκ Άρνεσεν θα έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει σημαντικά τη νέα του ομάδα, πρέπει, όμως, να εξοικονομήσει χρήμα και για τις αποδεσμεύσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ ψάχνει άμεσα οκτώ παίκτες. Τερματοφύλακα γα να πάρει άμεσα θέση βασικού, δύο στόπερ (ο ένας, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Ραΐκοβιτς), έναν αριστερό μπακ, δύο μέσους (έναν ανασταλτικό και έναν επιτελικό, πλην του Χαρίση), έναν εξτρέμ (εκτός του Κοροβέση) και έναν επιθετικό. Από και κει και πέρα, ανάλογα και με τις τελικές εκκαθαρίσεις στο ρόστερ, μπορεί να πάει και για τρίτο στόπερ με δυνατότητα να παίζει και αριστερά, έναν ακόμη κεντρώο χαφ και έναν εξτρέμ και ίσως έναν ακόμη επιθετικό.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι το καλοκαίρι είναι μακρύ, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος είναι πιεστικός για τον ΠΑΟΚ, αφού οι επίσημης υποχρεώσεις του αρχίζουν στις 16 Ιουλίου.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ