ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Αυτοί ξεχώρισαν στην Ολλανδία

ΠΑΟΚ: Αυτοί ξεχώρισαν στην Ολλανδία
ΠΑΟΚ προετοιμασία ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr "σκανάρει" 14 μέρες δουλειάς στην Ολλανδία και καταγράφει τις εντυπώσεις που άφησαν οι 31 παίκτες που δούλεψαν με τον Βλάνταν Ίβιτς και τους συνεργάτες του.

Δύο επίπονες εβδομάδες με πολύ τρέξιμο και ιδρώτα πέρασαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία. Συνολικά 14 μέρες στις οποίες δούλεψανα με τον Βλάνταν Ίβιτς και τους συνεργάτες του όλα εκείνα τα στοιχεία που φιλοδοξείνα έχει ο νέοας ΠΑΟΚ προκειμένου να είναι πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρυσι. Το Sport24.gr παρακολούθησε από κοντά όλη αυτή την προσπάθεια και στην ολοκλήρωση της καταγράφει τις εντυπώσεις που άφησε ξεχωριστά κάθε παίκτης του Δικεφάλου.

Από το μικροσκόπιο μας δεν πέρασε μόνο ο Ρόμπερτ Μακ που όπως αποδείχθηκε ανέβηκε στο Όστερμπεκ για να προωθήσει την υπόθεση της μεταγραφής του στην Άντερλεχτ ή τη Ζενίτ όπου τελικά κατέληξε.

Για να γίνει πιο ευανάγνωστο το κείμενο, χωρίζουμε τους παίκτες ανά θέσεις:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:Ο Παναγιώτης Γλύκοςέδειξε ότι είναι αυτή τη στιγμή η βασική επιλογή για τη θέση "1", καθώς ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση στα φιλικά παιχνίδια. Ο Μάρκος Βελλίδηςπιστώνεται το πείσμα που έβγαλε σε συνέντευξή του στη διάρκεια της παραμονής στο Όστερμπεκ, χρεώνεται μία κακή εμφάνιση, όμως, κόντρα στη Στεάουα.

Τον Ζέλικο Μπρκιτςδεν προλάβαμε καλά-καλά να τον δούμε αφού μία ίωση τον κράτησε μακριά από τις προπονήσεις στο μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του στην Ολλανδία, οπότε τα αποκαλυπτήρια του τα περιμένουμε στην Ελλάδα. Ο Νίκος Μελίσσαςκαι ο Μάριος Σιαμπάνηςδούλεψαν σε υψηλούς ρυθμούς. Ο πρώτος ετοιμάζεται για νέο συμβόλαιο και δανεισμό και ο πιτσιρικάς θα είναι η τέταρτη επιλογή στους γκολκίπερ και έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

ΣΤΟΠΕΡ:Η αλήθεια είναι ότι εικόνα, κυρίως, στο φιλικό με τη Στεάουα "θορύβησε" τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Φερνάντο Βαρέλα, παρότι Μίχελ και Ίβιτς είπαν ότι υπάρχουν πέντε στόπερ και η ομάδα είναι καλυμμένη στο κέντρο της άμυνας. Γιώργος Τζαβέλλαςκαι Χοσέ κρέσποθα είναι μάλλον οι βασικοί στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Ισπανός είναι πιο γρήγορος από τον Βίτορ, αλλά πρέπει να πείσει για την ικανότητα στο προσωπικά μαρκάρισμα και να βγάλει προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο.

Ο Στέλιος Μαλεζάςείναι μία επιλογή εμπειρίας και δεδομένων χαρακτηριστικών, ενώ ο Αχιλλέας Πούγγουραςκέρδισε τη μάχη από τον Δημήτρη Χατζηισαΐακαι, αυτή τη στιγμή, λογίζεται ως η τέταρτη επιλογή.

ΜΠΑΚ:Ο Λέο Μάτοςκαι ο Μαρίν Λέοβατςείναι ξεκάθαρα οι δύο βασικές επιλογές για το δεξί και το αριστερό άκρο αντίστοιχα. Με ικανότητα να δημιουργούν παιχνίδι από τα άκρα και εμπειρία, έπαιξαν σε όλα τα φιλικά. Στα δεξιά μπακ του Βραζιλιάνου είναι ο Στέλιος Κίτσιου, που φέτος θα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό όταν ο Δημήτρης Κωνσταντινίδηςξεπεράσει απόλυτα τον πρόβλημα στους χιαστούς και βρει 100% τα πατήματά. Ο Δημήτρης Γιαννούληςείναι από τα κέρδη της προετοιμασίας, καθώς έδειξε ότι έχει τα στοιχεία εκείνα για να καλύψει τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα μαζί με τον Λέοβατς.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΜΕΣΟΙ:Η πιο μεγάλη μάχη δίνεται στη μεσαία γραμμή. Απ' όλους τους παίκτες ξεχώρισε ο Εβγέν Σάχοφ(με πολλά τρεξίματα, κάθετες πάσες και γκολ) που θα είναι ένας από τους βασικούς στην έναρξη της σεζόν. Παρτενέρ του μάλλον ο Γκόικο Τσίμιροτπου πρέπει όμως να γίνει λιγότερο αθόρυβος, ενώ ο Χάρης Χαρίσηςκαι ο Αλέξανδρος Τζιόληςθα είναι σημαντικές μονάδες στο πλάνο του Ίβιτς. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει το πόσο έτοιμος θα εμφανιστεί ο Χοσέ Κάνιαςπου στην Ολλανδία προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος και δεν είχε συμμετοχή σε φιλικά. Στις προπονήσεις, πάντως, έδειξε ότι διαθέτει τρομερή σιγουριά στις πάσες. Αν ο ΠΑΟΚ παίζει με δύο κεντρικούς μέσους και έναν επιτελικό, μάλλον ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρθα έχει αυτόν τον ρόλο, έστω κι αν έπαιξε μόλις σε ένα ματς αυτό με την Τβέντε. Η ποιότητά του είναι δεδομένη και τα στοιχεία του δεν υπάρχουν σε άλλον παίκτη του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Ανεβασμένος πάντως δείχνει ο Δημήτρης Πέλκας που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ κόντρα στην Μπριζ. Θα "κοντράρει" τον Σουριναμέζο και ίσως παίξει και λίγο πιο πίσω σε ορισμένα ματς. Ας μην ξενχάμε και τον νεαρό Τάσο Δημητριάδηπου έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ο Ίβιτς τον πιστεύει. Σίγουρα θα πάρει έναν ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών στη σεζόν.

ΕΞΤΡΕΜ:Ο Τζάλμα Κάμποςκαι ο Γκάρι Ροντρίγκεςθα είναι ξεκάθαρα οι δύο βασικές επιλογές. Ο Ανγκολέζος είναι ο παίκτης που έθελξε περισσότερο με την παρουσία του στα φιλικά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Ο Γιάννης Μυστακίδης, ο Ζάιρο ντε Μασέδοκαι ο Νίκος Κοροβέσης(τον οποίο ο Ίβιτς έβαλε και κεντρικό χαφ κόντρα στη Μπριζ) είναι επιλογές που μπορούν να δώσουν λύσεις και ειδικά οι δύο Έλληνες το έχουν αποδείξει ότι τους αρκούν και λίγα μόνο λεπτά σε ένα ματς για να δώσουν ουσιαστική βοήθεια στην ομάδα τους.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ:Ο Στέφανος Αθανασιάδηςθα είναι η βασική επιλογή του φορ. Συμμετέχει στην προετοιμασία από την πρώτη μέρα (πέρυσι είχε σπάσει το δάχτυλο στο πρώτο φιλικό της σεζόν) και ο Ίβιτς ποντάρει πολύ πάνω του. Ο Φακούντο Περέιρακαι στις προπονήσεις και στο πρώτο φιλικό έδειξε ότι έχει την ικανότητα να σκοράρει το ζητούμενο, όμως, στην περίπτωσή του είναι αν μπορεί να παίξει είτε ως μοναδικός φορ μπροστά είτε ως επιτελικός-περιφερειακός επιθετικός στο 4-2-3-1. Ο Ευθύμης Κουλούρης, εξάλλου, είναι ο νεαρός που ξεχώρισε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και στα τρία πρώτα φιλικά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.

Αν προσθέσουμε και τον Έργκους Κάτσεπου είχε άδεια λόγω EURO (χωρίς να υπολογίζουμε τον Ρόμπερτ Μακ), τότε οι παίκτες που συγκροτούν το ρόστερ φθάνουν τους 32. Πέντε-έξι από αυτούς θα κοπούν και σίγουρα η δουλειά του Ίβιτς δεν θα είναι εύκολη. Κρατήστε και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κινείται για στόπερ και επιθετικό, γεγονός που μπορεί να ανεβάσει κι άλλο τον αριθμό των παικτών που θα πάνε σε άλλη ομάδα.

Εκπτώσεις στα footshirts από 25% έως 50%

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ