ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Γκολ με το... καλημέρα

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Γκολ με το... καλημέρα

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος "ανηφορίζει" στη Τούμπα ως παίκτης της ΑΕΚ και το Sport24.gr θυμάται τους τέσσερις πρώην "ασπρόμαυρους" παίκτες που κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο τους παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ένας από τους παίκτες που έχουν γράψει "ξεχωριστή" ιστορία με την φανέλα του ΠΑΟΚ, επιστρέφει στη Τούμπα, για μια ακόμα φορά ως αντίπαλος. Θα πρέπει κανείς να γυρίσει τον χρόνο δέκα χρόνια πίσω για να καταλάβει για ποιο λόγο ο Έλληνας μέσος δεν είναι από εκείνους που περνάνε απαρατήρητοι.

Τον Ιούνιο του 2006, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος φέρνει στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγγραφη πρόταση από την Λίβερπουλ, η οποία έχει την υπογραφή του τότε τεχνικού των κόκκινων, Ράφα Μπενίτεθ.

ΑΠΟ ΛΑΖΑΡΟΣ... ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΤΩΝ 2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Οι ασπρόμαυροι απαντούν στον Χριστοδουλόπουλο ότι θα τον παραχωρήσουν εφόσον φέρει στα ταμεία δυο εκ. Ευρώ. Η συγκεκριμένη απάντηση φέρνει τη ρήξη ανάμεσα στον τότε νεαρό μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου του βορρά και τους διοικούντες, με τον παίκτη να θέτει εαυτόν εκτός ομάδας και να απουσίαζει από την καλοκαιρινή προετοιμασία, σε μια προσπάθεια να πιέσει έτσι ώστε να ανοίξει η πόρτα της εξόδου από την Τούμπα και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Μάλιστα, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα "Goal", για να δείξει το πόσο αποφασισμένος ήταν να υποστηρίξει την απόφαση που πήρε για αποχή του από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, ο Λάζαρος Χροιστοδουλόπουλος δήλωσε: "Προτιμώ να γίνω οικοδόμος παρά να γυρίσω στον ΠΑΟΚ". Η διοίκηση του Δικεφάλου του βορρά, στις 31 Ιουλίου 2006, τιμώρησε τον παίκτη με τετράμηνη διακοπή συμβολαίου.

Στις 31 Ιανουαρίου 2007, ο Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στην ομάδα και υπογράφει νέο συμβόλαιο. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είχε ξεχάσει την δήλωσή του, έχοντας κρεμάσει και πανό στη Τούμπα, που έγραφε “οικοδόμε τράβα πίσω στο Λίβερπουλ”. Ενάμιση χρόνο μετά την ενσωμάτωσή του στους ασπρόμαυρους, ο Χριστοδουλόπουλος παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό έναντι δυο εκ. Ευρώ, όσων χρημάτων είχε απαιτήσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ από τον παίκτη για να μετακομίσει στην Λίβερπουλ.

Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1987-88 ΑΕΚ-ΕΘΝΙΚΟΣ 2-0
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1987-88 ΑΕΚ-ΕΘΝΙΚΟΣ 2-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Βασιλάκος, μετά από μια θητεία στον ΠΑΟΚ (1979-1987) στην οποία έγραψε 165 συμμετοχές και 25 γκολ φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ και χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να πετύχει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Ένωσης. Και αυτό ήρθε στη Τούμπα. Ο Βασιλάκος άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι Δικεφάλων που έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου 1987, με τον ΠΑΟΚ να ανατρέπει τα δεδομένα με σκόρερ τους Μπάνον και Άρη Καρασσαβίδη και την ΑΕΚ να παίρνει τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας με σκόρερ τον Νίλσεν στο 83'.

...ΚΑΙ Ο ΝΑΛΙΤΖΗΣ ΕΠΤΑ

0-1
0-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την σκυτάλη από τον Βασίλη Βασιλάκο πήρε ο Δημήτρης Ναλιτζής. Ο "Νάλι" στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν "καυτός", με τον ΠΑΟΚ να τον αποκτά τον Ιανουάριο του 2000 όταν και ήταν πρώτος σκόρερ με την φανέλα του Πανιωνίου. Σε 61 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Δημήτρης Ναλιτζής σημείωσε 31 τέρματα και αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλος στις 22 Μαρτίου 2003, όταν και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την παρουσία του σε Πορτογαλία και Ιταλία.

Ο Ναλιτζής πέρασε στο παιχνίδι στο 83' και στο 90' πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Την ώρα που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του πανηγύριζαν έξαλλα το γκολ, εκείνος είχε χαμηλώσει το κεφάλι, καθώς επέλεξε να μην πανηγυρίσει το τέρμα με το οποίο "λάβωσε" την ομάδα με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση ενός κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας σκοράρει το ένα από τα τέσσερα γκολ του τελικού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τον Μάιο του 2001.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Γκολ με το... καλημέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΜΠΟΚΗ ΚΑΙ ΟΚΚΑ

Ο Βασίλης Μπορμπόκης ανήκει στη λίστα των παικτών που πέτυχαν γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ στο πρώτο τους παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ, στον οποίο είχαν αγωνιστεί, με μια... διαφορά. Ο Μπορμπόκης είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ πριν φορέσει τα ασπρόμαυρα του Δικεφάλου του βορρά, και το 2003 έγραψε την δεύτερη θητεία του στην Ένωση.

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι λόγω των επτά τερμάτων που σημειώθηκαν, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 3-4 της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Φρούσσος, Οκκάς και Νάστος είχαν ανεβάσει νωρίς τον δείκτη του σκορ στο 0-3 για τον ΠΑΟΚ, με τον Κατσουράνη και Νικολαϊδη να μειώνουν σε 2-3. Ο Γιαννάκης Οκκάς σημείωσε το 2-4 και ο Βασίλης Μπορμπόκης με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-4.

3-4
3-4 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιαννάκης Οκκάς μετά από μια τριετία στον ΠΑΟΚ, στην οποία έγραψε 126 συμμετοχές και 40 γκολ (πανηγύρισε δυο κύπελλα Ελλάδος με τον Δικέφαλο του βορρά) "κατηφόρισε" στην Αθήνα ακολουθώντας τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2003, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ τον μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

Στο πρώτο του παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ ο Οκκάς σημείωσε το ένα από τα τρία γκολ της ΑΕΚ (στο οποίο όπως ο Ναλιτζής, δεν πανηγύρισε) στη νίκη των κιτρινόμαυρων με 3-1 επί του ΠΑΟΚ. Τα άλλα δυο γκολ είχαν σημειώσει οι Λυμπερόπουλος και Λάκης, ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε μειώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σε αναμέτρηση που έγινε τη πρώτη μέρα του Νοεμβρίου στο γήπεδο "Γ. Παθιακάκης" στα Λιόσια.

0-2
0-2 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ

Ο Πάρης Ζουμπούλης, μετά από 134 συμμετοχές και 34 γκολ με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και στη πρώτη του παρουσία στην Τούμπα ως αντίπαλος είδε τον ΠΑΟΚ να ανατρέπει με δυο γκολ του Ολιβάρες το εις βάρος του 0-1 που είχε γράψει ο Ντέμης Νικολαϊδης. Στο παιχνίδι, που έγινε στις 7 Νοεμβρίου 1998 είχε περάσει ως αλλαγή στο 88' χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Η "ΠΡΩΤΗ" ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Στις 14 Ιανουαρίου 2001, ο Θοδωρής Ζαγοράκης (172 συμμετοχές και 16 γκολ στη πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ) βρέθηκε στη Τούμπα ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Ρουίζ στο 36', και ο Νίκος Φρούσσος με κεφαλιά στο 50' και εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 80' έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ του Δικεφάλου του βορρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα 7 στοιχήματα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Ίβιτς: "Θα είναι πιο δύσκολο το ντέρμπι με την ΑΕΚ"
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ