ΠΑΟΚ

Πάει για το σούπερ εννιάρι με την ΑΕΛ

SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ËÁÑÉÓÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει την ένατη σερί νίκη στο πρωτάθλημα κόντρα στην ΑΕΛ, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση από καταβολής Α' Εθνικής. Το αγαπημένο 1-0 και αλλά στατιστικά από τις μάχες του Δικεφάλου με τους βυσσινί.

Για 29η φορά θα βρεθούν αντίπαλοι ΠΑΟΚ και ΑΕΛ στην Τούμπα, στο πλαίσιο της Α' Εθνικής. Μάλιστα, η αποψινή αναμέτρηση (12/2) μπορεί να αποκτήσει και ιστορικό χαρακτήρα, καθώς οι γηπεδούχοι, αν κερδίσουν, θα φτάσουν στις εννιά σερί νίκες στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχουν πετύχει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τις "μάχες" Δικεφάλου και βυσσινί, όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

#28 αναμετρήσεις έχουν γίνει με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και σε αυτές ο Δικέφαλος έχει 20 νίκες, έξι ισοπαλίες, ενώ η ομάδα της Λάρισας έχει επικρατήσει δύο φορές.

#Η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 6 Ιανουαρίου 1974 για την Α’ Εθνική, όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 στην Τούμπα χάρη στα γκολ των Αποστολίδη (4'), Κερμανίδη (41') και Ασλανίδη (76'). Για την ΑΕΛ είχε σκοράρει ο Γιάννης Μαnτζουράκης, που είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ δύο χρόνια πριν.

#6 διαδοχικές νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες του αναμετρήσεις με την ομάδα της Λάρισας. Η τελευταία είναι με 2-0, ενώ οι προηγούμενες πέντε με 1-0. Αυτό το σερί δημιουργήθηκε μετά την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ μέσα στην Τούμπα, στις 24 Φεβρουαρίου 2007 με 3-1. Μάλιστα όλα τα γκολ είχαν μπει από ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων, αφού ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κόζλεϊ (2') και απάντησαν οι Φωτάκης (50'), Φέρστερ (54'), Κόζλεϊ (68').

#Το 1-0 είναι το δημοφιλέστερο σκορ στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ με γηπεδούχο τον Δικέφαλο, αφού έχει πέντε εμφανίσεις. Ακολουθούν το 2-1 με το 4-0 που έχουν από τρεις, ενώ δύο φορές ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει με 3-0 και 2-0. Υπάρχουν ακόμη πέντε σκορ που έχουν εμφανιστεί από μια φορά.

#Οι τρεις από τις έξι ισοπαλίες είναι με σκορ 1-1, ενώ υπάρχουν ακόμη δύο 2-2 και μια μόλις φορά δεν μπήκε γκολ σε μεταξύ τους αναμέτρηση που τελείωσε με 0-0 στις 8 Μαρτίου 1987.

#4 γκολ έχει με αντίπαλο την ομάδα της Λάρισας ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε πανηγυρίσει το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα της Super League κόντρα στην ΑΕΛ στις 20 Απριλίου 2008, σε αναμέτρηση που τελείωσε με νίκη της Λάρισας 4-3 στην Θεσσαλική πόλη και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να κλείνει το ματς με δύο γκολ

#Η ιστορία του Αθανασιάδη είναι συνδεδεμένη με την Λάρισα, αφού με αντίπαλο την ΑΕΛ είχε κάνει και το ντεμπούτο του στην Super League, στο ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-3 όταν μπήκε στο 77ο λεπτό ως αλλαγή στη θέση του Μπαλάφα.

#Ο ΠΑΟΚ έχει 8 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και έχει πλέον ισοφαρίσει την καλύτερη επίδοση της ιστορίας του από το 1959-60 που θεσπίστηκε η Α’ Εθνική. Την σεζόν 1972-73 είχε τέσσερις νίκες εντός έδραw και τέσσερις εκτός από τις 17 Δεκεμβρίου 1972 μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 1973 που επικράτησε με 4-0 επί του ΑΟ Τρίκαλα. Το σερί του σταμάτησε στις 25 Φεβρουαρίου 1973 στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0. Σε εκείνες τις οκτώ αναμετρήσεις είχε σημειώσει 22 τέρματα και είχε δεχθεί τέσσερα. Τώρα έχει συντελεστή 23-1 με πέντε αγώνες μακριά από την Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ