ΠΑΟΚ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Ισόβιος αποκλεισμός του Παππά"

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Ισόβιος αποκλεισμός του Παππά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και ζητά να μην ξανασφυρίξει ο διαιτητής του διακοπέντος ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, Ανδρέας Παππάς.

Πριν από λίγη ώρα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε γνωστό ότι έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητά τον ισόβιο αποκλεισμό του διαιτητή Ανδρέα Παππά από το ποδόσφαιρο "εξαιτίας των όσων προκάλεσε, της συμπεριφοράς του και της ανικανότητάς του έστω να υπαινιχθεί αξιοπιστία στους αγωνιστικούς χώρους".

Ο ρέφερι του συνδέσμου Αθήνας ήταν εκείνος που σφύριξε στον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ ζητά να μην ξανασφυρίξει σε αγώνα, ωστόσο είναι αμφίβολο αν η ΕΠΟ κάνει δεκτό το αίτημά του.

Αρνητικός ο Σύριζα σε γήπεδο ΠΑΟΚ στου Καρατάσου

"Καμία οικοδόμηση στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου" αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. "Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ, αλλά προέχουν οι ανάγκες των πολιτών".

Την αντίθεσή του στην προοπτική ανοικοδόμησης γηπέδου του ΠΑΟΚ στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής και εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και τη συνάντηση εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α), με αντικείμενο τη δημιουργία αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσου, δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σχέδιο οικοδόμησής του και υπενθυμίζει την πάγια θέση του για την απόδοση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες ως ελεύθερων, κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.Τα πρώην στρατόπεδα είναι οι μόνοι εναπομείνατες αδόμητοι χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξουν την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στο πολεοδομικό συγκρότημα, αναλογία η οποία είναι η χαμηλότερη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.Την επισήμανση αυτή την έχουν κάνει στο παρελθόν και δήμόσιοι οργανισμοί όπως ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘ), δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος. πανεπιστημιακές μελέτες της Πολυτεχνικής Σχολής κ.α.Γι' αυτό έχει αναπτυχθεί ένα πλατύ κίνημα πολιτών για τη διεδκικίηση των πρώην στρατοπέδων, κίνημα το οποίο υποστήριξε και υποστηρίζει ενεργά το κόμμα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης πάνω από τις επιθυμίες και τις ανάγκες της όποιας ΠΑΕ τοποθετεί την ανάγκη όλών των πολιτών του πολεοδομικού συγκροτήματος για περισσότερο πράσινο, καθαρότερη ατμόσφαιρα και ποιοτικότερους όρους ζωής. Η αξιοποίηση των χώρων των πρώην στρατοπέδων, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να γίνει στη βάση μιας αγοραίας λογικής κτηματαγοράς, από την οποία φαίνεται να εμφορείται το Τ.ΕΘ.Α., αλλά θα πρέπει να γίνει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους, στη βάση των αρχών της αειφορίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών.Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σέβεται και τιμά την ιστορία του ΠΑΟΚ και κατανοεί την επιθυμία των φιλάθλων του για τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεών του.

Ο εκσυγχρονισμός όμως αυτός δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ανάγκης που έχει η πόλη για περισσότερο πράσινο και περισσότερους ελεύθερους χώρους.Τέλος, δηλώνει προκαταβολικά την αντίθεσή του σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που θα δημιουργήσουν αντιπαράθεση μεταξύ του φίλαθλου κόσμου του ΠΑΟΚ και του κινήματος διεκδίκησης των πρώην στρατοπέδων ως ελύθερων χώρων πρασίνου και ναψυχής όλων των πολιτών".

Ενόχληση ΠΑΟΚ για την ανακοίνωση

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν κρύβουν την ενόχλησή τους μετά την ανακοίνωση. "Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης προφανώς δεν ξέρει ακόμη ότι εμείς δεν έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον αλλά αναζητούμε όλες τις πιθανές λύσεις"σημειώνουν, τονίζοντας ότι η ημιμάθεια οδηγεί σε επικοινωνιακά αυτογκόλ.

Photo credit: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ