ΠΑΟΚ

Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Παναθηναϊκός για Καρνέζη

Ούτε ΠΑΟΚ, ούτε Παναθηναϊκός για Καρνέζη

Τις τελευταίες ημέρες γράφονται διάφορα σενάρια γύρω από το μέλλον του Ορέστη Καρνέζη. Ο 31χρονος τερματοφύλακας έκλεισε άλλη μία σεζόν στην Ουντινέζε, όπου αγωνίστηκε σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος.

Η ομάδα δεν έκανε καλή χρονιά, κυρίως λόγω κακών επιλογών στην τεχνική ηγεσία, σώθηκε πάντως και τώρα σχεδιάζει την επόμενη σεζόν, όπου θα ψάξει το κάτι παραπάνω. Σε πρόσφατο ταξίδι του μάνατζερ του Έλληνα διεθνή στο Ούντινε, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση που τρέφουν οι διοικούντες τον σύλλογο προς το πρόσωπο του Καρνέζη και η επιθυμία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Άλλωστε τις δύο πλευρές δεσμεύει συμβόλαιο ως το 2020. Ας πάρουμε μία-μία τις περιπτώσεις, για να δούμε που βρίσκεται η αλήθεια, με βάση το ρεπορτάζ που κάναμε τις τελευταίες ώρες.

-Η περίπτωση του Παναθηναϊκού: Αρχικά είχε γράψει μία Ιταλίδα δημοσιογράφος, πως οι πράσινοι θέλουν πίσω τον Καρνέζη και συζητείται το ενδεχόμενο αγοράς, δανεισμού, πάντως ότι σίγουρα ψάχνουν μία φόρμουλα επιστροφής. Και ότι κομβικό ρόλο σε αυτό το ζήτημα, ανέλαβε ο Αντρέα Στραματσόνι, καθώς συνεργάστηκαν άψογα τη σεζόν 2014-2015 στην Ουντινέζε. Μάλιστα το ίδιο ρεπορτάζ της Ιταλίδας συναδέλφου τόνιζε πως ο Στραματσόνι επικοινώνησε πρόσφατα με τον παίκτη, προκειμένου να τον «ψήσει» να γυρίσει στην Ελλάδα και στο τριφύλλι. Δεν ισχύει.

Ο Κερκυραίος πορτιέρε διατηρεί άψογη σχέση με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, μόνο που έχουν να επικοινωνήσουν περίπου τρεις μήνες, όχι λόγω παρεξήγησης ή διαφωνίας σε κάτι, αλλά επειδή ο καθένας έχει τη ζωή του και με τις πολλές υποχρεώσεις, κάπως χάνονται αυτού του είδους οι επαφές. Το βέβαιο είναι πως ο Καρνέζης δεν έχει μιλήσει με κανέναν από τον Παναθηναϊκό, ούτε με τον Στραματσόνι.

-Η περίπτωση του ΠΑΟΚ: Νέο σενάριο φέρνει τον ΠΑΟΚ σε αναζήτηση βασικού τερματοφύλακα και ο Ορέστης Καρνέζης, βρίσκεται ψηλά στη λίστα τους, διότι είναι Έλληνας άρα δε θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής, έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο και μετράει δύο γεμάτες σεζόν στην Ιταλία. Από ότι μάθαμε με τη διοίκηση της Ουντινέζε δεν έχει επικοινωνήσει κανείς από κανέναν ελληνικό σύλλογο, άρα ούτε από τον ΠΑΟΚ. Εδώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει η προσέγγιση, απλώς να ενημερώσουμε τον κόσμο που μπορεί να ενδιαφέρεται, πως η ρήτρα πώλησης του Καρνέζη με το νέο συμβόλαιο έφτασε τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

-Τι θέλει ο παίκτης: Ο ίδιος ο Καρνέζης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και ο λόγος είναι απλός. Έχει συμβόλαιο με την Ουντινέζε και θέλει να παραμείνει στον ιταλικό σύλλογο. Περνάει καλά στην ομάδα, τον σέβονται, είναι βασικός, του αρέσει η ζωή στην πόλη και τώρα που έχει οικογένεια και παιδάκι, δεν επιθυμεί ιδιαίτερες αλλαγές σε προσωπική και επαγγελματική ζωή. Τώρα, αν του ζητήσει η ομάδα του να φύγει (κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά αυτή τη στιγμή), θα εξετάσει όλες τις περιπτώσεις και τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Μόνο που όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, η επιστροφή στην Ελλάδα σήμερα, μοιάζει ως η έσχατη λύση. Θέλει να παραμείνει στο εξωτερικό όσο περισσότερο γίνεται και δη στην Ιταλία, που του ταιριάζουν ρυθμοί, γλώσσα και πρωτάθλημα.

Στο ποδόσφαιρο οι ανατροπές είναι στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο εμείς προσεγγίζουμε τι ισχύει σήμερα και σε ποιο βαθμό υφίστανται όσα γράφονται για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Τώρα που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα από Ελλάδα. Υπάρχουν κάποιες ομάδες από το εξωτερικό που κοιτάζουν την περίπτωση του διεθνή τερματοφύλακα. Κλείνοντας να αναφέρουμε πως το κασέ του με την τελευταία ανανέωση του συμβολαίου, πήρε ανοδική πορεία και αγγίζει τις 450-500 χιλιάδες ευρώ ετησίως.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ