ΠΑΟΚ

Όταν χρειάστηκε, "μέτρησε" η φανέλα

Όταν χρειάστηκε, "μέτρησε" η φανέλα
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είχε εύκολο έργο στο θεσμό του Κυπέλλου μέχρι να φτάσει στον ημιτελικό, αλλά και εκεί με πάθος και θέληση ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού και πλέον θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Διαβάστε πως έφτασε μέχρι το φινάλε ο "Δικέφαλος" (VIDEOS)

Από την πρώτη στιγμή που μπήκαν οι βάσεις του φετινού ΠΑΟΚ, η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της ομάδας. Ο "Δικέφαλος" τελικά έχει πετύχει κατά το ήμισυ το στόχο του, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και τώρα καλείται να κάνει και το τελευταίο βήμα, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.Η πορεία του ΠΑΟΚ στο θεσμό δεν ήταν δύσκολη, μέχρι και τον ημιτελικό, εκεί που συνάντησε τον Ολυμπιακό, αλλά με το πάθος και τη θέληση που έδειξαν οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη ξεπέρασαν και το εμπόδιο των "ερυθρολεύκων".

"Τελείωσε" από το πρώτο ματς την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ ρίχτηκε στη μάχη του Κυπέλλου στις 26/9/13, όταν και φιλοξένησε στην Τούμπα την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο "Δικέφαλος" δεν είχε πρόβλημα να εξασφαλίσει σκορ ασφαλείας κερδίζοντας με σκορ 3-0. Σκόρερ για το "Δικέφαλο" ήταν οι Γεωργιάδης, Βούκιτς και Νέτσιντ. Στον επαναληπτικό που διεξήχθη στις 30/10/13, ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τους "ασπρόμαυρους" και πάλι με πολλές αλλαγές, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να κερδίσει 1-0, χάρη στο γκολ του Ολίσε.

Έσπασε την... κατάρα και προκρίθηκε

Στην τρίτη φάση του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε να αντιμετωπίσει το συμπολίτη Ηρακλή, με τους "ασπρόμαυρους" να ανησυχούν για την... κατάρα του Καυτανζογλείου. Ο "Δικέφαλος" είχε πολλά χρόνια να περάσει νικητής από την έδρα του Γηραιού, αλλά με γκολ του Αθανασιάδη πήρε το "διπλό" και έδειξε ότι "τελείωσε" από νωρίς την υπόθεση πρόκριση.Στον επαναληπτικό της Τούμπας, οι "ασπρόμαυροι" καρδιοχτύπησαν καθώς ο Πορτουλίδης μόλις στο 4ο λεπτό έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους, αλλά ο ΠΑΟΚ "αφυπνίστηκε" και φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον Ηρακλή. Ο Αθανασιάδης ισοφάρισε το σκορ, ο Στοχ με δύο γκολ έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ και οι Ολίσε, Μάρτενς πετυχαίνοντας από ένα γκολ στα τελευταία λεπτά διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Δεν τον... εμπόδισε ο Απόλλων

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ο Απόλλων Σμύρνης βρέθηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Η Ελαφρά Ταξιαρχία δεν... εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει δύο νίκες με ισάριθμο σκορ (3-0) και να πανηγυρίσει την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. Στο πρώτο ματς της Τούμπας τα δύο όμορφα γκολ του Βούκιτς και ένα του Μαντούρο έδωσαν στο "Δικέφαλο" από νωρίς το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ στη Ριζούπολη το τέρμα του Αθανασιάδη, αλλά και τα δύο γκολ του νεαρού Κουλούρη ολοκλήρωσαν το θρίαμβο.

Φανέλα και Κλάους τον έστειλαν τελικό

Το πιο δύσκολο εμπόδιο του ΠΑΟΚ στο φετινό θεσμό του Κυπέλλου ήρθε στα ημιτελικά. Αντίπαλος ο Ολυμπιακός, με τους πάντες να περιμένουν δύο "μάχες", όπως και έγινε. Στο πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι θέλει να επιβάλλει το ρυθμό του από νωρίς και το κατάφερε, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 2-0, χάρη στα γκολ των Ντομίνγκες και Φουστέρ. Το γκολ του Αθανασιάδη, όμως, έδωσε και πάλι ελπίδες στο "Δικέφαλο", παρότι από το 33' έπαιζε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Στοχ.

Στον επαναληπτικό της Τούμπας, ο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ "χτύπησε" και πάλι, πετυχαίνοντας το "χρυσό" γκολ για τον ΠΑΟΚ που έδωσε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Στα δύο επεισοδιακά παιχνίδια των ημιτελικών, σίγουρα έπαιξε ρόλο το πάθος και η θέληση, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να δείχνουν ότι το θέλουν περισσότερο, ενώ πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξε και η εκτελεστική δεινότητα του Κλάους.

Και τώρα τελικός

Ο ΠΑΟΚ το Σάββατο (26/4) θα διεκδικήσει μετά από 11 χρόνια το πέμπτο Κύπελλο της ιστορίας του. Σίγουρα, το έργο του "Δικεφάλου" δεν είναι καθόλου εύκολο αν αναλογιστεί κανείς τις απουσίες των Αθανασιάδη, Κατσουράνη και Νάτχο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ