ΠΑΟΚ

Όταν ο Χ. Σαββίδης κάλεσε τον ΟΦΗ

Όταν ο Χ. Σαββίδης κάλεσε τον ΟΦΗ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια ο ΠΑΟΚ άνοιξε τις πόρτες της Τούμπας για την ομάδα του ΟΦΗ και έγινε η αρχή μιας δυνατής σχέσης.

Στις 10/10/1987, η διοίκηση του ΟΦΗ πληροφορήθηκε την απόφαση της ΟΥΕΦΑ για τιμωρίας της έδρας για ένα παιχνίδι. Οι Κρητικοί ετοιμαζόταν να υποδεχθούν την Αταλάντα και κλήθηκαν να αναζητήσουν "στέγη" κάτι που δεν χρειάστηκε να γίνει, και αυτό λόγω της κίνησης του τότε προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χάρη Σαββίδη, να επικοινωνήσει με τους παράγοντες του ΟΦΗ και να τους γνωστοποιήσει πως είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το γήπεδο της Τούμπας.

«Δεν θα αφήσουμε τους Κρητικούς να πληρώσουν τίποτα. Όλα είναι δωρεάν για χάρη του ΟΦΗ. Είμαι πολύ χαρούμενος που αποδέχτηκαν την πρότασή μου για να έρθουν να παίξουν στη Θεσσαλονίκη, αφού όλοι γνωρίζουν πόσο θερμή έδρα είναι η Τούμπα»δήλωσε ο Χάρης Σαββίδης.

Όταν ο Χ. Σαββίδης κάλεσε τον ΟΦΗ

Ο Τύπος της εποχής υποδέχθηκε την κίνηση του ΠΑΟΚ με ενθουσιασμό. Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε την Αταλάντα στη Τούμπας στις 21/10 με τους φίλους του ΠΑΟΚ να συμπαραστέκονται στους Κρητικούς, που επικράτησαν με 1-0.

Έκτοτε, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ έχουν αποδείξει, τόσο σε επίπεδο διοικήσεων όσο και σε επίπεδο φιλάθλων, ότι έχουν εξαιρετικές σχέσεις.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ