ΠΑΟΚ

Όταν ο Μπερμπάτοφ νίκησε Τούντορ-Πλετίκοσα

Όταν ο Μπερμπάτοφ νίκησε Τούντορ-Πλετίκοσα
INTIME SPORTS

Ο Στίπε Πλετίκοσα είναι πιθανόν να γίνει τον Γενάρη κάτοικος Τούμπας και σίγουρα ξέρει ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα θυμηθεί σε πηγαδάκι με τον Ίγκορ Τούντορ και τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

Αυτή είναι η δύναμη του ποδοσφαίρου. Να μπορεί να φέρνει αντιπάλους 13 χρόνια πριν, στο ίδιο “στρατόπεδο” και μάλιστα με τον έναν εξ αυτών σε ρόλο προπονητή. Δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για ιστορία από τα πολύ προσεχώς, αν τελικά ο Φρανκ Άρνεσεν, κυρίως, πάρει την απόφαση να αποκτηθεί τερματοφύλακας τον Γενάρη.

Ο Στίπε Πλετίκοσα είναι προ των πυλών της Τούμπας και αν τις περάσει τότε θα βρει όχι μόνο τους κολλητούς του φίλους, Ίγκορ Τούντορ και Ιβάν Λέκο, αλλά και έναν παίκτη που είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλο στα προκριματικά του EURO 2004. Τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

Ο Βούlγαρος σταρ, ο Πλετίκοσα κι ο Τούντορ πιθανόν να βρεθούν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, όπως είχε γίνει σχεδόν ακριβώς 13 χρόνια πριν, στις 12 Οκτωβρίου του 2002.

Στο πλαίσιο του όγδοου ομίλου των προκριματικών του EURO 2004, η Βοουλγαρία είχε υποδεχθεί στο κατάμεστο στάδιο “Βασίλ Λέφσκι” την Κροατία. Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ από τη μία πλευρά, Ίγκορ Τούντορ και Στίπε Πλετίκοσα από την άλλη.

Και οι τρεις συμμετείχαν στη φάση του 37ου λεπτού όταν ο Μάρτιν Πετρόφ έκανε γέμισμα με στόχο τον Μπερμπάτοφ, ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κόψει τη μπάλα με το κεφάλι και ο φορ του ΠΑΟΚ με άψογο κατέβασμα και εκτέλεση νίκησε τον Πλετίκοσα.

Όταν ο Μπερμπάτοφ νίκησε Τούντορ-Πλετίκοσα

Ο Μπερμπάτοφ μόλις έχει σκοράρει και ο Τουντορ είναι πεσμένος στα γόνατα, απαρηγόρητος

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα “νίκησε” δύο πιθανούς συνεργάτες του και αν τελικά έρθει θα έχουν να λένε οι τρεις τους για τη συγκεκριμένη φάση την οποία μπορείτε να δείτε στο video.

Για την ιστορία η Βουλγαρία είχε κερδίσει με 2-0 (το σκορ είχε ανοίξει ο Στίλιαν Πετρόφ στο 22΄) και στο τέλος των προκριματικών η Βουλγαρία τερμάτισε πρώτη με 17 βαθμούς έναν περισσότερο από την Κροατία που ισοβάθμησε με το Βέλγιο.

Τελικά και οι Κροάτες πήγαν στα τελικά του EURO 2004, αποκλείοντας στα μπαράζ τη Σλοβενία, στα τελικά της Πορτογαλίας, όμως, είδαν την Ελλάδα να κάνει την απίστευτη κούρσα προς την κορυφή.

Βουλγαρία - Κροατία 2-0 (προκριματικά Euro 2004)

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ