ΠΑΟΚ

Ορφανός: "Το θέμα της Θέρμης ξεμπλοκάρει..."

Ορφανός: "Το θέμα της Θέρμης ξεμπλοκάρει..."

Ο Γιώργος Ορφανός μίλησε για το θέμα του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ αλλά και το ζήτημα των χρεών της ΠΑΕ.

Για το θέμα του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Θέρμη αλλά και το ζήτημα των χρεών μίλησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Μεταξύ άλλων είπε στον Sentra 103,3:

Για το ζήτημα της Θέρμης:

"Υπήρχε ένα νομικό κώλυμα που αφορούσε όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, το να παραχωρήσουν αθλητικές ή τουριστικές χρήσεις για συγκεκριμένες ιδιοκτησίες τους. Εκεί κόλλησε η υπόθεση του ΠΑΟΚ στη Θέρμη. Εγώ σε συνεργασία με τον ΟΤΑ της Θέρμης και τα όργανά του έχω συντάξει μία τροπολογία. Την προεγκρίναμε τα δύο υπουργεία που συνυπογράφουν, το ένα είναι το ΥΠΕΚΑ, το άλλο το υπουργείο εσωτερικών και η τροπολογία έχει κατατεθεί με το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή μου πληροφορία είναι ότι η συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη και την Τετάρτη. Πρέπει να περιμένουμε την ψηφοφορία που λογικά θα γίνει την Τετάρτη. Θα δούμε στην τελική ρύθμιση την χρονική διάρκεια για την οποία θα μπορεί ο κάθε δήμος να παραχωρεί την έκτασή του σε έναν ιδιώτη, αν δηλαδή θα είναι για 50 ή μέχρι και για 99 χρόνια. Ανάλογα θα μπορέσει έτσι και ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις του. Ξεμπλοκάρει αυτό το θέμα".

Για το θέμα των χρεών: " Με τον Θόδωρο (σ.σ. Ζαγοράκη) συζητήσαμε όλα τα θέματα και τα ειδικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα γενικότερα του ΠΑΟΚ, αλλά και κάποια που αφορούσαν τη θητεία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού. Η οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των χρεών θα υπάρξει αφού ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα που αφορούν τη δόση για τη χώρα του ενός δισεκατομμύριου και μπούμε στην τελική διαδικασία έγκρισης των προτάσεων της κυβέρνησης.

Η οικονομική ρύθμιση δεν θα αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά όλους τους επιχειρηματίες, που έχουν ανάγκη να φτιαχτεί ένα οικονομικό πλαίσιο για να μπορούν να ανταποκριθούν. Ευελπιστούμε ότι το φθινόπωρο θα γίνουν οι τελικές συζητήσεις και με την Τρόικα, καθώς αφορούν θέματα του χρέους, αλλά και των χρεών των πολιτών προς την Πολιτεία".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ