ΠΑΟΚ

Ομολόγησε τη χορηγία με σφραγίδα Μπερμπάτοφ

Ομολόγησε τη χορηγία με σφραγίδα Μπερμπάτοφ
INTIME SPORTS

Πώς ο ΠΑΟΚ… οδήγησε τον Γιώργο Μποροβήλο να δηλώσει ότι ήδη υπάρχει συμφωνία με άλλη εταιρία. Με ποια στρατηγική κατέβηκε ο ΠΑΟΚ στη Λίγκα;

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης τόνισε μεταξύ άλλων πως «ένα μέλος μας έχει ήδη δεσμευθεί με άλλη στοιχηματική εταιρεία και η αποκλειστικότητα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα», θέλοντας να αναδείξει πόσο μεγάλο είναι το χάσμα που υπάρχει με τον ΟΠΑΠ και την πρότασή του για κεντρική χορηγία στο νέο πρωτάθλημα.

Η τοποθέτησή του «φωτογράφιζε» τον ΠΑΟΚ και προήλθε από την δήλωση του εκπροσώπου του Δικεφάλου, Δημοκράτη Παπαδόπουλου (βρέθηκε στη Λίγκα μαζί με τον εκ των υπευθύνων επικοινωνίας, Γιώτη Παναγιωτά), στη διάρκεια της συνεδρίασης ότι ο ΠΑΟΚ έχει συμφωνήσει με άλλη εταιρία.

Φυσικά, η παραδοχή της-προφορικής ακόμη αφού δεν έχουν πέσει υπογραφές σε συμβόλαια-συμφωνίας του ΠΑΟΚ με στοιχηματική εταιρία, δεν ήρθε τυχαία, αλλά ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής που είχε χαράξει ο Σαββίδης σε συνεννόηση με τα υψηλόβαθμα στελέχη του.

Οι απεσταλμένοι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ κατέβηκαν στην Αθήνα, αποφασισμένοι να κρατήσουν στάση αναμονής για να ακούσουν αρχικά τις προτάσεις του ΟΠΑΠ και στη συνέχεια να αποκαλύψουν τις δικές τους θέσεις. Ο ΠΑΟΚ θα ήταν θετικός σε συμφωνία κεντρικής χορηγίας με τον ΟΠΑΠ αν δεν υπήρχε το θέμα της αποκλειστικότητας ή αν ο ΟΠΑΠ έκανε αντιπρόταση στον Δικέφαλο αυξάνοντας κατακόρυφα την προσφορά του.

Τίποτα από τα δύο δε συνέβη. Αρκεί να αναφέρουμε το εξής. Φέτος ο ΟΠΑΠ προσφέρει μικτά 5 εκ. ευρώ για την κεντρική χορηγία και αθροιστικά για τις χορηγίες φανέλας 10 εκ. ευρώ. Τα ποσά αντίστοιχα στην προηγούμενη συμφωνία ήταν 7,5 και 14 εκ. ευρώ. Οι προτάσεις του ΟΠΑΠ, δηλαδή, παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 30%. Θα μπορούσε να ξεπεραστεί, όμως, κι αυτό αν δεν υπήρχε το θέμα της αποκλειστικότητας.

Στα 2,4 εκ. ευρώ η πρόταση της στοιχηματικής

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ο ΠΑΟΚ οδηγείται σε υπογραφές με στοιχηματική εταιρία, ανταγωνιστική του ΟΠΑΠ, που υπερδιπλασίασε την προσφορά της για τη χορηγία φανέλας μόλις ο ΠΑΟΚ υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ μπορεί να βάλει στα ταμεία του 2,4 εκ. ευρώ την επόμενη σεζόν από τη συμφωνία με την στοιχηματική εταιρία. Πάντως, επειδή η συνεδρίαση της Λίγκας, κατέληξε σε απόφαση (με τη σύμφωνη γνώμη της ΑΕΚ και έχει σημασία αυτό) δημιουργίας επιτροπής που θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις, δεν αποκλείεται ο ΟΠΑΠ να επανέλθει με νέα, βελτιωμένη, προσφορά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ