ΠΑΟΚ

Όλσεν: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος"

Όλσεν: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος"

Ο Ρόμπιν Ολσεν μοιράστηκε τα συναισθήματά του για την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ και δήλωσε έτοιμος για τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του.

Τις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο κανάλι του ΠΑΟΚ έκανε ο Ρόμπιν Όλσεν. Ο ύψους 1.98 Σουηδός τερματοφύλακας τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτό είναι το πρώτο! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω για αυτό το σύλλογο. Έπαιξα αρκετά καλά παιχνίδια με τη Μάλμε, αλλά αυτό είναι το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα, πιθανότατα ο μεγαλύτερος και παρακολούθησα τα βίντεο στο youtube με τους τωρινούς δικούς μας φιλάθλους και πρέπει να είναι εκπληκτικό να παίζεις για αυτούς", είπε αρχικά στην κάμερα του PAOKTV και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι φεύγει για πρώτη φορά από τη χώρα του:

"Όπως είπα είμαι χαρούμενος και ήθελα να κάνω αυτό το βήμα. Έπαιξα για τέσσερα χρόνια στη Μάλμε και αισθάνομαι πως είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Θα αγωνιστούμε στα προκριματικά του Europa League, εύχομαι να πάμε και στους ομίλους και έπειτα θα το δούμε παιχνίδι με παιχνίδι".

Ρωτήθηκε τι γνωρίζει για τον ΠΑΟΚ και απάντησε: "Πραγματικά έχουμε οικογενειακούς φίλους που είναι από τη Θεσσαλονίκη. Μίλησα μαζί τους, αλλά ξέρω ότι είναι ένα μεγάλο κλαμπ με πολλούς φιλάθλους και επίσης ξέρω ότι η ομάδα πήρε καινούργιους προπονητές και παίκτες. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος λοιπόν!".

Τέλος υπογράμμισε: "Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στη Θύρα 4!".

"Εχουμε ως στόχο το πρωτάθλημα"

Ο Ρόμπιν Ολσεν μίλησε και στη Σουηδία για την συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ και τους στόχους που θέτει ως παίκτης του Δικεφάλου. "Ηταν πολύ αγχωτική εβδομάδα αυτή που προηγήθηκε, αλλά, πλέον, άρχισα να το απολαμβάνω"είπε αρχικά ο Σουηδός γκολκίπερ, που περνά τις τελευταίες μέρες των διακοπών του στο Μάλμε, στην ιστοσελίδα expressen.seκαι πρόσθεσε:

"Οταν βγαίνω στον αγωνιστικό χώρο τα βάζω όλα στην άκρη. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα ζω μόνο για το ποδόσφαιρο. Αλλά φυσικά, όταν έρχομαι σπίτι μου, χαλαρώνω με τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Δεν είναι, βεβαια, τόσο εύκολο να επικεντρώνεσαι μόνο στο ποδόσφαιρο".

Στη συνέχεια ανέφερε ότι επέλεξε τον ΠΑΟΚ γιατί θέλει να παίρνει χρόνο συμμετοχής: "Δεν ήθελα να πάω κάπου και να καθίσω στον πάγκο. Επιθυμούσα να βρω ένα κλαμπ όπου θα παίζω. Αλλά, φυσικά, δεν πάω στον ΠΑΟΚ πιστεύοντας ότι θα είμαι το νούμερο ένα, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψω. Θα πρέπει να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι το νούμερο ένα"

Παραδέχθηκε ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος: "Πάω σε μια ομάδα που άλλαξε πολλά πράγματα. Εχει νέο πρόεδρο, νέο αθλητικό διευθυντή και νέο προπονητικό τιμ. Εχει ως στόχο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι που με ώθησε να κάνω αυτή την επιλογή. Πάω σε ένα κλαμπ που θα παλεύει για τίτλους".

Για τις προσωπικές του βλέψεις σχολίασε: "Ελπίζω να αναπτυχθώ ακόμη περισσότερο. Μερικές φορές μπορεί να μείνεις στάσιμος όταν είσαι για πολύ καιρό σε ένα μέρος. Ετσι, θα πρέπει ο καθένας να έχει μια νέα πρόκληση μπροστά του. Θέλω να αυξήσω τις πιθανότητές μου για την Εθνική ομάδα".

Εξήγησε γιατί επέλεξε να αποχωρήσει από την Μάλμε τώρα και όχι τον Ιανουάριο που τελείωνε το συμβόλαιό του: "Υπήρχαν δύο λόγοι για τους οποίους ήθελα να φύγω τώρα. Πρώτον, ο σύλλογος με βοήθησε πολύ και δεν επιθυμούσα να αποχωρήσω τον Ιανουάριο ως ελεύθερος, εντελώς δωρεάν. Δεύτερον, στην υπόλοιπη Ευρώπη η σεζόν αρχίζει τώρα και είναι καλύτερο να μπω σε μια εντελώς νέα ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να γνωρίσω τον τρόπο που παίζουν".

Για τα συναισθήματά του τώρα που αφήνει την Μάλμε σημείωσε: "Εχω ανάμικτα συναισθήματα. Είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την πρώτη ομάδα της Μάλμε και να κατακτήσω δύο πρωταθλήματα και να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σαφές ότι ήταν δύσκολο να φύγω. Αλλά έχω μπροστά μου μία νέα περιπέτεια και νομίζω ότι μπορεί να μου βγει σε καλό".

Ο "ανήσυχος" Τούντορ

Ο Ιγκόρ Τούντορ προσπαθεί να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στους παίκτες του την αγωνιστκή του φιλοσοφία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το χθεσινό (4/7) φιλικό με αντίπαλο την Κοτ Αζούρ, όπου ο Κροάτης προπονητής στην κυριολεξία δεν "ησύχασε" ούτε λεπτό.

Εδινε συνεχώς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κινούνται στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από τις εντολές του είναι σαφές ότι ζητά από τους παίκτες του να φτάνουν πρώτοι στην μπάλα, "στήριξη" από τους υπολοίπους στον ποδοσφαιριστή που έχει την κατοχή και γρήγορη σκέψη. Να σημειωθεί ότι ο 37χρονος τεχνικός του Δικεφάλου επικρότησε αρκετές φορές τις προσπάθειες του Δημήτρη Πέλκα.

Δείτε την παρακάμερα του (5/7) φιλικού αγώνα κόντρα στην Κοτ Αζούρ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ