ΠΑΟΚ

Οι ασπρόμαυρες ημέρες του Δώνη...

Οι ασπρόμαυρες ημέρες του Δώνη...
INTIME SPORTS

Ο "κύκλος" του Γιώργου Δώνη στον ΠΑΟΚ "έκλεισε"... Ποια τα αρνητικά που "αφήνει" πίσω του ο Ελληνας τεχνικός αλλά και ποια... καλά είχε η παρουσία του.

Τέλος λοιπόν ο Γιώργος Δώνης από τον ΠΑΟΚ... Χώρισαν οι δρόμοι του Ελληνα τεχνικού με τον "Δικέφαλο" και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι "αφήνει" πίσω του ο 43χρονος προπονητής όσον αφορά το διάστημα της παρουσίας του στους "ασπρόμαυρους"...

Τα... καλά κατά την παρουσία Δώνη

Σίγουρα αυτό που μπορεί να θεωρηθεί θετικό είναι η προώθηση νέων παικτών. Εδειξε διάθεση να τους δώσει χρόνο, ο Εργκους Κάτσε "ξεπετάχτηκε" ενώ φάνηκε επίσης πως ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μπορεί μελλοντικά να προσφέρει αρκετά. Υπήρχαν βέβαια και οι "μικροί" που δεν "άρπαξαν" την ευκαιρία ή δεν εμφανίστηκαν τόσο "έτοιμοι" όπως τους περίμενε ο Δώνης (για παράδειγμα ο Δημήτρης Πέλκας, για τον οποίο ο Ελληνας τεχνικός δεν "δικαιώθηκε" στο να του δώσει το "βαρύ" νούμερο 10).

Από εκεί και πέρα είχε πρόθεση ο ΠΑΟΚ να παίξει ένα πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και να αλλάξει κάπως το προφίλ του "Δικεφάλου" που τα τελευταία χρόνια δεν άρεζε ιδιαίτερα με τον τρόπο παιχνιδιού. Καλή η σκέψη του Ελληνα τεχνικού χωρίς πάντως να το πετύχει στο βαθμό που θα ήθελε... Από εκεί και πέρα το καλό προφίλ που έδειξε στη Τούμπα ο "Δικέφαλος" ήταν στα θετικά στοιχεία, με τον Δώνη να κάνει σαφές στην αρχή της σεζόν πως θέλει έναν ΠΑΟΚ "δυνατό" μέσα στο "σπίτι" του.

Τα αρνητικά...

Βέβαια υπάρχουν αρκετά αρνητικά που "μένουν" από την παρουσία του Ελληνα τεχνικού που δεν δικαιώθηκε για κάποιες επιλογές του. Οπως για παράδειγμα η εμμονή του να χρησιμοποιεί ως σύστημα το 4-4-2. Θεωρητικά δεν ήταν άσχημη η επιλογή του να παίζει έτσι ο ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν υπάρχουν τα "εργαλεία" για να γίνει αυτό.

Για το 4-4-2 απαιτούνται πολύ καλά χαφ που θα μπορούν να κάνουν πολλές δουλειές εκτός από το να "καταστρέφουν", ο "Δικέφαλος" στη μεσαία γραμμή έχει πολλά μειονεκτήματα και ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σύστημα έχει φανεί πολλές φορές πως είναι δύσκολο να το παίξει σωστά η ομάδα.

Φυσικά έχουν ακουστεί πολλά για την απόφασή του να χρησιμοποιεί στα στόπερ τον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος όποτε έπαιξε στο κέντρο ήταν πολύ παραγωγικός και όσον αφορά αυτό ο Δώνης δέχτηκε πολλά πυρά.

Στα... πολύ αρνητικά ήταν εννοείται οι αποκλεισμοί από την Ευρώπη και το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ είπε "αντίο" από το Γιουρόπα Λιγκ πολύ νωρίς και αυτό κόστισε σε πρεστίζ αλλά και στο ταμείο της ομάδας.

Μετά τον αποκλεισμό από την Ραπίντ Βιέννης άρχισε να γίνεται μεγάλη κριτική στον Δώνη και το αποκορύφωμα αυτής ήταν ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, έναν θεσμό στο οποίο υπήρχε η... απαίτηση από τον Ιβάν Σαββίδη να προχωρήσει πολύ η ομάδα και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Πριν την συγκεκριμένη αποτυχία στο Κύπελλο Ελλάδας, είχε "ραγίσει" για τα καλά το γυαλί στις σχέσεις του Δώνη με τους οπαδούς και δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε σε αυτό.

Αφορμή ήταν φυσικά το ζήτημα του Πάμπλο Γκαρσία, με τον Ελληνα τεχνικό να φαίνεται πολλές φορές πως δεν τον έχει στο μυαλό του και αυτό να "φέρνει" πολλές αντιδράσεις στους φίλους της ομάδας που συχνά τού τα... έχωναν.

Ουσιαστικά στο θέμα Γκαρσία (ο οποίος μάλιστα αν και αγαπημένος παίκτης της κερκίδας των "ασπρόμαυρων" ήταν αυτός που "θυσιάστηκε" και όχι ο Δώνης που ουσιαστικά "στηρίχτηκε" από τον Ιβάν Σαββίδη σε αυτό το ζήτημα) υπήρχε μια λάθος διαχείριση από πλευράς του Ελληνα τεχνικού που με την στάση του "ξεσήκωσε" μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ, στις τάξεις των οποίων φάνηκε ξεκάθαρα πως το κλίμα δεν τον "σηκώνει" στην Τούμπα...

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ