ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις σταθερές στις επιλογές Τούντορ

Οι τέσσερις σταθερές στις επιλογές Τούντορ
INTIME SPORTS

Το πολυάριθμο ρόστερ του ΠΑΟΚ δίνει τη δυνατότητα για διάφορα εναλλακτικά σχήματα και αλλαγές προσώπων, ο προπονητής του, όμως, κάνει τις επιλογές του με βάση συγκεκριμένους κανόνες. Το Sport24.gr αποκαλύπτει.

Είναι η πρώτη σεζόν μετά από χρόνια που στην Τούμπα αισθάνονται άνετα να συζητούν για διάφορα αγωνιστικά σενάρια που μπορούν να ταιριάξουν γάντι στον νέο ΠΑΟΚ. Το πολυάριθμο και με βάθος, έμψυχο δυναμικό που έστησε το καλοκαίρι ο Φρανκ Άρνεσεν με τη (οικονομική κυρίως) στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, έχει φέρει στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων του κόσμου του ΠΑΟΚ θέματα όπως η διάταξη και τα πρόσωπα που επιλέγει ο Ίγκορ Τούντορ, αν θα κάνει εκτεταμένο ροτέισιον τώρα που αρχίζει ένα δύσκολο σερί αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αν θα παίζουν μαζί Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδης και άλλα τέτοιου είδους ζητήματα.

Παρότι ο Κροάτης τεχνικός του Δικεφάλου έχει δείξει από την αρχή της περιόδου διάθεση να πειραματιστεί σε σχήματα και πρόσωπα, φαίνεται ότι έχει κατασταλάξει σε τέσσερα βασικά συμπεράσματα που αποτελούν μπούσουλα στις επιλογές του. Το Sport24.grτα παρουσιάζει:

-Αμυνα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.Ο Τούντορ θεωρεί ότι μόνο έτσι επιτυγχάνεται ισορροπία στην ανασταλτική λειτουργία και η ομάδα του δεν είναι εκτεθειμένη στην κόντρα επίθεση. Όπως έχει εκμυστηρευθεί στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ , αν επέλεγε σχήμα με δύο στόπερ σ αυτή τη φάση, ο ΠΑΟΚ θα ήταν εκτεθειμένος να δέχεται γκολ σε κάθε αγώνα.

-Ο Τζιόλης στον άξονα του κέντρου.Ο Αλέξανδρος Τζιόλης είναι ένας από τους παίκτες που ο Τούντορ εμπιστεύεται πιο πολύ στην ομάδα του. Έχει ποιότητα, υψηλές παραστάσεις και εμπειρία στην καριέρα του και κυρίως σταθερότητα στην απόδοσή του. Ο 37χρονος προπονητής ξέρει κάθε φορά τι θα πάρει από τον Κατερινιώτη μέσο, τον οποίο προσπαθεί να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο φρέσκο. Επειδή αγωνίζεται συνεχώς από την αρχή της περιόδου (είχε κληθεί και στην Εθνική ομάδα), έχει «φορτωθεί» υπερβολικά και προσπαθεί μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα (στη διάρκεια μίας εβδομάδας κάνει τουλάχιστον δύο χαλαρές προπονήσεις) να τον ξεκουράζει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον συμπαραστάτη του στη μεσαία γραμμή, παρά το γεγονός ότι έδειξε μία εμμονή στον Σάμπο στα τελευταία ματς (βοήθησε και η λανθασμένη αντίδραση του Κάτσε που τιμωρήθηκε με πρόστιμο βάσει κανονισμού 0ια την αντίδρασή του στην απόφαση να μην είναι βασικός κόντρα στην Γκαμπάλα, αλλά πλέον το θέμα είναι παρελθόν) ο Αλβανός μέσος θα είναι το κύριο στήριγμα του Τζιόλη

-Ο Μακ στην κορυφή της επίθεσης.Η τοποθέτηση του 24χρονου Σλοβάκου σε ρόλου δεύτερου φορ αποτελεί ίσως την πιο πετυχημένη κίνηση του Ίγκορ Τούντορ. Ο Μακ δημιουργεί σε κάθε ματς κλασικές ευκαιρίες με την ταχύτητα που έχει με τη μπάλα στα πόδια και, παρότι χάνει ορισμένες κραυγαλέες ευκαιρίες, είναι ο πιο επικίνδυνος και φορμαρισμένος επιθετικός στην παρούσα φάση. Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που, προς το παρόν, ο Κράτης τεχνικός δεν έχει στο σχεδιασμό του για τη βασική εμδεκάδα το δίδυμο Κλάους-Μπερμπάτοφ.

-Η πορεία στο πρωτάθλημα ο βασικός στόχος.Τις αποφάσεις του Τούντορ από ‘δω και πέρα θα τις καθορίζει εν μέρει και η ιεράρχηση που έχει κάνει στους στόχους. Η πρόκριση στους ομίλους τουEuropaLeagueέχει εκπληρώσει τον βασικό στόχο στην Ευρώπη και πλέον η πρώτη προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα (σε δεύτερο ρόλο μπαίνει και το Κύπελλο).

Ο Τούντορ αντιλαμβάνεται και από την προσέλευση του κόσμου στα ματς πρωταθλήματος, σε σχέση με εκείνα της Ευρώπης (εξαίρεση θα είναι το μεγάλο ματς με την Ντόρτμουντ), ότι όλοι στον ΠΑΟΚ διψάνε για μία πολύ καλή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τη δυνατότητα των πολλών επιλογών που του δίνει το ρόστερ του ΠΑΟΚ, ο Τούντορ δεν είναι φαν του εκτεταμένου ροτέισιον από αγώνα σε αγώνα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ