ΠΑΟΚ

Οι σειρήνες γύρω από τον Πέλκα

Οι σειρήνες γύρω από τον Πέλκα
Πέλκας INTIME SPORTS

Πώς οι εμφανίσεις του Δημήτρη Πέλκα έχουν αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και κάνουν Τζένοα και Σαμπντόρια να συλλέγουν στοιχεία για εκείνον.

Μόνο απαρατήρητες δεν περνούν οι εμφανίσεις του Δημήτρη Πέλκα με τον ΠΑΟΚ. Τόσο στην Πορτογαλία που είχε φροντίσει να “δειγματίσει” το ταλέντο την περασμένη σεζόν, όσο και στην Ιταλία, όπου Τζένοα και Σαμπντόρια έχουν ήδη αρχίσει να ρωτούν για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό.

Ας δούμε, όμως, ξεχωριστά κάθε υπόθεση:

Το λάθος που θέλει να πληρώσει ακριβά η Σπόρτινγκ

Η ομάδα που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον από την Πορτογαλία για τον Δημήτρη Πέλκα είναι η Σπόρτινγκ. Το ενδιαφέρον της ομάδας της Λισαβόνας είναι γνωστό από πέρυσι όταν ο διεθνής, πλέον, μεσοεπιθετικός αγωνιζόταν στη Σετούμπαλ. Τότε είχε κυκλοφορήσει σενάριο ότι η διοίκηση της Σπόρτινγκ θα έδινε 1 εκ. ευρώ στη Σετούμπαλ για να πληρώσει 350.000 ευρώ της ρήτρας στη συμφωνία δανεισμού με τον ΠΑΟΚ και θα κρατούσε τα υπόλοιπα για την αγορά του από τη από τον σύλλογο της Λισαβόνας.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη κι αυτό γιατί ο σκάουτερ που είχε εξουσιοδοτηθεί να παρακολουθεί τον Πέλκα είχε κάνει θετική εισήγηση μεν, αλλά εκτιμούσε ότι χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να τσεκάρει τον ποδοσφαιριστή. Και φυσικά, όπως φάνηκε, δεν υπολόγισε την παράμετρο ΠΑΟΚ και το πολύ σοβαρό, όπως αποδείχθηκε, ενδεχόμενο ο Πέλκας να γυρίσει για... μόνιμη εγκατάσταση στην Τούμπα.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πώς οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ δεν διέγραψαν το όνομα “Πέλκας” από τους υποψήφιους στόχους τους. Το αντίθετο, μάλιστα. Πείστηκαν ότι ο νεαρός Έλληνας μπορεί να αντέξει την πίεση μίας μεγάλης ομάδας και άρα μπορεί να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Γι' αυτό και έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους ενόψει Γενάρη, με αποτέλεσμα στο περιβάλλον του παίκτη να φθάνουν μηνύματα ότι θα έρθουν με συγκεκριμένη πρόταση στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ είναι διατεθειμένη αρχίσει διαπραγμάτευση από το 1,5 εκ. ευρώ.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, ελέγχει απόλυτα την υπόθεση Πέλκα, αφού με την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του έχει φροντίσει να βάλειbuy outύψους 5 εκ. ευρώ.

Το ιταλικό ενδιαφέρον

Κινητικότητα γύρω από το όνομα του Πέλκα υπάρχει και στη γειτονική Ιταλία. Άνθρωποι της Τζένοα και της Σαμπντόρια έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν πληροφορίες για τον νεαρό Έλληνα διεθνή από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα ποδοσφαιρικά δεδομένα στη χώρα μας καθώς και το πώς δουλεύει στον ΠΑΟΚ.

Δεν αποκλείεται κάποια από αυτές τις ομάδες τον Γενάρη να εκδηλώσει με πιο επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον της.

Το σίγουρο είναι ότι όσο ο Πέλκας συνεχίσει την ανοδική του πορεία, τόσο το ενδιαφέρον θα γίνεται μεγαλύτερο. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο παίκτη στη συνέντευξή του στο Sport24.gr,τόνισε: “Έχω βάλει πολύ υψηλούς στόχους. Ο πήχης δεν είναι να αγωνιστώ μόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά σε ομάδα του εξωτερικού".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ