ΠΑΟΚ

Οι ομογενείς και οι εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ

Οι ομογενείς και οι εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ

Μέλη του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ χωρών της πρώην ΕΣΣΔ μίλησαν για τον "Δικέφαλο" με αφορμή την παρουσία τους στην Τούμπα στον εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Στις 27/5 σε εκδήλωση που έγινε στο "Μακεδονία Παλλάς" πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση σε ό,τι αφορά την ίδρυση του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ χωρών της πρώην ΕΣΣΔ (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Λευκορωσία, Αζερμπαιτζάν, Ουζμπεκιστάν, Μολδαβία, Αρμενία, Καζακστάν και Κιργιζία). Η ΠΑΕ φιλοξενεί δηλώσεις συντονιστών του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ από διάφορες χώρες, οι οποίοι παρακολούθησαν το ματς με τον Παναθηναικό.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ:

"Στόχος της δημιουργίας του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης είναι η ενοποίηση της νεολαίας γύρω από τον ΠΑΟΚ, η προσέλκυση νέων στον υγιεινό τρόπο ζωής, και στην κοινή παρακολούθηση των ματς της αγαπημένης ομάδας μας. Επίσης η ίδρυση του συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους Έλληνες, που μένουν μακριά από την πατρίδα τους, να είναι πιο κοντά, όχι μόνο στον αγαπημένο τους σύλλογο, αλλά και στην ιστορική τους πατρίδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της παρουσίασης, έγιναν και οι εκλογές των συντονιστών του συνδέσμου φίλων και στις 10 χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, οι εκλογές του συντονιστικού επιτελείου και του προέδρου του συνδέσμου φίλων, καθώς επίσης και η συζήτηση του βασικού άξονα της δραστηριότητας, ενώ εγκρίθηκαν το Καταστατικό και του σχεδίου δράσεων για το 2015. Την πρώτη μέρα της διαμονής στη Θεσσαλονίκη, οι νέοι Έλληνες μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Κυριάκο Κυριάκο, όπου είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν για την ιστορία, τη διαμόρφωση και την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ενώ απαντήθηκαν ερωτήσεις για την αγαπημένη τους ομάδα.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρακολούθηση του αγώνα ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. "Την ατμόσφαιρα που επικρατεί στη Τούμπα δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια. Είναι ένας τόπος όπου οι οπαδοί πράγματι γίνονται δωδέκατος παίχτης στο γήπεδο. Παρά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογική θέση, εμείς είμαστε πάντα μαζί με την ομάδα και στη χαρά και στη λύπη. Νομίζω ότι η παρακολούθηση του ματς έδωσε πολλή ενέργεια σ’ όλα τα μέλη του συνδέσμου φίλων του ΠΑΟΚ των χωρών του μετασοβιετικού χώρου για την περαιτέρω δουλειά για το καλό του μεγάλου ΠΑΟΚ. Όταν επιστρέψαμε στη Λευκορωσία, αμέσως αρχίσαμε να εξοπλίζουμε το δικό μας σύνδεσμο φίλων με τα σύμβολα του ΠΑΟΚ, τα οποία φέραμε από τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια σχεδιάζουμε να οργανώσουμε το χώρο, όπου θα παρακολουθούμε τα ματς", λέει ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο αντιπρόσωπος της Λευκορωσίας στο Σύνδεσμο.

"Είναι αξέχαστο να βλέπεις ματς στο γήπεδο. Αισθάνθηκα ότι είμαι μέλος του ΠΑΟΚ. Θα ευχόμουν σε κάθε οπαδό να δει ματς του ΠΑΟΚ και να νιώσει το ίδιο συναίσθημα. Όταν γύρισα στη Γεωργία παρουσιάσαμε το σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ στην Ένωση της ελληνικής νεολαίας, δημιουργήσαμε τον ειδικό χώρο με τα σύμβολα του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ, κάναμε συνεδρίαση, κατά την οποία συζητήσαμε τα σχέδιά μας για τη διάδοση της ιδέας του ΠΑΟΚ στη Γεωργία. Είμαι πολύ χαρούμενος, που η μοίρα με οδήγησε στον ΠΑΟΚ και μου έδωσε την ευκαιρία να συμβάλλω στη διάδοση της αγάπης για τον ΠΑΟΚ" τονίζει ο Παύλος Ιλίντζεβ, συντονιστής του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στη Γεωργία.

"Ακόμα πολύ πριν αρχίσει το ματς ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, όλοι ήμασταν βέβαιοι ότι θα νικήσουμε. Όμως, οι συνθήκες δεν ήταν υπέρ μας. Το γκολ του αντίπαλου μας χάλασε τα σχέδια εκείνο το βράδυ. Παρ ‘όλα αυτά μείναμε στη Τούμπα ως το τελικό σφύριγμα και υποστηρίξαμε την ομάδα μας σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή», επισημαίνει ο Ρόμπερτ Μαρκοσιάν, συντονιστής του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στην Αρμενία. «Όταν γυρίσαμε στο Μπακού δημιουργήσαμε στην κοινότητα τον ειδικό τόπο με τα σύμβολα του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ. Είναι διαφορετικό να παρακολουθείς έναν αγώνα μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης από το να τον παρακολουθείς στο γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το ματς δεν ήταν το τελευταίο για μένα στην Τούμπα…"είπε για τις εντυπώσεις του ο Ραούφ Ορούτζεβ, συντονιστής του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στο Αζερμπαϊτζάν.

"Έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε και μεγάλα αποτελέσματα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μου προκαλούν πλήθος θετικών συναισθημάτων. Και είμαι χαρούμενος που έγινα ένας απ’ αυτούς"υπογραμμίζει ο Αναστάς Σεραπονίδης, συντονιστής του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ στο Καζακστάν.

"Από τώρα ο ΠΑΟΚ θα είναι σε κάθε Ομοσπονδία της Περιφέρειας. Στην καρδιά του κάθε Έλληνα της διασποράς, που μένει στις χώρες της Περιφέρειάς μας. Θα μοιραστούμε με την ομάδα και χαρές και λύπες, γιατί ο ΠΑΟΚ συμβολίζει όχι μόνο τις οικογένειες των Ελλήνων-Κωνσταντινουπολιτών που τον ίδρυσαν, αλλά τις οικογένειες όλων των Ελλήνων-προσφύγων, που κάποτε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ακριβώς αυτό φέρνει τον ΠΑΟΚ πιο κοντά σε εμάς και ακριβώς αυτό κάνει τον ΠΑΟΚ να έχει ριζωθεί στις καρδιές μας", δηλώνει ο Γιάννης Σιββάκος, αντιπρόσωπος της ελληνικής νεολαίας του Ουζμπεκιστάν.

"Από τη στιγμή που παρουσιάσαμε το δικό μας σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ, το εξαιρετικό συναίσθημα της ενότητας δε μας εγκαταλείπει… Κουβαλάμε αυτά τα συναισθήματα και την ατμόσφαιρα στα σπίτια μας, μαζί με τα σύμβολα της αγαπημένης ομάδας μας. Μαζί με τα παιδιά είδαμε το ματς στη Θεσσαλονίκη και δημιουργήσαμε τον ειδικό χώρο, τα γραφεία μας, με τα σύμβολα του ΠΑΟΚ στην κοινότητα των Ελλήνων της Κιργιζίας. Είμαστε βέβαιοι, ότι αγγίξαμε κι άλλες καρδιές, διευρύναμε τον αριθμό των οπαδών, και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίζουμε τις συναντήσεις και τις συζητήσεις, θα παρακολουθούμε τους αγώνες και θα γνωριστούμε πιο λεπτομερειακά με την ομάδα"περιγράφει τα συναισθήματά του ο Μπάρμπαρ Μινάϊ, συντονιστής του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ της Κιργιζίας.

"Ήταν αξέχαστη εμπειρία, που για πάντα θα μείνει στις καρδιές μας. Ήταν τεράστια η ενέργεια, που μας είχε ενώσει στην ενιαία αυτή εξόρμηση και πιστεύω, ότι πραγματικά γίναμε μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Εύχομαι να πανηγυρίσουμε με την ομάδα μας νίκες και τίτλους! Πιστεύω, ότι τον ΠΑΟΚ τον περιμένει ένα λαμπρό μέλλον!"τονίζει η Ιουλία Ζαρίκοβα, αντιπρόσωπος της ελληνικής νεολάιας της Ουκρανίας.

"Οταν γυρίσαμε στο Κισινάου, για μέρες δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη ρουτίνα. Η ατμόσφαιρα της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης μένει για πάντα στη μνήμη μας. Ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε σ’ αυτό το γήπεδο και θα δούμε την ομάδα μας να παίρνει το Πρωτάθλημα"επισημαίνει η Νατάλια Σουλίκα, αντιπρόσωπος της ελληνικής νεολαίας της Μολδαβίας.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι, διότι η ιδέα της δημιουργίας του συνδέσμου φίλων υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη του συλλόγου. Με τα δικά μας τα μάτια είδαμε αγώνα της ομάδας και το γήπεδο της Τούμπας, για το οποίο ακούγαμε τόσα πολλά… Είχαμε τη δυνατότητα να γνωριστούμε με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Η Ρωσία εδώ και καιρό έχει πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, όμως δεν είχαμε οργανωμένο σύνδεσμο φίλων. Έχουμε πολλά σχέδια και πολλές ιδέες σχετικά με την οργάνωση της δραστηριότητας του συνδέσμου φίλων μας και πιστεύουμε ότι σ’ ένα χρόνο η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα γίνει μεγαλύτερη",δηλώνει ο Κώστας Μουρατίδης, πρόεδρος του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

Το συντονιστικό επιτελείο του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ που εκλέχθηκε στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει βαθιά ευγνωμοσύνη στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη, καθώς και σ’ όλο το προσωπικό της ΠΑΕ για την ενεργή υποστήριξη στην οργάνωση και διεξαγωγή όλης της εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ