ΠΑΟΚ

Οι ευκαιρίες και ο βασικός κορμός του Λουτσέσκου

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο τρόπος με τον οποίο ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, έφτασε στην ενδεκάδα του αποψινού (20:30) εκτός έδρας αγώνα με την Λάρισα για την 6η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Το παιχνίδι θα δώσει απόψε ο ΠΑΟΚ στο AEL FC Arena είναι το τελευταίο πριν την ανηφόρα για το κυρίως μέρους του πρώτου μισού της σεζόν, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να φανερώνει το μέχρι τώρα τρόπο σκέψης του, αλλά και τους λόγους που τον οδηγούν στις αποφάσεις δείχνει πως έχει πάρει.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια της Novasports, που αυτή τη φορά σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, μεταδόθηκε ζωντανά και κράτησε για κάτι περισσότερο από 30 λεπτά, δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις που αφορούσαν την αξιοποίηση του ρόστερ.

Σε μια απόστροφο του λόγο του, ο Λουτσέσκου εξήγησε πως το πρώτο διάστημα παρουσίας του στον πάγκο του Δικεφάλου θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να του δείξουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο, και πως μέχρι τώρα, προσπάθησε να είναι δίκαιος προκειμένου να μην υπάρχει παίκτης που να έχει παράπονο με το χρόνο συμμετοχής του. Πλέον, ο Λουτσέσκου θέλει να φτάσει σε ένα σημείο που θα δημιουργήσει έναν βασικό κορμό, με βάση τα δείγματα γραφής που έχει στα χέρια του.

Στην άμυνα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει δύσκολο έργο καθώς ο Σαμπράνο ήταν ο τελευταίος που μπήκε σε αγωνιστικούς ρυθμούς και όταν έγινε αυτό, δεν είχε στην διάθεσή του τον Κρέσπο ώστε να μπορεί να τεστάρει σχήματα με τους Σαμπράνο, Κρέσπο και Βαρέλα να εναλλάσσονται.

Στη μεσαία γραμμή, τα πράγματα φαίνονται πιο ξεκάθαρα με τους Τσίμιροτ και Μαουρίσιο να είναι στη πρώτη γραμμή, τον Σάχοφ να τους συμπληρώνει και τους Κάνιας και Κάτσε να έχουν οπισθοχωρήσει.

Στα μεσοεπιθετική γραμμή οι Πέλκας, Ελ Καντουρί και Βιειρίνια έχουν ένα μικρό προβάδισμα, με τους Μπίσεσβαρ, Μακ, Τζάλμα και Λημνιό να βρίστονται σε κοντινή απόσταση (οι δυο τελευταίοι έχουν πρόβλημα τραυματισμού).

Στην επίθεση, ο Πρίγιοβιτς είναι η βασική επιλογή, όπως αντίστοιχα ο Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ρει κάτω από την εστία. Στο αριστερό άκρο, ο Λέοβατς έχει στη πλάτη του τον... θρασύ Δεληγιαννίδη, που έχει κερδίσει το δικαίωμα για συμμετοχή εκτός των αγώνων κυπέλλου.

Όλα αυτά, σε μια διαδικασία για την οποία ο Λουτσέσκου συνεχώς τονίζει δημοσίως - το λέει στον κόσμο για το ακούνε οι παίκτες - πως περιμένει από όσους δεν είναι ενδεκαδάτοι να του δείχνουν μέσα από τις προπονήσεις πως περιμένουν πως και πως τη δική τους στιγμή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ