ΠΑΟΚ

Οι έξι που ξέρουν από ΠΑΟΚ

Οι έξι που ξέρουν από ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Εξι παίκτες που παίζουν σε Ντόρτμουντ, Κράσνονταρ και Γκαμπάλα έχουν πάρει... γεύση από Τούμπα τα προηγούμενα χρόνια. Το Sport24.gr θυμάται.

Ο ΠΑΟΚ θα συναντήσει φέτος στην φάση των ομίλων του Europa League κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν του είναι άγνωστοι. Τους έχει ξανασυναντήσει στις προηγούμενες ευρωπαϊκές του "περιπέτεις". Παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται σε Ντόρτμουντ, Κράσνονταρ και Γκαμπάλα.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Πρώτος και καλύτερος ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος κατά την παρουσία του στην ΑΕΚ, έδωσε το παρων σε ένα ντέρμπι με τον Δικέφαλο στην Τούμπα, στις 13 Απριλίου 2008, στο οποίο, μάλιστα, σκόραρε κιόλας. Από την επόμενη σεζόν ακολούθησε καριέρα σε Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ Βρέμης και, πλέον, τα τελευταία τρία χρόνια, αγωνίζεται στην Μπορούσια.

Οι έξι που ξέρουν από ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Πάβελ Μαμάεφ

Στο ρόστερ της Κράσνονταρ βρίσκουμε τον πρώην μέσο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πάβελ Μαμάεφ, ο οποίος την σεζόν 2010-11 κοντραρίστηκε με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League. Επαιξε βασικός στον αγώνα της Τούμπας, όπου η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 0-1 χάρις σε γκολ ενός πρώην παίκτη του Δικεφάλου του Τόμας Νέτσιντ! Βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και στην ρεβάνς της Μόσχας.

Οι έξι που ξέρουν από ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Στέφαν Στράντμπεργκ

Μερικούς μήνες νωρίτερα από τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, ο ΠΑΟΚ είχε βρει στον δρόμο του την Βαλερένγκα, στην προσπάθειά του να μπει στους ομίλους του Europa League. Στην Νορβηγική ομάδα αγωνίζονταν τότε ο Νορβηγός αμυντικός, Στέφαν Στράντμπεργκ, ο οποίος, πλέον, φοράει την φανέλα της Κράσνονταρ. Στο πρώτο ματς όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 0-2 ο Στράντμπεργκ ήταν βασικός, όπως και στο δεύτερο παιχνίδι που ο Δικέφαλος θριάμβευσε με 3-0.

Βίταλι Καλέσιν

Στην Κράσνονταρ παίζει και ο Βίταλι Καλέσιν, ο Ρώσος αμυντικός μέσος, ο οποίος "γνώρισε" την Τούμπα για λίγα μόλις λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, την σεζόν 2011-12 στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League έπαιξε απέναντι στον ΠΑΟΚ με την φανέλα της Ρουμπίν Καζάν, αλλά στο ματς που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη αντικαταστάθηκε μόλις στο 14'. Ο λόγος; Επειδή΄αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας, Ριζίκοφ, και ο τεχνικός της Ρουμπίν, Κούμπαν Μπερντίγιεφ, αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του.

Όλεγκ Κονόνοφ

Αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν έχει έρθει και ο τεχνικός της Κράσνονταρ, Όλεγκ Κονόνοφ, ο οποίος ήταν προπονητής της Καρπάτι Λβιβ, όταν ο Δικέφαλος απέκλεισε τους Ουκρανούς στα πλέι οφ του Europa League την σεζόν 2011-12, με νίκη στην Τούμπα κα ισοπαλία εκτός έδρας.

Σεργκέι Ζενιόφ

Γνώριμο στον ΠΑΟΚ βρίσκουμε και στο ρόστερ της Καμπάλα! Αυτός είναι ο Εσθονός επιθετικός, Σεργκέι Ζενιόφ, ο οποίος είχε δώσει το παρών στον αγώνα της Τούμπας μεταξύ της Καρπάτι και του Δικεφάλου την σεζόν 2011-12. Τέλος, ο Κολομβιανός ακραίος επιθετικός της Κράσνονταρ, Ρικάρντο Λαμπόρντε, ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Οκκά στην Ανόρθωση.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ