ΠΑΟΚ

Οι... ασπρόμαυρες μέρες του Τούντορ

Οι... ασπρόμαυρες μέρες του Τούντορ
Τούντορ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα νούμερα του Ίγκορ Τούντορ στον ΠΑΟΚ, η απογοητευτική πορεία στο πρωτάθλημα με τους πολλούς χαμένους βαθμούς, η διαχείριση του Μπερμπάτοφ και τα σχόλια για το ρόστερ. To Sport24.gr κάνει flashback στην παρουσία του Κροάτη στον "Δικέφαλο"

Πολλές φορές κατά το παρελθόν είχε αναπτυχθεί η φημολογία πως ο Ιγκορ Τούντορ θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αλλά η ΠΑΕ και ο Ιβάν Σαββίδης φρόντιζαν να "διώξουν" το συγκεκριμένο σενάριο αφού προέκυπτε από την πλευρά τους πως υπήρχε στήριξη στον Κροάτη τεχνικό. Τελικά ο τελευταίος από τις 9 Μαρτίου αποτελεί οριστικά παρελθόν από τον "Δικέφαλο", όπως επισήμως έκανε γνωστό η ΠΑΕ.

Με τι νούμερα αποχωρεί ο Τούντορ από τον ΠΑΟΚ; Σε σύνολο 44 αγώνων (σ.σ. δεν υπολογίζεται αυτός με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο γιατί διεκόπη) για όλες τις διοργανώσεις, ο Κροάτης με τον "Δικέφαλο" είχε 17 νίκες, 17 ισοπαλίες και 10 ήττες. Αναλυτικά οι αριθμοί του Τούντορ:

Πρωτάθλημα: 10 νίκες, οχτώ ισοπαλίες και επτά ήττες

Εuropa League: Τέσσερις νίκες, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες

Κύπελλο Ελλάδας: Τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα (σ.σ. δεν υπολογίζεται το ματς με τον Ολυμπιακό γιατί διεκόπη)

To story της παρουσίας του Τούντορ

Η αρχή της σεζόν ήταν θετική για τον Τούντορ. Πέρασε το πρώτο... τεστ στα προκριματικά του Europa League και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στους ομίλους. Οι "ασπρόμαυροι" έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στα εντός έδρας ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (6-0) και με την Μπρόντμπι (5-0). Δημιουργήθηκε η αίσθηση πως ο "Δικέφαλος" κάτι... καλό "φτιάχνει" φέτος (2015-16) με τον Τούντορ αφού σε κάποια παιχνίδια (ειδικά στο ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς) ο ΠΑΟΚ είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο.

Βέβαια στους ομίλους του Europa League δεν τα πήγε καλά αφού δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, "πλήρωσε" σε μεγάλο βαθμό τις δύο ισοπαλίες (εντός και εκτός έδρας) με την Γκαμπάλα και άφησε την διοργάνωση με μια "γλυκιά" γεύση λόγω του "διπλού" (0-1) απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Στο πρωτάθλημα με τον Τούντορ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αλλά... ως εκεί. Η πορεία του "Δικεφάλου" στη Σούπερ Λίγκα ήταν κακή με τον Κροάτη στον πάγκο, χάθηκαν πολλοί βαθμοί και έτσι υπήρχε αρκετή γκρίνια από τον κόσμο για τις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα (οι παίκτες τα "άκουσαν" για τα καλά μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή).

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πολλούς βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό από πολύ νωρίς ενώ τον πέρασαν στη βαθμολογία η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Ο Τούντορ κατά το διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο πως δεν εκμεταλλεύτηκε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, έγινε πολύ λόγος αναφορικά με την αντιμετώπιση που είχε στον Βούλγαρο σταρ και την διαχείριση της χρησιμοποίησης του στα παιχνίδια του "Δικεφάλου".

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (και "έφερε" το τέλος της συνεργασίας) ήταν τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε ο Τούντορ για το υλικό-ρόστερ του ΠΑΟΚ. "Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόλυση του Ίγκορ Τούντορ , λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων και των υποτιμητικών σχολίων για την ποιότητα της ομάδας", ανέφερε η ΠΑΕ στις τάξεις της οποίας αναφέρεται (πλέον μετά το διαζύγιο με τον Κροάτη αφού μέχρι την Τρίτη από τον "Δικέφαλο" δεν επιβεβαίωναν πως υπάρχει θέμα Τούντορ) πως υπήρχε ειλημμένη απόφαση για την απόλυση του Τούντορ μετά το ματς με τον Πανθρακικό (ήταν πραγματικό "χαστούκι" η ήττα με σκορ 2-1).

Aπογοητευτική η πορεία στο πρωτάθλημα

Με τον Τούντορ ο ΠΑΟΚ έχει συγκεντρώσει 38 βαθμούς στο πρωτάθλημα και έχει μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία (αναμένεται η απόφαση της τιμωρίας του αγώνα με τον Ολυμπιακό και με αφαίρεση βαθμών, τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο για τους "ασπρόμαυρους"). Ο "Δικέφαλος" είναι 29 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, 12 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και επτά πίσω από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα διαθέτει την πέμπτη χειρότερη άμυνα με 29 τέρματα παθητικό ενώ έχει την τέταρτη καλύτερη επίθεση (με 36 γκολ) πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ