ΠΑΟΚ

Ο τεχνοκράτης που έμαθε ποδόσφαιρο

Ο τεχνοκράτης που έμαθε ποδόσφαιρο

Διαβάστε άγνωστες λεπτομέρειες από την καριέρα του Ιάκωβου Αγγελίδη στην Μακάμπι και τις σκέψεις που θα επιδιώξει να εφαρμόσει στο «Δικέφαλο»

Λίαν συντόμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχει νέο πρόεδρο που ήδη έχει δείξει έργο σε ποδοσφαιρική ομάδα, πρωταγωνίστρια στη χώρα της, όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μπορεί ο Ιάκωβος Αγγελίδης, περί ου ο λόγος, πριν την ενασχόλησή του με την ισραηλινή ομάδα να γνώριζε τον αθλητισμό, κυρίως, μέσα από το τένις (συμμετείχε σε τουρνουά στην Κύπρο), ωστόσο, φαίνεται ότι τα πέντε χρόνια που είχε το ρόλο του τζένεραλ μάνατζερ στην Μακάμπι τον βοήθησαν να μάθει πολλά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Διέθετε, πάντως, το χαρακτήρα για να αντέξει στην πίεση μία ομάδας με απαιτήσεις και αυτό το έδειξε από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του, μετά τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μιτς Γκόλντχαρ. «Έχω μάθει να τρέχω και μπορώ να κουμαντάρω τη Μακάμπι. Το ποδόσφαιρο είναι επιχείρηση, δεν είναι... παντοπωλείο, θέλει οργάνωση σύμφωνα με τους όρους των μοντέρνων εταιριών» είχε δηλώσεις χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Μεγάλωσα στη Ρωσία και είδα ειδήσεις διαστρεβλωμένες, ανακριβή στοιχεία. Μου θυμίζει πολύ αυτό που συμβαίνει συμβαίνει εδώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης".

Ο Αγγελίδης δεν άσκησε ποτέ δικηγορία όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Ήταν πάντοτε δικηγόρος-μάνατζερ σπουδαίων επιχειρηματιών, όπως ο Καναδός με ισραηλινές ρίζες, Μιτς Γκόλντχαρ με τον οποίο χάραξαν ένα πενταετές πλάνο και το έφεραν σε πέρας, αφού μετά από δέκα στείρα χρόνια η Μακάμπι επανήλθε στους τίτλους, κατακτώντας δύο σερί πρωταθλήματα.

Στο Ισραήλ ασχολήθηκε με τα πάντα. Την πρώτη ομάδα (εμπιστευόμενοι μαζί με τον Γκόλντχαρ ένα τιμ ανθρώπων που είχαν τη γνώση του σπουδαίου οργανισμού που λέγεται Μπαρτσελόνα), τις υποδομές, τους οπαδούς (κάνοντας διάφορες κινήσεις για να έρθουν κοντά στην ομάδα ειρηνικά, εγκαταλείποντας βίαιες συμπεριφορές του παρελθόντος), τις χορηγίες, το πρότζεκτ ενός νέου γηπέδου. Ακόμη και με την ισραηλινή Λίγκα.

Προφανώς αυτό θα κάνει και στον ΠΑΟΚ, αποτελώντας τα αυτιά και τα μάτια του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα. Οι… κακές γλώσσες λένε πώς είναι καλός στο να υλοποιεί τις αποφάσεις των ανωτέρων του, χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες. Δημοσιογράφοι από το Ισραήλ, όμως και άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του στη Μακάμπι μιλούν για ένα πολύ ικανό επαγγελματία.

Σε 20 μέρες θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου στον ΠΑΟΚ και πλέον θα αρχίσουν να κρίνονται οι πράξεις του και όχι το τι πέτυχε στο παρελθόν.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ