ΠΑΟΚ

"Ο Σαββίδης θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ αυτάρκη"

"Ο Σαββίδης θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ αυτάρκη"
Σαββίδης

O Ανδρέας Μανδρίνος, σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επί διοικήσεων Ζαγοράκη μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis", με αφορμή την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να βάλει επιπλέον 15 εκ. ευρώ στο "Δικέφαλο".

Συγκεκριμένα είπε:

Για τα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο Σαββίδης στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου: "Με αυτό το ποσό ουσιαστικά έχει εξυγιανθεί η εταιρία, μιας και το κομμάτι των πιστωτών και το Δημόσιο είναι τυπικό και θέμα ημερών. Άλλωστε το σχέδιο τού επενδυτή αφορά την εξυγίανση της εταιρίας, αλλά και το να είναι αυτάρκης ο ΠΑΟΚ. Πλέον απομένει μόνο αυτό, να γίνει η εταιρία αυτάρκης. Δηλαδή με τα έσοδα που έχεις το χρόνο, να κάνεις αξιοπρεπές παρουσίες με αντίστοιχα έξοδα. Αυτός είναι στόχος του επενδυτή και αν τα καταφέρει θα δείξει ότι είναι πολύ μεγάλος επιχειρηματίας. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και το νέο γήπεδο, μια και θα μεγαλώσουν τα έσοδα. Ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγαλύτερο μπάτζετ κάθε χρονιά και στην ουσία θα είναι αυτάρκης.Αυτό που έγινε χθες είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές τού ΠΑΟΚ. Ίσως να αλλάζει αυτή η κίνηση και το ρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, μια κι ο Ιβάν Σαββίδης αμφισβητεί, με όλα αυτά που κάνει τον Ολυμπιακό".

Για τον Σαββίδη τόνισε: "Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο άνθρωπος βλέπει μακριά, δεν αποσκοπεί στο να πάρει χρήματα από τον ΠΑΟΚ. Όταν βάζεις 25 εκ. ευρώ στον ΠΑΟΚ, ξέρεις ότι αυτά δε θα γυρίσουν ποτέ σε σένα πίσω. Μέρος αυτών μπορεί, όχι όμως όλα".

Για τον πόλεμο που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος: "Είναι κοινό μυστικό, αλλά κανένας δεν το εξηγεί, ότι υπάρχει πόλεμος προσωπικών, οικονομικών, εκδοτικών συμφερόντων γύρω-γύρω από την ομάδα. Αυτός ο πόλεμος έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στη συσπείρωση, που συσπείρωση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημαίνει λεφτά.

Το να υπάρχουν συμφέροντα και να προσπαθεί ο καθένας από την πλευρά του να τα υπερασπίσει είναι θεμιτό, αθέμιτο είναι να «λερώνει» ο καθένας όποιον βρίσκει μπροστά του για να έχει αυτός δουλειά. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν. Όσο πιο γρήγορα τελειώσουν τόσο πιο γρήγορα θα επέλθει μια πολύ μεγάλη συσπείρωση η οποία θα φέρει και στα ταμεία του συλλόγου περισσότερα οφέλη, θα γίνει πιο ισχυρή ομάδα και χωρίς να χρειάζεται να βάζει ο επενδυτής κάθε χρόνο τόσα πολλά λεφτά από την τσέπη του".

Για τις διαφορές που υπήρχαν στη διοίκηση όταν ο ίδιος βρισκόταν σ' αυτήν: "Η διαχείριση ενός μεγαλομετόχου δεν έχει καμία σχέση με μια διοίκηση που έρχεται να μαζέψει μια εταιρία σε δραματική κατάσταση με 22 ευρώ στο ταμείο. Σε αυτό θέλω να πω ότι έχω ιδιαίτερο σεβασμό στον Ζαγοράκη που πήρε μια εταιρία με 22 ευρώ στα ταμεία και την πήγε στα σαλόνια της Ευρώπης.

Δε σέβομαι, όμως, αυτούς που τον ωθούσαν ότι έπρεπε με 10 εκ. ευρώ έσοδα να ξοδεύει 15 εκ. ευρώ για να κάνει μπέτζετ μεγαλύτερο. Εγώ ήμουν στην εταιρία από την αρχή της διοίκησης Ζαγοράκη μέχρι τον Νοέμβριο τού 2009, όταν η εταιρία βελτίωσε τα αρνητικά της κεφάλαια κατά 6,1 εκ. ευρώ".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ