ΠΑΟΚ

Ο Σαββίδης και το δυναμικό comeback της Gazprom

Ο Σαββίδης και το δυναμικό comeback της Gazprom
gazprom

Στο μπάσιμο των Ρώσων επιχειρηματιών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αναφέρεται οικονομική εφημερίδα που αναλύει τις θετικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει για τον ΠΑΟΚ η επένδυση Σαββίδη

Σε δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας "Deal News" γίνεται εκτενή αναφορά στην έντονη δραστηριότητα Ρώσων επιχειρηματιών γύρω από το ποδόσφαιρο, την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στα διοικητικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το δυναμικό comeback του ρωσικού κολοσσού "Gazprom".

Οπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο: "Το ρωσικό χρήμα ρεει άφθονο όσο ποτέ πλέον στο ποδόσφαιρο και ένα θέμα αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος είναι το αν θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί - και πόσο ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη την θετική συγκυρία.

Το πώς θα φανεί στην πορεία. Με μια πλουσιοπάροχη χορηγία, για παράδειγμα. Ήδη, η Gazprom "τίναξε την μπάνκα στον αέρα" και προαναγγέλλονται ανάλογες κινήσεις για το μέλλον, χωρίς να "εξαιρείται" το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο ρωσικός "κολοσσός" του φυσικού αερίου δεν είνα μόνο ότι ανανέωσε το "χρυσό" συμβόλαιο της με την γερμανική Σάλκε, αλλά, ως ιδιοκτήτρια εταιρία της φημισμένης Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, κατέρριψε φέτος όλα τα προηγούμενα ρεκόρ στις μεταγραφικές δαπάνες δαπανώντας άνω των 95.000.000 ευρώ (επί συνολικού τζίρου-ρεκόρ 223,4 εκατ.), για να αγοράσει δυο μόνο παίκτες, τον διάσημο Βραζιλιάνο στράικερ Χουλκ σπό την Πόρτο και τον Βέλγο Βίντσελ!

Η διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018 από την Ρωσία, "ωθεί" τον φανατικό σπόρτσμαν και φίλαθλο, πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, να "ανοίξει για τα καλά την κάνουλα" της χρηματοδότης των αθλητικών έργων (τα προσεχή 24ωρα ανακοινώνονται τα νέα ή ανακατασκευασμένα στάδια που θα φιλοξενήσουν την μεγάλη διοργάνωση) βέβαια τον "ακολουθούν" οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες παράγοντες τους, σε μια γενικότερη προσπάθεια να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα.

Οι ρωσικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι "τρέλαναν κόσμο" αυτό το καλοκαίρι με τις μεταγραφές τους και πέρα από το "κρεσέντο" της Ζενίτ, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει π.χ. την Σπαρτάκ που "πάει" στο φετινό Champions League με προπονητή τον Ισπανό Ουνάι Έμερι και μια πλειάδα "Αστεριών" στην σύνθεση της, όπως ο Αργεντινός Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλντε, ο Ισπανός Χοσέ Μανουέλ Χουράντο και ο Σουηδός Κιμ Τσέλστρεμ ή την Ανζί Μαχατσκαλά του βαθύπλουτου Σουλεϊμάν Κερίμοφ, με τον μυθικό Γκους Χίντινκ στον πάγκο της και μεγάλο της σταρ τον Σαμουέλ Ετό!

Θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να βγει κερδισμένος από αυτή την κοσμογονία; Το φωτογραφικό ντοκουμέντο, το οποίο αποθανατίζει το εγκάρδιο τετ α τετ ανάμεσα στον πανίσχυρο πρόεδρο Πούτιν και το νέο αφεντικό το ΠΑΟΚ, τον ομογενή επιχειρηματία, βουλευτή τηςΔούμας και "κολλητό" του, Ιβάν Σαββίδη θεωρείται χαρακτηριστικό της δύναμης και της επιρροής που διαθέτει ο δεύτερος και αποδεικνύει ότι δεν μιλά τυχαία, όταν υπόσχεται επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα, από ρωσικά κεφάλαια.

Δεν θα είναι ακατόρθωτο, φαντάζεται κάποιος, να "ψήσει" ο "Ιβαν ο τρομερός" έναν μεγάλο χορηγό να επενδύσει στον ΠΑΟΚ, αν βρει το "έδαφος" για τις κινήσεις του και μπορέσει να συνδυάσει ποδόσφαιρο και μπίζνες, όπως εκείνος το έχει στο μυαλό του, αρκεί πρώτον να εννοεί όσα λέει και δεύτερον να μην του κάνουν την ζωή δύσκολη οι γνωστές ποθογένειες της ελληνικής οικονομίας.

Φήμες για τον ΠΑΟΚ και την Gazprom είχαν ακουσθεί και στο παρελθόν, μα δεν προχώρησε κάτι στην πράξη, ενώ, πριν οπό λίγους μήνες "φούντωναν" τα "μαγικά" σενάρια για πιθανή "εισβολή" της και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δίχως ως σήμερα να έχουν επιβεβαιωθεί n διαψευσθεί στην πράξη. Τώρα, ο ρωσικός "κολοσσός" επιχειρεί ένα "εκρηκτικό" come back στα ποδοσφαιρικό πράγματα της Ευρώπης και οι Θεσσαλονικείς έχουν κάθε λόγο για να "κολλούν" μια σειρά από. συνειρμούς, στο "παζλ" των δικών τους ονείρων για το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας. Θα αφήσει κοτζάμ Σαββίδης την ομάδα του έξω από αυτό το "τρελό πάρτι" των δισ.;"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ