ΠΑΟΚ

Ο Σαλπιγγίδης της Ευρώπης

Ο Σαλπιγγίδης της Ευρώπης
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει γράψει μακρά ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνεχίζει ακάθεκτος, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Συνεχίζει να καταρρίπτει τα ρεκόρ στο Europa League ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, με το τελευταίο να σημειώνεται στο εκτός έδρας παιχνίδι του "Δικεφάλου" με τη Ζίμπρου, στη Μολδαβία.

Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ έφτασε στο πρώτο ματς με την Ζίμπρου τα 68 παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ και στην ρεβάνς της Τούμπας θα πιάσει τον Ιταλό τερματοφύλακα Βάλτερ Τζένγκα στην 3η θέση της λίστας με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην διοργάνωση.

Πέρσι στο πρώτο ματς με την Μπενφίκα στην Τούμπα ο Σάλπι έφτασε τα 67 ματς στο Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας πίσω του τον Βέλγο Εντσο Σίφο (66) και πιάνοντας τον Ισραηλινό Ουαλίντ Μπαντίερ (67) στην 4η θέση.

Κοντά στον Κατσουράνη

Συν τοις άλλοις, ο Σαλπιγγίδης είναι ο 4ος Ελληνας σε ευρωπαϊκές συμμετοχές. Εχει φτάσει τις 92 παρουσίες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και χρειάζεται άλλες πέντε για να πιάσει τον Κώστα Κατσουράνη (97) στην 3η θέση των κορυφαίων Ελλήνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πρώτος είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης με 104 ευρωπαϊκά παιχνίδια και ακολουθεί ο Γιώργος Καραγκούνης με 102. Ο Σαλπιγγίδης, εξάλλου, είναι ο πρώτος σκόρερ των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη με 30 γκολ, μπροστά από τον Ντέμη Νικολαΐδη που είχε σταματήσει στα 26 ευρωπαϊκά γκολ, ενώ ο Βαζέχα και ο Σαραβάκος είχαν από 25.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ